התייעצות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות...
    אני כרגע לא עובדת ואני ובעלי חיים על משכורת אחת אנחנו נשואים טריים יחסית חצי שנה ומאוד רוצים ילד...
    אנחנו כבר שלושה חודשים בערך מנסים אך בנתיים כלום עדיין לא נקלט.
    מה שמטריד אותי הוא שאני לא עובדת אני מחפשת עבודה אך לא מוצאת ומקורות חיים ששלחתי לא חזרו אליי נראה לי קצת חסר אחריות מיצידי להביא ילד לעולם כשיש רק משכורת אחת במשפחה....
    מה אתן אומרות?
13 תגובות
עמוד 1
  • אם המשכורת מספיקה לכם + נשאר לכם בצד קצת (לחיתולים נגיד שיבואו)
    אז תשארו עם משכורת אחת! מה הבעיה?
    אנחנו עם אחת.
  • לא נראה לי שזה יספיק. תמיד אומרים לי אל תידאגי בורא עולם לא יביא לך ילד סתם ושהכל יהיה בסדר... אנל אני מפחדת לסמוך על זה כי ברגע שאני נקלטת אין לי דרך חזרה אני לא יכולה להחליט ביום בהיר שזה לא מתאים לי זה לא בגד או רכב ומזה אני חוששת...
  • יש משו במה שאת אומרת.. בכל מקרה אני במקומך לא הייתי עומדת בזה לחכות עד למציאת עבודה..
    הרצון להיות אמא לפעמים חזק מהיכולת לחשוב בהגיון..
  • אני ובעלי חיים על משכורת אחת...
    אבל זה תלוי בהרבה גורמים...אזור מגורים(שכר דירה וכ'ד) גודל השכורת...הוצאות חודשיות (התחייבות להלוואה או תשלומים על מוצר כל שהו)...
    אם נגיד את בפריפריה והמשכורת גבוהה יחסית או אפילו נורמאלית ולא מתחת לממוצע אז למה לא...

• לא רוצה להיות זו שהורסת שמחות... אבל....

אני התחלתי לעבוד באפריל במקום העבודה וידעתי שאני צריכה חצי שנה של ותק לפני שאני נכנסת להיריון (שידעתי שאני אהיה בהיריון ויהי מה...) במזל משמים בעבודה שלי כנראה יש אנשים נחמדים מספיק ואמרו לי מזל טוב וקיבלו בהבנה מאד.

אבל, וזה אבל גדול- לא כל מקומות העבודה הם כאלו. יש מקומות שאם תיכנסי להיריון חודשיים שלושה אחרי שהתחלת יכולים לנצל את זה ולפי החוק לא חייבים להמשיך להעסיק אותך.
    החרדות לא שוות את זה ובטח לא הלחץ. כי כשנכנסים להיריון הכל טוב ויפה, אבל כשאת כבר מתחילה לחשוב איך אני מאכילה ילד ודואגת לרווחתו (ואני לא מדברת על עגלה באלפי שקלים אלא על ציוד בסיסי ומטרנה וטיטולים שמעלים את החשבון החודשי במאות שקלים משמעותיים לחודש) אז את כבר לא כל כך אומרת "אנחנו נסתדר".

אני ובעלי עובדים שנינו במשרה מלאה, ואני עדיין חוששת שאחרי הלידה המשכורת שלי תקטן או שלא אמצא עבודה בתור אם לפעוט בחצי משרה...

בזמנים של היום לדעתי, צריך כן לחשוב קדימה. אם יש לכם בצד חיסכון, או שהמשכורת של בעלך מספיקה לשניכם פלוס פה קטן נוסף חמוד אהוב ומדהים- אז אני בעד.
    אם את מחפשת עבודה וגם מצאת אחת, חכי כמה חודשים (לא חצי שנה) אבל לפחות שיכירו אותך ויעריכו אותך כדי שלא יוותרו עליך כשתבשרי על ההיריון.
    ברכה והצלחה בכל מקרה, מקווה שלא ביאסתי אותך- מה שצריך לקרות יקרה גם ככה...
  • אני התחלתי לעבוד במקום עבודה כשהיתי בחודש 3 להריון!
    שיהיה בהצלחה
    [

• בנתיים זה לא שיש לי עבודה ביד או איזה אופציה וזה גם לא שאני בהריון עדיין... השאלה היא אם להמשיך ולהתעקש ולהמשיך לנסות ולקחת את בסיכון שאני יקלט גם מבלי להתחיל לעבוד
  • ברור שכן.
    מקסימום תחנקו עת עצמכם קצת מבחינת הוצאות, ולא תקנו הכל חדש לתינוקי.
    הריון ראשון היתי סטודנטית!!! לא קניתי כלום חדש, הצלחתי למצוא דברים "בירושה" או יד שנייה ואח"כ כשהתחלתי לעבוד שידרגתי.
    הריון שני התחלתי לעבוד בהריון..
    [

• זה גם קשור לרמת חיים שאת רגילה אליה. אם את רגילה לשפע שנשפך או שאת מסתפקת במה שאת צריכה בלבד(מה שאת צריכה זה לא צמצום אני חייבת לציין). אני לא יודעת מה המשכורת, אבל יכול ליהיות
    מצב שהיא באמת תספיק לכם לילד ולכל החיתולים, מקסימום, בתנאי שעגלה תקנו לא יקרה, או יד שניה, כנל ריהוט. זה דברים שקונים פעם אחת והם יקרים. (אל תשכחי
    את המתנות שיבואו בעתיד מהמשפחה)
    בקיצור זה עיניין אישי.
    אנחנו מסתדרים עם משכורת אחת, ילד כמעט בן שנה, פלוס כלב, אני מפנקת את עצמי (קצת מעל מה שאני צריכה באמת). והמדד הנוסף שלי לרמת חיים: כן, נזרקים אצלינו לפח שאריות אוכל.
  • אם את צריכה דברים ללא כסף לתינוקי או בכלל יש אתר שנקרא הכל באגורה ושם אנשים מפרסמים דברים שהם רוצים למסור בחינם ויש שם גם דברים שווים - ריהוט, ביגוד, מטבח וכו'

http://www.agora.co.il/

• אני התקבלתי לעבודה הנוכחית שלי בזמן שאני מנסה להיכנס להריון.
    מאחלת לך שיקח לך הרבה יותר מהר ממני ...
    אני אלד בדיוק שאני שנתיים בעבודה.

קצת קשה להסתדר רק עם משכורת אחת ועוד עם תינוק חיתולים, תחליפי חלב וכאלו....
    מציעה שתמצאי עבודה תחכי 6 חודשים ומאחלת לך מכל הלב שמיד תכנסי
  • תודה :)
  • תראי,
    תמיד יהיו לבוס סיבות למה לפטר...
    ובמיוחד אם תגידי בראיון למשל: אני מתכננת הריון או חתונה או כל דבר אחר שיפריע לך לעבוד סדיר.

אז בתור סטודנטית רווקה- יפריע לבוס שאני סטודנטית

שהתקבלתי לעבודה הנוכחית לא ספרתי שאני בדרך לחתונה- רק שבוע קודם אירוסין-כי היתי צריכה חופש...

וזה מאותה סיבה- שלא יפטרו אותי אם יגלו שאני מתחתנת
    קצת פחות פחדתי מלהגיד שנכנסתי להריון- כי ידעו שאני לא משתמשת באמצעי מניעה וגם כי היה קצת וותק (ולא היה תרוצים לריצות לשרותים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה