שאלה איקקלומין ודחיית ביוץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' ישי שלום רב,
    מצטערת מראש אם זה ארוך...

בת 32, שומרת נידה וכנראה מפספסת כל חודש בגלל שהביוץ מתרחש בימים הנקיים.
    יש לי שלושה ימים של דימום קל מאוד - אבל אדום אז אני אסורה על בעלי, ואז מגיעים 3-4 ימים של דימום חזק ועוד יום של התנקות... סה"כ 8 ימים של איסור...
    עוד 7 ימים נקיים...זה אומר שאנחנו מותרים רק ביום ה-15.

בכל אופן בין מחזור למחזור חולפים 25 ימים...

את הביוץ אני מזהה בוודאות (בדקתי את זה יותר מפעם אחת באמצעות מעקב זקיקים) בין היום ה-11 ל-12... זה אומר שאנחנו מפספסים את הביוץ כל חודש.

יש לי שני ילדים שיהיו בריאים שגם לקח לי המון זמן עד שהריתי (טבעי חיכינו 8 חודשים בערך כל פעם). לפני שהריתי, הייתי עם איקקלומין ואפילו גונל, אבל בסוף, חודש אחרי שהפסקתי עם ההורמונים נקלטתי טבעי.

אני כבר ממש אובדת עיצות.

ניסיתי לקצר את הדימום ע"י שתיית לימון ליום - זה עזר לקצר ביום אחד אבל לא יותר מזה...

הרופא שלי נתן לי איקקלומין במרשם ואמר שאם רוצים שהביוץ יתעכב צריך לקחת מהיום השישי ולא מהיום החמישי.

שאלותיי:
    1. בכמה ימים הביוץ מתעכב? ביום אחד או יותר?
    2. האם היית ממליץ אל כדור אחר שמעכב ביוץ?
    3. מה היית ממליץ במצב כזה? להתחיל טיפול הורמונלי, להמשיך טבעי? אני מנסה כבר חצי שנה..

תודה על תשובתך והסבלנות לכולם!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    יש כמה שיטות לנסות לדחות את הביוץ כמו איקקלומין, אסטרוגן במינון גבוה ועוד. אף אחת לא מספיק טובה.
    יש רבנים שנותנים היתר לקצר את הנידה או מאפשרים לעשות הזרעה ביום הביוץ גם אם הוא מקדים את הנידה.
    לאחרונה יש לנו אמצעי שיכול למנוע את הביוץ ככל שאנחנו נותנים אותו. יש שני תכשירים כאלה 1. אורגלוטרן 2. צטרוטייד.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה