פענוח תוצאות חלבון עוברי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 28, ווסת אחרונה לפי חישוב אולטראסטונד 26/08/11.
    רציתי לדעת האם תוצאות חלבון עוברי שקיבלתי היום הן תקינות. את הבדיקות בצעתי בשבוע 16+2.
    PAPA-A 3.33 MI 1.10 MOM
    AFP 36.4 ML 0.97 MOM
    HCG 34.9 ML 1.10 MOM
    UE3 0.70 ML 0.78 MOM
    INHIBIN-A 413 ML 2.39 MOM
    NT 1.00 MM 0.81 MOM

לפי גיל והבדיקות 1:5500
    לפי גיל בלבד 1:1100
    תוצאות שקיפות עורפית בלבד- שנעשו כשהייתי בשבוע 12+3. לפי גיל האם 1:1019 לפי עובי שקיפות עורפית , אורך העובר וגיל האם 1:6793
    1. האם הבדיקות תקינות?
    2. האם יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר?
    3. לציין כי בעת הלידה אני יהיה בת 29 ולפי התוצאות ששלחו לי מעבדות זר רשום בטעות שאני יהיה בת 28.9 האם יש משמעות לטעות של 3 חודשים?
    תודה רבה על עזרתך,

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אי אפשר להגיד על הבדיקות הללו - תקין או לא תקין. במהותן אלו בדיקות שמספקות תשובה סטטיטסית של מידת הסיכון לתסמונת דאון. בהבט הזה, הסיכון אצלך הוא נמוך מהסף שאותו קבע משרד הבריאות ככזה המצדיק דיקור מי שפיר על חשבון סל הבריאות. הסף הוא 1:380 ולכן את אינך זכאית לדיקור על חשבון סל הבריאות, אך את יכולה לעשותו - אם תרצי - באופן פרטי.
    2. בסף סיכון נמוך יותר, כפי שיש אצלך, זו עדיין בחירה שלך האם לעשות או לעשות את הדיקור. יש נשים שיאמרו שסיכון של 1:5500 הוא מצוין ואיננו סיבה לדיקור ויש שיאמרו שבכל סיכון שהוא הן רוצות לקבל תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון בפרט ותסמונות כרומוזומאליות אחרות בכלל, ואינן מסתפקות בתשובה הסטטיסטית.
    3. לגבי הגיל עלייך לשאול במעבדות זר, ולבקש חישוב מחודש, למרות שאני מריך כי פער של 3 חודשים לא יעשה הבדל מהותי בתשובות.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה