התלבטות ענקית.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    יש לי דילמה ענקית... ואני לא מצליחה להגיע להחלטה..
    אני אשמח אם תרשמו לי את דעתכן בנושא-
    אני בת 35 בהריון שני, תוצאות שקיפות עורפית + סקירה ראשונה הן 1:3000.
    (אני ממתינה לתוצאות של חלבון עוברי) בהנחה שגם הן יצאו תקינות בע"ה...
    אני מאוד מתלבטת אם לעשות בדיקת מי שפיר (אם כן זה רק בגלל הגיל)..
    בעלי מתנגד גם בגלל כל האסונות שקרו בזמן האחרון וגם בגלל שאין לנו (55555555 בלי עין הרע) היסטוריה של תסמונת דאון במשפחה...
    חשוב לי לשמוע את דעתכן בנושא.
    מה הייתן עושות?
    אני נוטה כרגע לכיוון בעלי ואני חייבת להחליט כי מחר אני כבר בשבוע 17....
    תודה בנות !!!!!
13 תגובות
עמוד 1
  • אני לא היתי עושה
  • ההחלטה היא שלך.
    בדיקור בודקים לא רק דאון

אני יודעת שזו בדיקה חשובה.
    [

• אין לי ניסיון בזה ואני רק מתכוננת להריון אבל אני לא הייתי עושה . 1.אסונות שהיו 2. הבדיקה לא תמיד מדויקת ויש מלא טעויות 3. יכולים להגיד לך (טפו טפו טפו) שכן תוצאות לא טובות אבל לא ב100% יש תסמונת דאון אז תפילי ? ואם אחר כך יתברר שתינוק היה בריא ? לא מתארת לעצמי אפילו.. את מוכנה לזה ? אצלך יש יותר נגד הבדיקה מאשר בעד .. ועוד כל הסיכונים ואי וודאות שיש עם זה .. נכון שסיכוי לאסון קטן אבל ברגע שזה נופל על מישהי עבורה זה כבר 100% וחיים הרוסים ללא אפשרות כלל להביא ילד
  • לא יודעת ליעץ לך

אני מתפללת שתשמעי רק בשורות - שתסימי את ההריון בקלות בידיים מלאות

• לא הייתי עושה.

הייתי עושה אך ורק אם רופא היה ממליץ לי לעשות.

הבדיקה הזאת לא פשוטה בכלל (לא מבחינת כאב, אלא מבחינת הסיכון שבה), ואין צורך לעבור אותה סתם.
  • קודם, אני רוצה לשאול האם הרופא שלך\ הקופ"ח אמרו לך, "יעצו" לך ללכת לעשות את הבדיקה כי את בת 35? סתם ידעת ככה מידע כללי שמגיל 35 אפשר לעשות את זה חינם\תשלום סימלי? בגלל הפרסומת בטלויזיה עם רשימת הבדיקות ושמושמעת שם "מי שפיר" כאילו באופן גורף כולן עושות אותה?
    בקיצור מאיזה סיבה עלתה לך המחשבה הזאת בכלל?

דעתי בנושא, אם האינטואיציות שלך אומרות שהכל בסדר ולא לעשות(כמו בעלך) אז אני בעד שתקשיבי לעצמך. תסמכי רק על עצמך ועל מה שאת מרגישה.
    אני במקום שלך לא הייתי עושה, ועוד כשהבדיקות שלך תקינות (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    כאילו מה עוד את רוצה?!?!? חחחח)

למה לחפש בעיות במקום בו אין בעיות??
  • אולי אהיה חריגה בדעתי אבל ביקשת את דעתנו האמיתית אז אני אגיד לך כך:

זה נכון שבתוצאות מסוימות אין המלצה של רופאים או משרד הבריאות לעשות את בדיקת מי שפיר אבל וזה האבל הגדול כולן יודעות שבדיקות הסקר האלה הן כולן סטטיסטיות ותסכימי איתי שאף אחת לא רוצה להיות בסטטיסטיקה של אותו מספר 1 מתוך 10,000 או כמה שזה לא יהיה - כלומר הבדיקות האלה אינן וודאיות ואילו בדיקת מי שפיר כן!!!

זה נכון שלאחרונה קרו מקרים מזעזעים שקשה אפילו להיזכר בהם וההחלטה היא קשה אבל צריך לקבל אותה.

אני עשיתי בהריון הזה את בדיקת מי שפיר כי למרות שהתוצאות לא ממש הצדיקו את הבדיקה אבל היו יחסית נמוכות ולכן הלכתי לייעוץ גנטי וביקשתי המלצה כן לעשות. גם בעלי היה נגד והתווכחנו המון. להגיד לך את האמת? אני לרגע לא מצטערת שעשיתי את הבדיקה.
    אני חושבת שאין דבר יותר מפחיד מליפול בסטטיסטיקה ולכן אני חושבת שכן צריך לעשות.

בכל החלטה מאחלת לך המשך הריון תקין, רגוע ולסיים אותו בלידה קלה ובידיים מלאות
  • לא חושבת שהייתי עושה.. אבל לא יודעת בוודאות מה הייתי מרגישה במצבך,

בכל אופן התוצאה לעת עתה (ושישאר כך גם אחרי החלבון5555) תקינה לחלוטין ולכן סביר להניח שהייתי מוותרת....

• אני עם מיצי!

• לא. את לא בת 50 והתוצאות שלך טובות - אז לא! למה להסתכן סתם?
    לדעתי גם ככה יש יותר מידי בדיקות, אבל כל עוד רק הכיס נפגע זה בסדר. כשיש סיכון לפגיעה בעובר ואין אינדיקציה לבעיה מסוימת אפשרית זה כבר קצת גובל בהתמכרות לבדיקות....

• במקומך לא היתי עושה

• הבעיה שיש 2 סטטיסטיקות : סיכוי לתסמונת דאון וסיכוי לזיהום בעת בדיקה וכל מה שבא אחר כך .. השניה לדעתי הרבה יותר מפחידה במיוחד שתוצאות של בדיקות תקינות .. אני לא מסוגלת אפילו לתאר לעצמי מה מצבן הנפשי של אותן בנות שהיה להן זיהום ..
  • אני הייתי עושה ....מפחיה הבדיקה אבל לא הייתי לוקחת סיכון שמשהו לא תקין...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה