משחק במינוני ההורמונים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ישי,

מתנצלת מראש על האורך וכמות השאלות....

לקראת IVF ראשון מטופלת כבר עשרה ימים בגונל ובצטרוטייד.
    התחלנו את הטיפול עם 187.5 לשלושה ימים ואז כשרמת הE2 הייתה גדולה ירדנו יום אחד ל150 ויום אחרי ל75. מאחר שרמת הE2 עדיין הייתה גבוהה, לא הזרקתי גונל יום אחד אלא רק צטרוטייד ובשישי שבת כבר הזרקתי 112.5פעמיים.
    ביום חמישי רמת הE2 שלי הייתה 6300 ואילו היום היא רק 319.
    יש לי שלושה זקיקים בגודל 16, שלושה 15, שניים בגודל 14, ויש בערך עוד שישה 12-13.
    השאלות שלי הן:

1. מקריאה באינטרנט הבנתי שקוסטינג משפיע על איכות הביציות ושבמחזורים כאלה יש פחות הפריות, האם זה אכן כך גם לגבי קוסטינג של יום אחד? והאם בכלל משחק כזה במינונים של הורמונים יכול להשפיע על איכות הביציות?
    2. עובי הרירית ירדה מ9 ל7.2, האם זה גם קשור למשחק במינונים?
    3. מה אומרת הצניחה של הE2? האם זה תקין?
    4. לאור הצניחה של הE2, נאמר לי לקחת היום ומחר 225 גונל ושאם הכל יילך כשורה בסוף השבוע כבר תהיה השאיבה, האם המינון הזה של הגונל יכול לגרום לצמיחה גם של הזקיקים בגודל 13-14 עד לכדי שאיבה?
    5. שאלה אחרונה... מהו הגודל האופטימלי לשאיבה של הזקיקים? והאם שואבים גם את הזקיקים בגודל 12-13 או שהם נספגים איכשהו?

תודה תודה רבה!!

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    1. הביציות שלאחר קוסטינג, אם בכלל מצליחים לשאוב ביציות, אכן נותנות תוצאות פחות טובות.
    2. 3. 4. הצניחה של ה E2 לרמה כל כך נמוכה מבשרת לא טוב. קשה לי להניח שבמצב הזה ישאבו ביציות. זה גם כנראה הגורם להתכווצות הרירית.
    5. שואבים כל זקיק אבל כנראה שביציות בשלות יש רק בזקיקים שגודלם 17 מ"מ ומעלה

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה