עוד לא אמא אבל בכל זאת שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בקרוב הופכים לשלישיה (איזה כיף).
    העניין הוא כזה אנחנו גרים כרגע בשכירות לא מתוכננת היות והדירה שלנו עוד לא מוכנה יש בלאגן רציני עם כל מיני אישורים אחרונים וכל הדיירים מחכים למפתח ככה שנאלצנו להמשיך ולגור בשכירות שמקשה עלינו מבחינה כלכלית.

בעלי הציע שבמקום לבזבז את הכסף לשכירות נעבור לגור אצל הוריו וכך גם נחסוך קצת כסף וגם נוכל להתפנות לבחירת רכב משפחתי.
    הוא נורא נורא לוחץ לכיוון וחושב שזה מהלך נכון, אני חושבת שלעבור לגור אצל חמתך שאגב היא מקסימה יכול לעלות לנו בזוגיות וגם בבריאות במידה ויכנסו לנו לחיים יותר מידי.
    מצד שני קשה לנו בלי רכב ואנחנו לא רוצים למצוא את עצמו אחרי לידה בלי בית ובלי רכב.

מבולבלת לגמרי!!
    לאיזה כיוון למשוך את הנושא? מה יהיה הכי נכון עבורינו?!
12 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל ברוכה הבאה ושתיהיה לך לידה קלה. ספרי קצת על עצמך מה שמך בת כמה את ואיפה את גרה. תיראי לדעתי לגור עם אחד ההורים זה באמת פוגע בזוגיות ובבריאות ובטח עם החמה כמה שתיהיה מקסימה אבל מצד שני תמורת חיסכון בכסף זה שווה את זה אם זה באמת יעזור לכם השאלה על איזו תקופה מדובר כמה חודשים או כמה שנים.
    קשה לי לייעץ ואני מקווה שתבחרו בדרך הכי טובה לשניכם יש מקומות שזה מצליח מאוד וכיפי מאוד ויש שיתוף פעולה מצד כל הצדדים והרמוניה בין כולם ויש מקומות שזה פחות מצליח זה נורא תלוי בכם ובהורים.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה

המסנג'ר שלי: [email protected]
  • זה תלוי בכל כך הרבה גורמים....קשה לענות......
    אני חושבת שאת ורק את יודעת האם זה יהיה בריא לכם.
    בכל אופן, תחשבי על כך שלידה זה גם כך שינוי מאוד משמעותי, שלעיתים יוצר מתח, הרבה התרגשות והמון הורמונים....
    אני יודעת שמבחינתי למרות יחסיי הטובים עם חמותי לא הייתי הולכת לגור אצלה בשביל חיסכון כספי. אבל זאת אני....
  • כמו שנאמר, זה מאוד תלוי...
    כמה זמן בערך אתם מתכננים לשהות שם? (מתי אתם צפויים לקבל מפתח)
    מה גודל הבית של חמתך?
    האם יש בבית של חמתך פרטיות?
    כמה אתם משלמים היום שכירות? (עשו חישוב של חיסכון בתקופה שתעברו משם, והאם זה ישתלם לכם בכלל)

אם את אומרת שיתכן ויכנסו לכם לחיים אני הייתי ממליצה בחום לסחוב עוד טיפה בשכירות...
    חבל להכניס ראש בריא למיטה חולה, בעיקר שיש בייבי בדרך
    ומצד שני, אם יש פרטיות בבית של הוריו, אם זה לחודשים אחדים עד שתקבלו מפתח אולי שווה לחסוך את כספי השכירות... ולהשתדרג ברכב... רכב מאוד חיוני כשנולד תינוקי.

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אם את אומרת שחמתך מקסימה זו נקודה פתיחה טובה. מצד שני את גם חוששת מזה אז זה אומר משהו... לדעתי השאלה הקריטית היא לכמה זמן זה יהיה. אני חושבת שאם זה ימשך אחרי הלידה אז אולי לא כדאי. ילד ראשון היא תידחף - מתוך רצון טוב אבל עדיין תדחף... יש סיכוי שזה יקלקל את היחסים. מצד שני בשיקולים הכלכליים שלכם אני לא יכולה להתערב כי אין לי מושג.
    בהתחלה בלי רכב - נכון לא קל אבל אם גרים במקום עם תחבורה זמינה אפשר למשוך קצת בלי רכב.

לידה קלה והחלטות טובות
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • חשבתי עלייך עוד טיפה בלילה וצריך לבחון מה גודל השטח המקוצה עבורכם איך ההורים ההורים מתנהגים בצורות שונות אצלינו לדוגמא גרנו שנה אחרי החתונה אצל ההורים שלי וזו דירה קטנה של שלושה חדרים והיה לנו את שיא הפרטיות ובעלי מסתדר מצויין עם ההורים שלי וכו אבל כל מיני מנהגים של ההורים שלי שרק הפריעו לנו לדוגמא ההורים שלי ייקים הם צריכים את שנת הצהריים שלהם וכו בשבת היינו הולכים לים רק באחת עשרה וחוזרים בשתיים שלוש ואמנם ההורים שלי עם דלת סגורה ישנים אבל צריך להיות בשקט ולחמם אוכל בשקט וכו וז דיי הפריע לנו וכשעברנו לדירה שכורה פתאום נשמנו אוויר שאנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו וכו זו רק דוגמא קטנה אבל תחשבי על הדברים הללו גם

המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אני קצת קיצונית...
    אני חושבת שאת הופכת להיות אמא מאוד חשוב שיהיה לך את המרחב להיות האמא שאת רוצה. והתנהל איך שאת רוצה, לעשות את הטעויות שלך לבד וללמוד מהם.
    אז תחשבי על כמה חמותך תיתן לך את המרחב הזה.. ולא תתערב לך באמהות (מכוונות טובות, אבל בכ"ז.)
    אולי תנסו למצוא דירה יותר זולה, גם במחיר של דירה יותר קטנה.. או לשנות מקום מגורים ..
    היום אפשר לרכוש רכב סביר במחירים יחסית זולים (של עד 15 אלף..)

אולי תנסו לקחת הלוואה ..

ד"א הקבלן לא אמור לשלם קנס אם יש איחור בקבלת המפתח? ברוב המקרים זה מאוד מקובל.
  • אני הייתי עוברת לגור זמנית אצל החמות, במיוחד שאת מתארת אותה כמקסימה.
    אני לא חושבת שזה יעלה לכם בזוגיות, מדובר במצב זמני בלבד,
    ואת יכולה להתנחם בזה שיש לכם בית משלכם, אתם רק צריכים לסדר אישורים.
    ואם זה יעזור לכם גם בקניית רכב זה עוד יותר טוב!
  • ברוכה הבאה.שתהיה לך לידה קלה ,לדעתי זה מאוד תלוי בך גיסתי למשל גרה ליד ההורים שלי כדי לחסוך כסף הם מאוד עוזרים נותנים להם מרחב וזה דווקא טוב כי עם העבודה הדורשת של אחי הוא לא הרבה בבית,כך שלפחות לבד היא לא...ולא נראה לי שהיא סובלת:-)
    כך שזה מאוד תללוי בך בהם ואם זה יעזור לכם אז למה לא?זה זמני.
  • ברוכה הבאה.
    אין על כך כמובן תשובה חד משמעית. רק את מכירה את עצמך ואת קשרייך מול חמתך.
    אפשר לפני החלטה לשבת עם חמך וחמותך, להעלות את הדברים, לדבר על החששות, גם שלהם, גם שלכם ולראות האם יש סיכוי שיאפשרו לכם מצד אחד את המקום שלכם כזוג וכמשפחה מתהווה ומצד שני שיעזרו בדיוק כמה שאת צריכה.
    גם עבורם וגם עבורכם זה סוג של ללכת בין הטיפות ע"מ לא להפריע אחד לשני.
    תחילת הורות היא תקופה מלחיצה, קשה, את עוד לא מכירה את התינוק, התינוק יכול לבכות, לפעמים גם שעות, לילות ארוכים, האם את חושבת שילחיץ אותך להיות בבית שלהם בסיטואציה כזו? האם זה יפריע להם? האם יפריע לך או לבעלך שמפריע להם?
    באמת כדאי לשבת בנחת על הדברים לפני שנכנסים לגור איתם, גם המודעות שלהם ושלכם למקומות הרגישים יכולה מאוד לעזור למנוע מתחים והתפרצויות אחד כלפי השני.
    בהצלחה בכל החלטה שלכם

• בנות!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ואווווווו!!!!!!!!!!!!!!
    לא מאמנה שגיליתי את הפורום הזה רק עכשו.
    קסם של פורום, ממש מחמם את הלב כל ההענות הזו תודה תודה תודה.
    אז קוראים לי לירון בעלי זה איתי אנחנו נשואם שנה וקצת מגדלים כלב ובקרוב גם תינוק חדש. אנחנו גרים ברעננה עוברים לתלמי מנשה מקווה שבקרוב
    ובאשר לנושא הבית, חמתי והרכב

מצד אחד לגור אצל ההורים שלו זה הכי לא בסדר העדיפווית שלי לא צריכה שאמא שלו תראה כל הוים מה אני עושה ובטח שלא תתן לי עצות כשיוולד הילד.מצד שני אני לא רואה את עצמי עם ילד בלי רכב, כל היום אנ אהיה תקועה בבית?
    כל פעם לסנג'ר את ההורים שלי שיבואו להקפיץ אותי לטיפת חלב? או אפילו סתם לסידורים.

אני חייבת לעשות וויתור השאלה על מה ? על החופש שלי? או על רכב? כמובן שהכל זמני אני יודעת. אבל העניין עם הבית יכול לקחת גם שנה.
  • שאלה מאד מורכבת שאין לה תשובה חד משמעית.

ענו לך את התשובות מכל הכיוונים, רק רציתי לומר ברוכה הבאה

• האמת שהבנות כאן כתבו לי כבר הכל למרות שאני לא שלמה עם זה כנראה שנעבור לחמתי אני מעדיפה שיהיהי לי רכב צמוד מאשר לבזבז את הכסף על שכר דירה בדירה שגם ככה אני לא אוהבת. אני מקווה שלא יכנסו לי רק יותר מידי לעניינים כי הפתיל שלי במיוחד עכשיו בהריון קצר. אגב, קראתי קצת דיונים מהעבר וראיתי שפעם כתבו כאן כל מיני המלצות על רכבים או חברות שמהן כדאי לקנות אני אשמח לקבל המלצות על רכב משפחתי עם בגאז גדול לעגלה וכל הדברים הנלווים. תודה!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה