אני לא יודעת מה לעשות- צריכה עצה או אולי זה סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • צריכה עצה או אולי זה סקר
    אז ככה שמי יפעת, אני גולשת מדי פעם לאתר ולא מהמגיבות

בעלי משגע אותי. אני באמת אובדת עצות.
    אז רקע קצרצר: אנחנו נשואים שלוש וחצי שנים, שברובם גרנו אצל אמא שלי ושבוע שעבר עברנו לדירה משלנו בשעה טובה ומוצלחת.
    אני באה מבית מסורתי , ובעלי בעברו היה דתי והיום אנטי דתי בצורה קיצונית.
    אני מקדשת בעצמי בשבת, מדליקה נרות חנוכה לבד...
    ועכשיו לעניין:
    כשהכרנו אמרתי לו כמה פעמים שבעניין דת אני יכולה להתפשר אבל לא על הפרדה בין חלב לבשר , כולל הפרדה בכלים. הוא עשה את עצמו מסכים ושנסתדר.
    בעצם הוא חשב שאני אוותר כרגיל.
    אני יודעת שזה לא פשוט עבורו, אבל אני מסוגלת להתפשר בנושא.
    זה הגיע לריב רציני ועצבים. אני עשיתי חושבים ולא הצלחתי להתפשר בנושא.
    עוד גיליתי שכל הזמן שגרנו אצל אמא שלי הוא ערבב את הכלים, האוכל בקיצור הכול.
    אני מרגישה מרומה ופגועה.
    מבחינתו הפתרון הוא שאני אוותר או שהכל הולך לעזאזל...
    אני לא יודעת מה לעשות.
19 תגובות
עמוד 1
  • ווואי גם לי היה את אותו הדבר עם בעלי
    בעלי בא מבית חרדי - שכפו עליו דברים ולכן גם הוא נהיה אנטי
    שהוא הציע לי נישואים והתחלנו לדבר על חתונה - אמרתי לו שאני רוצה להקים בית מסורתי שזה אומר כשרות , שבת , ונידה ועל 3 הדברים האלה אני לא מתפשרת בהתחלה היה לו קשה אבל עכשיו הוא באמת משתדל ועושה הרבה למען הבית שלנו

אני לא כ"כ יודעת מה להגיד לך כי מצד אחד אי אפשר להכריח בן אדם להיות דתי זה רק גורם לו להיות יותר ויותר אנטי

מצד שני זה כ"כ חשוב לך

תנסו לדבר בינכם לראות אך אתם מתפשרים אחד בשביל השני הכי קל לפרק זוגיות
    שיהיה בהצלחה

• במקרה בעלי מתחזק ואני מבית של חוזרים בתשובה אז אני על תקן "האנטי" בבית...

• תודה על התגובות
    הבהרה - אני לא מכריחה אותו לקיים שום מצווה. אני לא מגדירה את עצמי דתיה, אלא יהודיה וחשובה לי ההפרדה הנ"ל.
    אם אני מחליטה לערבב, וזה בא ממני זה בסדר אבל זה שאני לא יכולה לאכול בביתי שלי. אני יודעת שזו הקרבה בשבילו אבל זה הדבר היחיד שאני מבקשת.
    איזה מין קשר יש לנו אם הוא לא מסוגל לעשות את זה בשבילי?
    זה כואב , עברתי את שלב העצבים.

בתקווה שהכל יסתדר.
  • אוייי מאמיייי

• אני חילונית לחלוטין ועדיין אני חושבת שאם זה חשוב לך עליו לוותר ולפחות לנסות לשמור על ההפרדה.
    תשבי דברי איתו על זה, הרי לא סתם התחתנתם, בזוגיות צריך לוותר לפעמים
    שיהיה בהצלחה
    [

• אני אגיד לך מה הבעיה (ואדגיש לפני שבסך הכל אני איתך לחלוטין דווקא בגלל שהוא עשה דברים מאחורי גבך - ממש כמו בגידה)...
    כולן כותבות פה שבזוגיות צריך לדעת לוותר, אם הזוגיות חשובה צריך לדעת להתחשב ברצונות השני
    אז פה למעשה את רוצה שהוא יפריד כלים ויפריד בין בשר וחלב
    והוא לא מוכן לעשות את זה
    אז למה למעשה שהוא יוותר ולא את?
    אולי למעשה מנקודת ההנחה הזאת הוא מבצע את הדברים? אולי פה הכעס שלו טמון? אולי הוא חושב היא צריכה להבין אותי שאני לא מסוגל ולוותר? היא רוצה שיהיה לה כלים משלה ושהיא לא תאכל בשר וחלב אבל היא לא יכולה לומר לי לא לעשות את זה?
    אין ברירה בעניין הזה מישהו חיצוני צריך לעזור לכם לפתור את הבעיה הזאת - לא הייתי מפרקת משפחה על דברים שכאלה - אני מאמינה שה' היה מעדיף שלא תשמרי מאשר שתתפרק משפחה

• אם יש משהו שחשוב לך מאוד מאוד הוא צריך להתפשר, ולעזור לך בדבר החשוב הזה!
    לא משנה מה זה בכלל! משנה שאת אישתו ולך יש צורך(שלא פוגע בו בשום דרך בכלל).

תשאלי אותו למה הוא ככה, האם הוא חושב שזה מוריד לו את הכבוד שהוא מפריד כלים? זה מוריד לו כי את אישתו? מוריד לו הכבוד לעשות מה שאישתו אומרת? זה מוריד לו כי יש לו טראומה רודפת מבית הוריו?
    מה שמכתיב לו את הכבוד זה הכשרות שהיו עושים ההורים שלו? מה שקרה לו פעם?
    הוא רוצה שהכבוד שלו ימדד בדברים שהוא עשה בעבר?
    הוא רוצה שהכבוד שלו ימדד באמצעות מה שעושים ההורים שלו? מה שהוא עושה בעצמו?
    עד עכשיו מה שהוא עשה בעצמו זה לכעוס על אישתו בגלל שהוא (הוא!) לא רוצה לעשות דבר שחשוב לה. מה פה קשור דת לא דת? במיוחד אצלו- שהוא עכשיו בכלל בלי דת-
    בגלל שהוא חשב שדת הייתה מוחקת לו את כל הזכויות-עכשיו הוא מוחק זכויות לאישתו באיזה כלים להשתמש? הוא כחילוני גמור מתנהג כמו שהתנהגו אליו דתיים?

ואני רוצה צלחת מסוימת רק לחמוצים.

הייתי הולכת להתיעץ. לא אם רב, אלה עם רבנית.
  • מצב לא פשוט בכלל...אבל אם יש רצון מצד שניכם לשמור על הזוגיות,בהחלט פתיר בעיני.
    יש ארגון שנקרא התקשרות,הם מעבירים סדנאות בכל הארץ ועיקר ההתמחות שלהם זה זוגות במצב כמו שלכם,שצד אחד יותר בעניינים והשני פחות.חפשי אותם דרך גוגל אני מאמינה שהם יוכלו מאוד לעזור.
    בהצלחה!
  • טוב אז ככה:
    לדבר עם רב/רבנית זה מוקצה מבחינת בעלי, אז אני צריכה לעשות את זה מאחורי גבו, ואני לא כזאת.
    אחת הסיבות שכואב לי, היא שמשפחה שלי לא תבוא אלי הביתה, ואם כן אז ישתו מים במקרה הטוב. מבחינת בעלי זאת לא בעיה אלא ישמח אותו
  • אמרו לך פה המון דברים יפים.
    אני חושבת שאתם צריכים להתחיל את פתירת העניין בדו שיח ביניכם. אתה לא מוכן רב מגשר? אוקי מה כן אתה מציע. יש פה בעיה אני רוצה לפתור אני אוהבת אותך ואוהבת את המשפחה בעייני הרעיון הכי טוב זה רב אבל אתה לא מוכן אז אני מצפה שתציע הצעה אחרת לפתרון. כמו שאתה לא היית רוצה שאני אעשה מאחורי הגב שלך דברים אני מצפה לאותו דבר ממך וזה בכלל לא משנה אם זה בשר חלב או כל דבר אחר.
    הוא חייב לכבד את רצונך אם את שואלת אותי. וגם את רצונך לארח את המשפחה שלך גם אם לא אוהב או מסתדר איתם. אין מה לעשות זה החיים.
    תשמעי מה הוא מציע... איך לפתור את הבעיה וע"י מי. ככה תובילי אותו לזה שחייב להיות פה גורם שלישי שיעזור לכם.
    בהצלחה. לא קל בכלל...
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • תודה לכולן.

היום נשב ונדבר.
    מחר מקווה לעדכון משמח.
  • היי,

עברתי משהו זהה.
    הייתי רוצה לענות לך, אבל במייל..
    אם את רוצה שלחי לי מייל ל [email protected]
    ורק תעדכני פה ששלחת...
  • לא הייתי הולכת לרב, נראה לי יגביר את האנטי..
    צריך מישהו מאוד ניטרלי, מגשר כלשהו עם זיקה לדת שיוכל להתחבר אלייך...
    אני הייתי הולכת למקום של הלעשות מאחורי הגב.. למה לעשות לי דווקא?? יכול להיות שאחרי שתשחקי על העניין הזה, הוא יתרצה..
    זו באמת סיטואציה לא פשוטה בגלל הלעשות דווקא..
    קחי בחשבון שבמקרים הרבה יותר קשים משלכם (אחד חוזר ממש בתשובה וכו'.. ) אנשים הצליחו להתגבר..
    אני הייתי גם מראה לו כמה זה כואב לך ברמה של בכי כשאת אוכלת משהו לא כשר או משהו בסגנון, זה גם יכול לעבוד..
    פעם שמעתי הרצאה של מישהו בשם אריק לנדאו (תחפשי בגוגל) הוא חוזר בתשובה ואשתו לא.. הוא מספר על התהליך, הוא דיבר מקסים.. אולי אפשר לפנות אליו..
  • האמת אני לא כל כך יודעת מה להגיד לך..
    בעלי ואני אומנם לא שומרים שבת אבל שומרים מסורת זה מאוד חשוב
    לדעתי יש דברים שלא מתפשרים עליהם ובעלך עוד הסכים להתפשר ועכשיו הוא מתחרט..בהחלט מרגיש לי קצת רמאות

• תראי אנחנו ממש לא דתיים למרות שאנחנו כן עושים חגים, לא אוכלים אוכל לא כשר (חזיר, חלב בשר ביחד או מאכלי ים) אבל לא מקפידים עכל שעות של חלב בשר וכו'...
    בעלי גדל בבית בו לא הייתה הפרדה בין חלב לבשר ואני גדלתי בבית בו הייתה הפרדה ברגע שהתחתנתי אמרתי לו שחשוב לי להמשיך ולשמור על זה בבית - מן ערך כזה שאני רוצה להשריש לילדים שלנו.

שיאכל מחוץ לבית מה שהוא רוצה אבל שבבית יכבד, מדובר כולה בכלים!! יש ארון בשרי ויש ארון חלבי זה לא אמור להיות מסבוך תסבירי לו שהוא לא מוותר פה על כלום רק מכבד אותך!
  • אני ובעלי לא שומרים ולכן אין לנו ויכוחים על הנושא !
    בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה לשבת לדבר בנועם עם בעלך על הנושא
    ברוגע ללא ויכוח, להסביר לו את החשיבות של הדברים בעיניך.
    להסביר לו שהוא לא מוותר אלא עושה משהו למענך.
    אל תלחמי איתו תנסי לדבר לליבו ולהביא אותו למקום שלך ע"י הלב והשכל הישר.
    שיעשה מה שהוא רוצה מחוץ לבית ואיך שהוא רוצה ובבית שיכבד אותך בבקשה ויפריד.
    בזוגיות עושים דברים אחד למען השני...מזה הזוגיות מורכבת ! שלא יוותר אלא יעשה משהו חשוב למענך!
    הלן

נסיך קטן שלנו אבא ואמא מחכים לך
  • עדכון מאתמול.

בדרך מהעבודה בעלי התקשר אליי, התנצל ואמר שהמשפחה שלנו היא הדבר הכי חשוב לו...

אמר שהוא ינסה לשמור על ההפרדה בין חלב ובשר, אבל אם יתפלק לו בטעות אז שאני לא אשתגע... נקווה שיתמיד
  • יפעת מתוקה,

אני באה מבית מסורתי אבל שלא שומר הפרדת בשר חלב בכלים.

בעלי בא מבית מאוד חרדי (הוא ממש מסורתי )

כשעברנו לדירה משלנו הוא לא הסכים בשום אופן שיהיה בשר עם חלב.

כיבדתי ורכשנו הכל כפול במטבח..

קשה לי לומר לך שהיום אחרי שנתיים אני עושה מה שבא לי כי היום זה נהפך למאוד משמעותי גם עבורי...כך שגם עשיתי את המשפחה שלי כזו...(חחחחח)

תדברי תנסי להסביר תנסי לגרום לו להבין שזה ממש חשוב לך ברמות שזה פוגע..

מקווה שזה יסתדר עבורך משום שהיום אני יודעת כמה זה חשוב...
  • יופי! אני שמחה לשמוע!
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה