שבוע 17, בעבודה לא אמרתי על ההריון.. מתחילים לדבר. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    מה אעשה??
    אני לא חייבת לאף אחד דין וחשבון עד לחודש 5!
    יש לציין שמי ששואל אותי על ההריון, אני לא משקרת ואומרת כן, אבל מי שלא שואל, אני לא מפרסמת ויוצאת בשלטי חוצות.
    אתמול עובד בחברה בא אלי ואמר לי, שעצם זה שאני ממתינה לחודש 5, זו לא התנהגות הולמת!!
    אני בשוק
    ליאת

[
14 תגובות
עמוד 1
  • מה הסיבה שבגללה את בעצם לא מספרת?

• אני פוחדת מפיטורין וגם עדיין אני לא עובדת שם חצי שנה.
    הם גם טרחו להגיד לי שהריון זה "גורם מפריע" בעבודה, מה שגרם לי לשתוק...
    ליאת

[
  • זו באמת זכותך
    אני סיפרתי בעבודה בשבוע 16, ורק לבוס שלי
    אף אחד לא ידע לפני כן ולא שאל...

במקרה שלך אולי באמת הגיע הזמן
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• כל עוד את לא מספרת באופן רישמי הם יכולים לפטר אותך בכל מיני תרוצים כאלה ואחרים.
    תגידי רישמית שאת בהריון ואז אסור יהיה להם לפטר אותך כי אסור לפטר אשה בהריון.
  • יבנתי...
    אז אומר לך שמהבחינה היבשה ההתנהגות הלא הולמת שלהם גרמה גם לך להתנהג לא רגיל...
    עובדה שאת טוענת שאת פוחדת מפיטורים..
    אני לא חושבת שהייתי יכולה לעבוד במקום אם אני לא מרגישה בטוחה בה, כולל להיות כנה ואמיתית.
    ברור שאף אחד לא צריך לדעת וזה גוף שלך, אבל אם אנשים כבר מדברים על זה אז זה לא נעים שהבוס שלך לא יידע ממך אלא יישמע את זה כרכילות גסה.
    לא נעים, אבל נראה שכבר המרצע יצא מן השק.

• כן, נגה, הוא שמע את זה מהרכילות במשרד...
    לא נעים, כנאה שהוא חושב שאני טיפוס לא אמין / נאמן...
    הבעיה עכשיו שהוא שבועיים בחו"ל.. עד אז לחכות או להתקשר אליו לנייד?
    ליאת

[
  • חכי שהוא יחזור, זה בהחלט יכול לחכות..
    כמובן שתוודאי שאת עושה את העבודה מעל ומעבר! שייראה שאת שווה להשאיר בכל מצב!
    והריון זה לא מחלה! תגידי לו!

• נגה,
    את האמת?
    אחרי שגרמו לפיטוריי (בגלל שבאה מחליפה שנתנה מלאאאא שעות וליקקה לכווווולם את התחת) אחרי 5 שנים של עובדת מצטיינת, אני בעלת חששות מעל ומעבר... מה גם שאני באה מתחום משאבי אנוש ואני רואה את התביעות של ההריוניות, אני קופאת מפחד, בעבוד כל הריונית ובעיקר על עצמי (פרנסה, שכירות, משכנתא, אוכל...)
    ליאת

[
  • אם בעבודה שאלו אותך ולא הכחשת, אז כבר יודעים שאת בהריון וסביר להניח שגם הבוס שלך.

אם את עובדת פחות מחצי שנה ההריון זה לא מה שיחזיק אותך שם כי אם הוא יוכיח במשרד התמ"ת שאין קשר בין פיטורין להריון אז נגמר הסיפור.

עפ"י חוק את באמת לא חייבת לספר עד חודש חמישי,אלא אם יש סכנה בעבודה שאת עושה (חומרים מסוכנים, מעמסה כבדה) ואז את כן חייבת לספר מההתחלה.

הריון זה לא תעודת ביטוח שלא יפטרו מהעבודה- אז תוציאו את התירוץ הזה מהלכסיקון.

חוץ מזה אם את עושה את עבודתך נאמנה- למה שיפטר אותך???

ולגבי ההתנהגות הולמת- שיקפוץ!!! את לא גנבת לאף אחד כלום, לא פגעת באף אחד אז שישתה מים קרים וירגע.

העיקר שיעבור בקלות ובבריאות
  • אויש מצבים כאלו גורמים לי לאבד את השפיות
    פייס: ortal_hori
  • היי מתוקה,
    מניסיון אישי שלי והתייעצות בנושא מול עו״ד:
    את יכולה לספר במידה ויפטרו אותך הרי בכל מקרה ע״פ חוק יצטרכו לתת לך שבועיים ...
    אם את עובדת בחברה תפני באותו הרגע עם מכתב ההתפטרות למשא״ב ותראי אישור הריון שמראה על השבוע שבו הינך נמצאת.
    במצב כזה יצטרכו להביא מפקח ממשרד הבריאות והרווחה על מנת להוכיח כי הפיטורים שלך מוצדקים ולא על סמך שמועות או הריון...
    מצב כזה גורר את אותה חברה להוצאות גדולות ומיותרות ואף מציב אותה בפני סגירת מחלקה מטעם המדינה-כידוע זה לא חוקי!! אותו בוס שיפטר אותך עלול לאבד את מקומו...(סתם ליידע כללי את המנכל שלי פיטרו בעקבות זה אף אחד לא מוגן!!!)
    במידה ואת לא בחברה מסודרת תפני לעו״ד ישר עם הפיטורים מצב זה ישאיר אותך בבית ללא עבודה אבל תקבלי שכר כל חודש עד הלידה וגם 16 שבועות של חופשת הלידה ואחר כך תחפשי מקום טוב יותר.
    אל תשאירי את זה באויר יותר מדי זה גורם לך להתעסק בזה יותר מדי ולהיכנס ללחצים ,
    ספרי עם ראש מורם זו הברכה הכי גדולה שיכלת לקבל!!!
    לא יתאים לו ...
    יש מה לעשות גם אם את לא עובדת חצי שנה!!!
    בהצלחה!!
  • הייתי בסרט הזה
  • קודם כל..כל עוד את לא אומרת שאת בהריון- יכולים לפטר אותך !
    אם את מפגדת מזה...היית צריכה לעשות הפוך..כמה שיותר מוקדם לספר...
    למרות שאני לא בטוחה לגבי מה אומר החוק אם את פחות משנה שם

בגדול..איך ומתי לספר מאוד תלוי מהסביבה שאת עובדת בה... אני לדוגמא ברגע שראיתי 2 פסים..שלחתי לבוסית SMS אבל לא מהחשש פיטורים..אלא בגלל שידעתי שהיא תשמח בשמחתי יש לנו יחסם כמו חברות
    אבל אם את לא מרגישה לנכון לשתף מישהו בעיניין אישי שכזה- את בהחלט לא חייבת לאף אחד כלום !
  • התנהגות לא הולמת??
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה