עכשיו אני מותשת ובא לי לבכות :-( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

28 תגובות
עמוד 1
  • די תפסיקי!!!!!!!!
    אל תגידי שאת אמא רעה!!
    את האמא הכי טובה לנסיכה שלך!!!

למה לא דיברת איתי?...
    אני לא רוצה להרוס לך את ההנקה, אבל אני הייתי מביאה תמל אם היא ממש רעבה..

• נטלי כמעט הבאתי לה בחיי אבל אני מתעקשת על זה
    פשוט טיפשי להפסיק בגלל ש"פתאום" לא בא לה אני מתוסכלת

• אבל מה היא אכלה לך היום?
    אמרת שלינוק היא לא מוכנה
    שאבת מעט והיא טרפה...
    זאת אומרת שהיא טרפה מבקבוק
    תראי - יועצת הנקה בחיים אני לא אהיה
    מקווה שמישהי בהנקה תגיב לך ותעזור לך
    אבל בנתיים אם את רואה שהיא לא אכלה היום כמעט תתני לה תמ"ל
    ואחרי שיעזרו לך מחר תחזרי להניק ולשאוב

• את ממש לא אימא רעה

• מה בדיוק מהדברים שרשמת הופך אותך לאמא רעה- ההיפך הוא הנכון. את כל כך משתדלת בעבורה ומוכלנה להיות סבלני כדי להניק אותה ועל כך מגיעה לך ח"ח. אני הייתי חסרת סבלנות מההתחלה והילדים קיבלו אצלי תחליף חלב אם מהיום שנולדו - הסבלנות היחידה שהייתה לי הייתה שאיבה של הכולסטרום בשבועיים הראשונים.
    אם הילדה מאושרת בזמן המקלחת זה אומר שאת דאגת לך לאמבטיה בטמפרטורה מותאמת ולתנאי מקלחת טובים- ואין יותר טוב מזה.
    תינוק יכול לבטא עצמו רק ע"י בכי- הבכי לא תמיד קורה שהתינוק סובל, לעיתים הבכי הוא דרישה לצורך מסויים ולא חלילה מדבר רע.
    והשוס הוא- שהילדה מחייכת, שאת משחקת איתה ומראה לה אהבה ללא גבולות.
    המסקנה של מכל מה שכתבת היא שאת האמא הכי טובה לבת שלך ואף אחת לא יכולה לעשות ת זה טוב יותר בעבור תאיר- ומכאן משתמע שאת אימא טובה ביותר ואין מחלוקת על כך!!!

• מאמי קודם כל כל שולחת לך ים של חיבוקים

• בנות תודה רבה

• אמא רעה את בטוח לא אבל כמו שאמרו מעליי קשה להבין תינוק שלא מדבר ולא יכול להגיד מה בדיוק מציק לו, מה שנותר לנו לעשות זה לנחש ולקוות שקלענו בול...
    כמובן תבדקי ששום דבר אחר לא מציק לה כמו גזים, אף סתום (קשה לינוק עם אף סתום והרבה יותר קל לשתות מבקבוק, פחות מאמץ), מה שעוד יכול להפריע לה זה כמו שהזכירו מעליי משהו שאכלת שאת לא אוכלת בדרך כלל או לחילופין זרימה מהירה מדי/איטית מדי של חלב מהשד...
    בחודשים הראשונים לקטנה שלי היו רגעים שבהם היא צרחה כשהיא ינקה או בגלל זרימה מהירה מדיי שהיא כמעט נחנקה או להפך מזרימה איטית מדי שהיא ממש היתה צריכה להתאמץ בשביל לינוק...
    מה עוד יכול להיות... אולי התנוחה לא נוחה לה? תראי אולי היא תסכים לינוק בתנוחה אחרת...
    תנוחות - http://www.philips.co.il/c/breastfeeding-positions/179348/cat/iw/
    בגדול אני חושבת שצריך להמשיך לנסות להניק ולא להתייאש, כמובן שאם את רואה שהיא לא מסכימה בכלל אז תנסי שוב לתת בקבוק כדי שהיא לא תהיה רעבה, אפילו תמ"ל אם צריך ובמהלך ההאכלה פשוט שוב תעברי להנקה...

בהצלחה!!
  • מאמי אני כ"כ מבינה אותך ואת הצורך בהנקה.

• גם לנו הייתה תקופה אנטי ציצי, קצרה מאוד.. זה עבר לבד...אין לי שמץ מה זה הדבר המיוחד הזה חחחח
    לפי מה שאני ראיתי, זה היה כאילו לא נוח לו יותר, לא נוח לו לשכב ולינוק עם הראש מסובב וכל זה.
    תנסי אולי תנוחה אחרת.. או להחזיק יד מתחת לבירכיים שלה.

ולגבי הבכי, זה הגיל שהם כבר יכולים לעשות בכי צומי. ולא על כל פיפס צריך להכנס למצב לחץ ולבדוק מה לא בסדר. תנסי לראות מתי זה בכי צומי. אני לא אומרת לא להתייחס אליו- פשוט שתיהיי רגועה יותר.
    לגבי הבכי אחרי האמבטיה-בטח היא נהנתה באמבטיה והיא סתם התבאסה שזהו נגמר.
    אבל מה לעשות, יש דברים בחיים שהם נגמרים. וזה בסדר. אחכ היא לא תבכה יותר ביציאה מהאמבטיה. רק אל תילחצי כי זה מלחיץ אותה בחזרה ואז הבכי כבר מזה שנלחצת.
    לבד היא לא יכולה להשאר- תשימי לב שכשאת הולכת מהחדר אז להגיד לה שאת הולכת רגע, כשאת יוצאת משדה הראיה שלה להמשיך לדבר איתה, שתדע שאת עוד שם, את קיימת גם אם לא רואים אותך.
    את יכולה לשחק איתה משחקי "קו-קו" כשאת מתחבאת מאחורי קיר של חדר.
  • יוליה זה בדיוק הסיפור עד שהחלב מגיע לפטמה עצמה לוקח כמה רגעים אבל זה לא משהו חדש היא מעולם לא התרגזה על כך אוףף
    מינה הלוואי ויכולתי לשאוב אבל לא הולך לי בשאיבה לא בגלל שאין לי כוחות כי פשוט לא יוצא לי מספיק כמו בהנקה למשל
    חשבתי בהתחלה שאין לי חלב ויועצת הנקה אמרה לי שיש נשים שהולך להן רק בהנקה ברגע שהרוק של התינוק מורגש על הפיטמה רק אז יוצא חלב ואני לעומת זאת בשאיבה ממש מתאמצת בשביל להוציא 80 cc וזה מעט מידי לגילה

• מיצי- אני מדברת איתה מהחדר השני כל הזמן זה לא עוזר הפינוקי הזאת רוצה יחס כלללללל הזמן

• את אמא מדהימה מאמי!
  • מאמי , את לא אימא רעה ! את אימא טריה ! וזה הכל !
    נתחיל מהתחלה :
    זה קורה להמוןןן ילדים ( גם לי זה קרה עם לינוי ) שדוחים את השד ורוצים לאכול רק מהבקבוק , עקשנות זה שם המשחק ( אם בא לך כמובן ) אפשר להחזיר אותה לשד , אני נסיתי כל מיני תנוחות הכי מוזרות ונסיתי גם להוציא את החלב הראשוני ( לסחוט עם היד ) כי היה נראה לי שהזרם חזק מדי וחונק אותה
    זה שהיא "דבק" ולא רוצה לבד - יכול להיות שזה בגלל שהיא רעבה ויכול להיות גם אופי כזה יש לי חברה טובה עם תינוק כזה והוא לא רעב ,לדעתי צריך להרגיל אותם "להסתדר לבד" גם אם היא צורכת כמה דקות , לא יקרה כלום , תאמיני לי אבל כשהיא תיהיה בת 10 -11 חודשים ותשקול 9 -10 קילו את לא תוכלי פיזית לסחוב אותה כל היום ואז היא גם תיהיה יותר עקשנית , אז עדיף להרגיל מעכשיו ( שוב רק אם זה לא מרעב או כל סיבה אחרת )
    בכיינית ?
  • אולי שיניים?
    אני חייבת להרגיע אותך שגם נהוראי ככה
    לא יכול להיות רגע עם עצמו וזה כל כך קשה
    מבינה ליבך מאמי.
    ואת אמא מדהימההההההה אל תעצבני אותייייייי

• תפסיקי לקשקש.... את אמא נהדרת ואת יודעת את זה!!!

את נמצאת בפורום מספיק זמן ורואה שמדי פעם מישהי פותחת שרשור כזה ומאשימה את עצמה. זה בסדר. גם לך מותר להישבר ולהרגיש מתוסכלת.

אני אוהבת אותך ומחזקת אותך ויודעת שאת האמא הכי טובה שתאיר יכלה לקבל
  • יש לתינוקות יונקים מדי פעם "שביתת הנקה",אני לא יודעת למה אבל גם הבת שלי היתה עושה את זה ואח"כ זה היה עובר,והנקתי אותה כמעט עד גיל שנתיים.
    אם זה חשוב לך ועד עכשיו היא יונקת יפה ועולה במשקל,תמשיכי.
    מה שכן-אם החלפת דאורדונט,קרם גוף או אפילו סבון לפעמים זה קשור,הריח החדש מוזר להם.
    אגב-למה את שואבת ונותנת לה בקבוק?יכול להיות באמת שהזרימה המהירה של הבקבוק פשוט יותר נוחה וצריך קצת להוריד אותה מהבקבוק כדי שהיא תחזור לינוק כמו שצריך.
    בלי קשר,אל תתני לה בכוח בשום אופן....טוב לא יצא מזה.
    ועוד דבר אחרון-זה גיל שהיא מבינה שהיא יכולה להפעיל אותך דרך הבכי שלה,צריך להרגיל אותה עכשיו לשחק קצת לבד-אפילו כשאת בסביבה,ולא להרים אותה לכל ציוץ של שעמום,אחר כך זה מחריף,ובייחוד כשצריך להכניס אותם למעון או מטפלת הרבה הרבה יותר קשה להם להסתגל כי הם רגילים כל הזמן לידיים ולהענות בשניה שהם דורשים משהו,ובמעון אין לזה אפשרות....
  • בנות אהובות שלי תודה רבה

• בקשר למשחקים ולבידור ללא הפסקה גם אני עוברת בדיוק את אותו הדבר עם הילדה ונראה לי שזה טבעי, כל עוד תינוק לא יודע להתקדם בכוחות עצמו במרחב ולהגיע לדברים שמעניינים אותו עיקר הבידור שלו זה אמאבא והרעיונות שלהם לבדר אותו
  • יפה שלי...
  • אני חושבת כמו נטלי תמ"ל
    אבל אני האחרונה שיכולה לייעץ לך !!!
    אז אל תקשיבי לי

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
  • אז לא הבנתי נכון,סליחה
    לגבי הבקבוק,לפי דעתי עדף לא להמשיך,יתכן מאוד שהיא ככה כי היא אולי מפתחת משהו,ואז יש ירידה בתאבון.
    (מקווה עבורכן שלא וזה סתם....)
    לגבי הבכי של שעמום ורצון לתעסוקה כל הזמן-ה"דרישה" של התינוק ליחס המתמיד הזה הוא כמו הדרישה לידיים כל הזמן.
    בגדול אני הכי בעד לתת לתינוק את כל הבטחון והחום שהוא צריך,הבנות שלי היו המון במנשא,רוב חודשי חייהן הראשונים למעשה עברו עליהן צמוד אלי במנשא או בהנקה...
    מצד שני,חלק מאוד חשוב בבניית הבטחון שלהם הוא היכולת לעצמאות,וכמה מפתיע שזה נשמע זה מתחיל כבר עכשיו.
    רצוי לדבר איתם הרבה,כבר בגיל הזה,ולאפשר להם לגלות שהם יכולים להעסיק את עצמם לבד,אפילו לכמה דקות,וזה ילך ויגדל,אם זה בהתבוננות במובייל או צעצוע כל שהוא או אקווריום או איזה עטיפה מרשרשת ביד.
    לגבי האמבטיה,תחושת הזצן והמרחב בגיל הזה שונה משלנו....יש תינוקות שהמעברים האלה קשים להם יותר מלאחרים ומה שיכול לעזור זה כבר מעכשיו לבנות לה שגרה קבועה כלשהיא סביב האמבטיה,ככה היא תדע פחות או יותר מה קורה-יוצאים לאותו חדר מחומם להתלבש,אחר כך אוכל או משחק וכו' באותו סדר קבוע,אני מאמינה שגם לשיר לה את אותו שיר שהוא מרגיע כל פעם בזמן הזה יכול לעזור.
    שוב-בהצלחהתזכרי שזה עובר
  • שוב תודה לכולן
    שושה את כניראה צודקת במה שאת אומרת אני בהחלט ינסה ליישם תודה

• יאוו מאמי,דם אני באותו הסרט.
    קודם כל את אמא מצויינת והבת שלך אוהבת אותך וצריכה אותל עובדה שהיא נהנית בחברתך,הצליח לך
  • קודם כל תרגעי
  • הלו הלו הלו הלוווווווווווווווווווווווו
    סטופפפפפפפפפפפפפ!!!

את ממש ממש ממששששששששש לא אמא רעה?
    למה?
    כי ההנקה לא הולכת? כי השאיבה לא הולכת? כי הילדה שלך שותה מבקבוק יותר טוב? - זה מה שקובע אם את אמא טובה או רעה?
    או אולי כי בא לך לפעמים קצת שקט, קצת דממה, לא לשמוע בכי? אז זה אולי עושה אותך אמא רעה?

אני אגיד לך מה כנראה רק כנראה את אמא בת אדם ולא אמא רובוט!!!!
    את בסדר גמור, כל מה שאת עושה זה הכי נכון והכי טבעי, וגם מה שאת מרגישה תכלס זה הכי טבעי והכי נכון.
    אומרים שעם הילד נולדים רגשות האשם - מי שאמר את זה היה צריך להמציא פטנט כי תכלס היה עושה על זה מיליונים כמה שהמשפט הזה נכון.

כמו בכל צהריים גם מקודם כולם מסיימים לאכול ולהב רצה משתוללת קמה יושבת הולכת רוקדת מסתובבת שרה צועקת ואחרי תכנונים לוקחת ביס, וכך שוב ושוב ושוב במשך שעה. דפקתי עליה צרחות שאין לי מושג איפה היו שירותי הרווחה באותם רגעים. רק רציתי שתשתוק ותדביק את התחת שלה לכיסא. שפעם אחת צהריים אחד ארוחת הצהריים לא תיקח לנו שעתיים, שפעם אחת בתוך חצי שעה נסיים את סאגת ארוחת הצהריים בזמן סביר.
    תכלס הרצון שלי מובן, התגובה שלי מוגזמת אין ספק אבל אני חושבת שמובנת (פעם בחודש יש לי התפרצות כזאת, בעיקר בזמן המחזור

• מאמי את אמא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה