היי בנות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות יקרות.
    בעבר הייתי מאוד פעילה בפורום, אך לאחר הלידה השנייה ותחילת עבודה חדשה, לאט לאט התמעטו הכניסות שלי לכאן, עד שנגמלתי לחלוטין.
    אני נכנסת בשם בדוי כי אני לא רוצה שהדברים שלי יפגעו ברגשות של אחרים.
    מי שבכל זאת מזהה אותי, שתשמור את זה בבקשה לעצמה :)

אני חייבת לפרוק משהו מהלב, וזה המקום היחיד שעלה בדעתי לעשות זאת.
    והסיפור הוא כזה-
    את שני הילדים שלי ילדתי בניתוח קיסרי.
    הלידה הראשונה הייתה ניתוח שתוכנן מראש עקב מצג עכוז.
    בהריון השני מאוד שמחתי כשגיליתי שהראש פונה הפעם לכיוון הנכון והתכוננתי בשמחה ללידה רגילה.
    היום הגדול הגיע, ירידת מים בבית, צירים מטורפים סדירים כל דקה, אבל מה- אין פתיחה.
    כמובן שהרופאים לחצו על קיסרי נוסף, אבל אני הייתי בשלי- אני מחכה בסבלנות עד שתהיה פתיחה ואני אוכל ללדת בלידה רגילה ולא שוב בקיסרי.
    הייתי בחדר לידה כמעט 10 שעות עם צירים והגעתי לפתיחה של 5, בשלב כלשהו נכנס הרופא לחדר לידה, מסתכל על המוניטור ואומר- התינוק במצוקה- ניתוח חירום!
    תוך 2 דקות כבר הייתי בחדר ניתוח.
    יום אחרי הניתוח לא יכולתי להפסיק לבכות- הבנתי שאת הסיכוי שלי לחוות לידה רגילה פיספסתי.
    כולם אמרו שאני צריכה לשמוח שיש לי תינוק בריא, כמובן ששמחתי והייתי מאושרת, אבל תחושת ההחמצה והפיספוס השתלטו עלי....

מאז הניתוח עבורו כמעט שנתיים.
    בשנתיים האלה עדיין יצא לי להרהר בזה שגם אם פעם ארצה ילד נוסף- לא אוכל ללדת בלידה רגילה, וממש לא מתחשק לי ללדת בניתוח נוסף (שהוא הכרחי אחרי שני ניתוחים)

אתמול זוג חברים מאוד מאוד טובים שלנו ילדו.
    הם התחילו לספר על חוויית הלידה שלהם, וכמה זה מדהים, ושזו חוויה של החיים, ושאין אושר גדול מזה, שזו חוויה עצומה...
    ולי נמחץ הלב, התחלתי לבכות כמו ילדה קטנה, הם היו בטוחים שזה מהתרגשות ורק בעלי שיודע מה אני מרגישה הבין למה אני בוכה.
    אני מודה- הקנאה אכלה אותי,
    אני ממש אוהבת אותם ושמחה בשמחתם אבל בתוך תוכי- לא רציתי לשמוע את זה-
    הייתי מעדיפה לשמוע משהו כמו- הלידה הייתה בסדר, נורא כאבה וכו...

בעלי כעס עלי מאוד, הוא אומר שאני צריכה להגיד תודה שיש לנו שני ילדים בריאים ושזה ממש לא בסדר לבכות על דבר כזה, שיש אנשים שלא מצליחים ללדת בכלל, ואני שכן ילדתי בוכה סתם.

אני יודעת שהוא צודק,
    אני יודעת שהדברים שלי עלולים לפגוע באנשים ולכן נכנסתי בשם בדוי,
    אני יודעת שחלקכן תכעסו עלי על זה שאני בוכה על משהו שפיספסתי למרות שיש לי שני ילדים בריאים

אני יודעת את הכל אבל עדיין בוכה.
    כואב לי שאת החוויה הזאת לא אעבור לעולם
26 תגובות
עמוד 1
  • מותר לך לקנא ומותר לך להרגיש החמצה זה בסדר!!!!!
    מה את רובוט? ברור שזה מבאס, ברור שאת מרגישה שהפסדת משהו.
    אבל....
    כאן זה נשאר.
    אין לך מה לעשות כדי לשנות את המציאות,
    ותנסי לראות איך את יכולה לשחרר את זה כי להישאר עם זה לא יתן לך כלום.
    אם הזוג הזה היו אומרים שהלידה כאבה ושלא הפסדת כלום זה היה משנה לך?

עזבי אנשים אחרים, כל אחד ואיך שהוא חווה דברים,
    תתרכזי בעצמך,
    מותר לך להיות מבואסת אבל בשביל עצמך בלבד את צריכה לשחרר.
    שולחת לך חיבוקים

[
    [
  • האמת שהסיפור שלך דומה לשלי בלידה השניה, רק שאת היית 10 שעות
    ואני יומיים. גם אני הרגשתי החמצה אבל כשאני רואה את הילדים שלי
    אני חושבת שמה זה משנה העיקר שהם בריאים מי צריך יותר.

תהיי חזקה מותר להרגיש ככה, מקווה שזה יעבור מהר.
    כי אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.

חג שמח
  • לדעתי..
    מה זה משנה איך הם יצאו?????????
    אני ילדתי שתי לידות קיסרי יזום.ולא מצטערת אפילו לדקה!
    לא יודעת מה חווית הלידה הרגילה אבל,אני לא בוכה ולא מצטערת..
    ברור שאת יכולה להתבאס ולהצטער..אבל,את הנעשה אין להשיב.
    תשמחי בחלקך!
  • אם זה מנחם אותך..

אני ממש לא התחברתי ל"חווית הלידה" שלי
    מגעיל, כואב, משפיל - כל דקה נכנס רופא אחר לחדר ודוחף ידיים את יודעת לאן...
    את ערומה לגמרי.. מלאה בדם ואלוהים יודע מה עוד נוזל ממך.. ומאיפה...
    שלא נדבר על השיתוק שהיה לי מהאפידורל בלידה של יותם
  • טוב, גם בעיניי זה נראה לי סתם מיותר.....
    פייס: ortal_hori
  • יו, תחילת הסיפור בדיוק כמו שלי,
    גם אני בדיוק כמוך אחרי שני קיסריים,
    בדיוק מאותן סיבות, בהתחלה חשבתי שזו אני כותבת....

• יש יתרונות וחסרונות כמעט לכל דבר בחיים...

את מרגישה תחושת החמצה כי מעולם לא חווית את זה, אבל מצד שני אין לך ממה להתאכזב ולבכות כי אין לך דרך לדעת עד כמה החוויה הזו של לידה רגילה הייתה טובה לך או שלא.

גם אני חוויתי שני קיסריים. הראשון היה חירום והשני אני בעצמי ביקשתי.
    מבחינתי קיסרי זה סוג של לידה עם פריבילגיה.
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני קוראת את הסיפור שלך ואני מרגישה כאילו אחותי הגדולה כותבת את זה, גם לה הראשון היה קיסרי בגלל מצג עכוז, והשנייה ניסו לידה רגילה ואז מצוקה, שתי דקות אחרי הכניסו לניתוח והילדה בחוץ! מאז יש להם עוד שתי בנות, הכל בניתוח קיסרי, סה"כ 4!
    מה שכן, היא ביקשה ממני לתת לה להכנס איתי לחדר לידה בלידה הקרובה, כדי להרגיש "קצת" מה זה לידה רגילה, ב"ה.

האמת שכל אחד חווה את הלידה בצורה אחרת, יש כאלה שיגידו לך כמה שזה היה נפלא, ויש כאלה שיגידו לך שזה היה הסיוט הכי גדול! מותר לקנא, לא צריך להתבייש, ואני לא חושבת שאת יכולה לפגוע במישהו בגלל זה.

זה כמו שאת נורא רוצה להכנס להריון וזה לא מצליח, ואת שומעת על עוד מישהי ועוד מישהי, ורואה נשים בהריון וזה עושה כזאת מועקה, נכון?

אני מקווה שתרגישי יותר טוב, שהתחושות האלו יעברו ותביני שבסופו של דבר זה לא כזה נורא איך יולדים, העיקר שהכל עובר בשלום ויוצאים מבית החולים בידיים מלאות!
    רותי
  • רגש הוא רגש הוא רגש ואין שום טעם להתווכח איתו יחד עם זאת מאחר ואת מרגישה שזה יושב לך ומעסיק אותך הייתי ממליצה לך בחום רב לפנות לטיפול מקצועי....

מעבר לכך, כיום גם נשים שעברו שני קיסריים, עם הכנה מתאימה(!) מצליחות גם ללדת רגיל, כדאי לברר באיזה בתי חולים זה מתאפשר ומה ההכנה הדרושה.
  • את יודעת אחרי הלידה הקיסרית של להב לא הרגשתי החמצה ובאמת לא חשבתי שארצה אי פעם לידה וגינלית.
    כשנכנסתי להריון עם נועם החלטתי לנסות לידה וגינלית אבל ממש לא נלחצתי אמרתי כן כן לא לא. ככל שעבר הזמן החשק לנסות לראות לחוות התעורר בי - פתאום כל כך רציתי את זה והיה קשה לי לחשוב על אפשרות אחרת
    באיזשהו מקום כעסתי על עצמי למה אצל להב חשבתי רק עליה ושלומה ואצל נועם כל מה שמעניין אותי זה חוויות שלי.
    בסופו של דבר הכל מלמעלה ועד שבוע 41 כלום לא התפתח ועברתי קיסרי נוסף. ברגע שאמרו לי קיסרי אין ברירה התחלתי לבכות התאכזבתי קשות מעצמי מנועם מההריון מכולםםםם. הרופא לקח לי את היד ואמר לי שהוא גאה בי על הרצון על העקשנות ושהרבה נשים היו מוותרות לפני. בסוף התברר שחבל הטבור היה פעמיים סביב הצוואר של נועם ומישהו השגיח עליה מלמעלה אין ספק.
    מאז עברתי כמה משברים וכל פעם שאני קוראת סיפורי לידה אני מקנאה. ולכן אני כל כך מבינה אותך. הייתי במקום הזה שלך עברתי מה שעובר עליך ועבר עליך חוויתי את כל אותם המשברים. ואולי רק אנחנו יכולות להבין אחת את השניה. אני כל הזמן אומרת שאולי בהריון הבא אני אגיע לבית חולים עם פתיחה 9 ולא תהיה ברירה אלא ללדת בלידה וגינלית חחח - שווה לנסות לא?

• מאוד מבינה לליבך

• אני אחרי 2 קייסריים ובדרך לשלישי בעזרת השם
    ואת האמת לא ממש מרגישה החמצה
    מסיפורים ששמעתי ומדברים שאני רואה בכל מיני סירטוני לידה רגילה
    לא ממש עושים לי חשק ללדת רגיל
    מה רע בלהיכנס לחדר עם תאריך ידוע ומתוכנן מראש (בלי הפתעות)
    ואחרי 20 דק' גג להיות אחרי הכל ?

אל תצטערי תסתכלי על החצי כוס המלאה

דרך אגב הרופא שלי סיפר לי שיש לו פציאנטית שילדה לידה רגילה אחרי 2 קייסריים
    זה ניתן אבל זה סיכון
    כי אם הרחם חס וחלילה ייפתח זה מסובך

אז תתעודדי
    אולי תשתתפי בלידה של מישהי קרובה
    כדיי לחוות את החוויה

קבלי

האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• את האמת שאני חייבת להיות כנה ולומר שאם הייתי עושה ניתוח ולא יולדת טבעי כמו שילדתי..גם אני הייתי חשה ממש כמוך כך שלדעתי זה טבעי ונורמלי
    אני כל הזמן חששתי שאצטרך חלילה קיסרי עם ינאי כי הוא לא התהפך עד אמצע החודש ה9...
    למזלי זכיתי לחוות לידה רגילה וטבעית ללא שיכוכים ולא הייתי מחליפה אישיתץ את החוויה המופלאה הזו בשום ניתוח..ברור לי שיש כאלה שחולקות או מעדיפות ההפך...

אבל גם בעלי אומר...העיקר התוצאה עזבי אותך שטויות....
  • אני לגמרי מבינה אותך

טוהר
  • נכון רגש זה רגש אבל אני עם הדס ועדי בעניין . בני היה בקיסרי חרום אחרי איזה 28 שעות של לידה ף בלוןף פטוצין וכל השאר ... בשני אני אדרוש קיסרי מראש . בתפיסתי הריאליסטית - לידה זה תהליך יחסית קצר , מה שחשוב זה התוצאה וחוויה ממנה... אפילו תהליך של הריון הוא יותר משמעותי בעיני ....
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני יכולה רק לשלוח לך מלא מלא
  • מדהים- פשוט מדהים!!!
    בשביל מה לפתוח הודעה כחסויה לכתוב את שעל ליבך , לתת לנו לשתף, לתמוך, וכותבת ההודעה שטוענת שהיא ותיקה פשוט נעלמת?!@#$%
    מכל מה שכתבת אין שום דבר שאמור לפגוע באף אחת אז למה בחסוי???
  • וואי תמי... לזה לא ציפיתי ממך. כן כתבתי ולא הגבתי שוב. פשוט כי לא הספקתי. זו גם הסיבה שהפסקתי להכנס לפורום מחוסר זמן. הדברים שלי כן יכולים לפגוע במי שמנסה להכנס ולא מצליחה... לא נראה לי כיף לשמוע על מישהי שכן ילדה ורק "מתבכיינת" על הדרך. אם זככרוני לא מטעה אותי נכנס בהתחלה בתוך alma כחסויה כשבישרת על ההריון...
    ברכותי על מינוייך כמנהלת פורום/

• ותודה לשאר הבנות על התגובות. חיממתן לי את הלב.
    וענבר... באמת שקלתי להתייעץ עם מישהו מקצועי בנושא. תודה
  • שולחת לך

• שום התרעמות ושום בטיח
    בסה"כ כתבתי שאין שוב דבר פוגעני במישהי או לחסויה שלנו שרושמת שהיא מרגישה קשה עם זה שאם היא תלד בע"ה ילד רביעי אז זה יהיה בקיסרי וקשה לה.
    הציק לי שאם בן אדם מבקש עזרה שלפחות יגיב ויראה שהוא קיים כשבנות אחרות מגיבות.

חסויה יקרה- אם את יודעת את שמי אז בטוח שאנחנו מכירות וזה ממש לא משנה לי מי את ועכשיו בשמחה אוכל להגיב ולספר לך שאריאל הבן הגדול שלי נולד בלידה רגילה, רואי נולד בקיסרי ומתן הבן השלישי שלי כ"כ רציתי ללדת בלידה רגילה והוא נולד בקיסרי חרום אחרי שהוא קרע לי אצ הצלקת של הניתוח הראשון- והיום אני מוכנה אחרי הכאבים שהיו לי ויש לי כוח סיבולת בלתי רגיל ללדת רק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קיסרי.
    אין לך מה לחשוב שפיספסת משהו - אולי את צרה מידי באגן ואז תזוזת החוליות , קרעים, מעבר ראש וכו' לא יעזרו ואז מה??? גם אפידורל בשלבי לחיצות סופיות לא תמיד עוזר וככה את שוכבת לך בסבבה מורדמת מספיק טוב מוציאים לך ילד/ה ברור לא מעוך ומכובצץ' והתפרים מחלימים תוך כמה ימים.

אז מקווה שעזרתי לך וניחמתי אותך וסליחה אם חשבת שזה משהו פוגעני
  • תמי
    פייס: ortal_hori
  • אני בהחלט יכולה להבין את התחושות והרגשות שלך... אין בהן שום דבר לא טבעי...
    חוויתי לידה רגילה וחוויתי קיסרי יזום, ואני בוחרת בלידות הבאות רק קיסרי!!!
    אבל- אם הייתי חווה רק ניתוח, אני בטוחה שהייתי מרגישה כמוך.
    שולחת לך המון
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה