ה-צ-י-ל-ו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי לכולן,

יש לי בעיה עם הבן שלי שאני לא כ"כ יודעת מה לעשות....
    הבן שלי בן שבעה חודשים. ומסתבר שיש לו היפוסנסטיביות בדברים מסויימים.
    זה אומר שהוא לא מרגיש רעב אבל כשהוא אוכל הוא אוכל בכמויות אדירות.
    רוצות דוגמא: ילד בן 4 חודשים קם ב6 בבוקר אחרי שהוא ישן מ11 בלילה ואבא שלו נותן לו בקבוק. הוא אוכל ליטר ורבע... כן כן, אני לא מתבלבלת. 1250 CC....
    עוד דוגמא: השבוע האכלתי אותו במרק כתום סמיך (כשטחנתי אותו טחנתי כמעט בלי מים שיהיה משביע) הוא אכל 3 צלחות מלאות- שלחות של מבוגר....
    הוא לא ילד שמן במיוחד, הוא פשוט אוכל במרווחים גדולים. הבעיה היא שזה עלול להרחיב את הקיבה ולגרום לו להיות ממש שמן.

הרופא המליץ לנסות להאכיל אותו כל שעתיים בכמויות קטנות יותר- למרות שהוא בוכה בהיסטריה כשהאוכל נגמר.
    אז יש לי שתי שאלות:
    1. מה זה אומר כמות נורמלית של מרק, חלב, דיסה וכו'- כמה ילד באמת צריך לאכול?
    2. משהי מכירה את התופעה הזו?

תודה מראש לכולן וסליחה על החפירה....
10 תגובות
עמוד 1
  • היפוסנסטיביות- זה אומר שהוא צריך משהו בחוזקה או הרבה על מנת להרגיש.. כן?

אולי תנסי אוכל שמשביע מהר. שהוא ירגיש את השובע מהר... כמו פסטה אולי?
    מרק זה כמו מים בשבילו.. ככה אני חושבת....

אולי תחפשי מאכלים גדולים ו" סותמים"

• אם תשימי לו בארוחות שלו קורנפלור ותתני לו לאכול ברווחים שהרופא ממליץ ניסית?
    קורנפלור אמור להשביע אותו מהר יותר מתחליף בלי קורנפלור

האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• אין לי מושג סורי
  • לא מכירה את התופעה, אבל בנוסף למה שהרופא המליץ, תנסי להאכיל אותו לאט לאט........מאוד לאט...עד כמה שאפשר. (אחרי זמן מסוים-אצל מבוגרים 20 דקות-בלי קשר לכמות שאכלת, המח מאותת לגוף שהוא שבע. אולי זה ככה גם אצל תינוקות.)
  • אני עם מיצי להאכיל לאט כדי שתגיע תחושת השובע.....
    וגם לתת אוכל באמת יותר ממלא
    יותר סיבים שממלאים את הקיבה
    למשל הייתי מציעה לך במרק לשים כף או שתיים (תלוי בכמות) של שיבולת שועל האינסטנט היא מסמיכה טוב מרקים ומלאה בסיבים תזונתיים (שאלי את הרוםאה האם מותר אך לדעתי שיבולת שועל מותר מגיל חצי שנה)

והנוסחא לחישוב כמה מ"ל הוא צריך לאכול היא...
    משקל הילד כפול 150
    לחלק למספר הארוחות

נגיד ילד במשקל 4500 הנוסחא היא כזו...
    4.5 כפול 150 = 675 ליום, את ה- 675 לחלק למספר הארוחות
    מדובר כמובן על ת**** מבקבוק זה לא כולל מוצקים..

• אומנם אני לא מהפורום הזה אבל אני מתערבת כי יש לי שתי בנות עם בעיות סנסוריות.

בהתחלה כשמאכילים מנות קטנות אז הם בוכים, אבל אח"כ הם מתרגלים.
    להאכיל לאט מאוד עוזר ואצלנו גם עוזר תיבול רציני. כך הקטנה שלי מגיעה לויסות (כי היא בעצם "מרגישה" ע"י הטעם) גם בלי כמויות של אוכל.

אם את מרגישה שאת צריכה עוד עזרה תבקשי הפניה למרפאת אכילה, שם יוכלו לתת לך כלים מועילים ותמיכה שאת בהחלט זקוקה לה כי זה לא קל.

בהצלחה
  • אין לי מושג אבל מה שאת מתארת זה כמויות אדירות! שבן אדם בוגר לא אוכל..
    אולי יש רופא שמתמחה בבעיות מסוג כזה... בחיים לא שמעתי על תופעה כזו אבל כדאי להיות עם היד על הדופק..
    שיהיה לכם בהצלחה!
  • סליחה אבל אני חושבת שהכתובת שלך היא מישהו שמתמחה בעניין הזה. מדובר פה בת**** של הילד שלך זה לא משהו שאפשר להתיעץ עליו ולנסות על הילד.
    ילד יפה של אמא
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • תודה רבה לכל העונות.

אמא ויותר- תודה רבה! אני באמת אנסה את הקטע של התיבול. הוא באמת אוהב דברים מתובלים. לא שמתי לב לזה. הוא כבר טעם פסטו, מטבוחה, צילי, ממרח עם בצל טרי, והוא אהב...
    מה זו מרפאת אכילה?? ממי אני מבקשת הפניה?

לגבי אכילה איטית- הוא בוכה בין כפית לכפית. הוא רוצה הכל מהר... איך מתמודדים עם זה?

לגבי המרקים- אני קצת פוחדת לתת לו מוצקים עדיין כי יש לו רק שתי שיניים ואני לא רוצה שהוא סתם יבלע בלי ללעוס אז אני מעבה לו את המרקים.
    דוגמא למרק שעד עכשיו הוא אכל הארוחה אחת: חצי כוס אורז מלא מבושל, חצי כוס עדשים אדומות, גזר בינוני, בטטה בינונית, תפו"א בינוני. את הכל הייתי טוחנת לו.
  • לגבי האיטיות אני מביאה בזמן האכילה משחקים, ספרים מעסיקה בנוסף לאוכל ואז היא פחות שמה לב לקצב.

מרפאת אכילה אפשר לקבל הפניה מרופא ילדים, אני לא יודעת באיזה קופה אתם אבל אם הוא לא יכול לתת לך הפניה ישירה למרפאת אכילה הוא יכול לתת לך הפניה להתפתחות הילד והם יפנו אותך הלאה.

חוץ מזה את יכולה למעוך במזלג ולא בבלנדר זה כבר מעבה הכול, החניכיים של הקטנטנים מאוד קשות אז ברור שהוא לא יכול ללעוס תפוח אבל אין שום בעיה עם ירקות מבושלים ופירות רכים. בכלל אם המרקם יהיה פחות חלק אז הוא יתעסק יותר עם כל ביס ואז ממילא זמן האכילה יכול להתארך.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה