היי יקרות שלי!
רציתי לשתף אותכן במה שעובר עלי בחודשיים האחרונים... לא קל לי, קשה לי....
כמו שאתן יודעות אני בהריון בחודש שביעי עכשיו עם עוד נסיכונת בבטן.
ההתחלה הייתה מבטיחה, שקיפות תקינה 0.9 , סקירה מוקדמת תקינה,
ואז הגיע החלבון העוברי, ידעתי שאעשה אותו התשובה לא תהיה תקינה בגלל גיל וכך באמת היה... הגיע יום הבדיקה, הלכתי בלב כבד... וחיכיתי וחיכיתי וחיכיתי במשך 3 שבועות לתוצאה המזורגגת... שמחתי שלא התקשרו אמרתי איזה יופי הכל בסדר.... ואז קיבלתי את שיחת הטלפון, שתוצאת הבדיקה לא יצאה תקינה בשיקלול של הגיל עם שלושת התוצאות שהן כשלעצמן יצאו תקינות באופן מצוין.... התוצאות יצאו לי בדיוק באמצע, לא למטה, לא למעלה, בדיוק באמצע!!! יצאו לי תוצאות טובות גם בטריזומיה 18 וגם במומים בעמוד שידרה. שזה הגיע לשיקלול של הגיל ושלושת הבדיקות לסיכוי לתסמונת דאון הגיעה התוצאה המבהילה 1:36 .....
הייתי אובדת עצות, לא ידעתי מה לעשות, הרופא נשים אמר, עכשיו ישר מיד מי שפיר....
לא רציתי.... תחושת בטן אמרה, לא לעשות עכשיו.... הפחד מאיבוד ההריון הפחיד אותי, יותר מהפחד מתוצאה לא טובה של הבדיקה. התעקשתי לעשות אקו לב עובר וסקירה מורחבת, אמרתי אם חו"ח יתגלה משהו לא תקין אלך בלי להתווכח לעשות את המי שפיר, ואם הכל יהיה תקין אחליט מה לעשות. הלכתי לעשות אקו לב עובר שיצא תקין ב"ה. עשיתי סקירה מורחבת באופן פרטי אצל פרופ' מאוד ידוע בירושלים בשל יגל שיצאה תקינה לחלוטין, ועוד סקירה אצל רופא קופ"ח מאוד ידוע ד"ר טאובר שגם יצאה תקינה לחלוטין.... ופה צצה הבעיה.... כאשר התייעצתי עם הפרופ' הוא אמר, תשמעי את לא חייבת לעשות את המי שפיר עכשיו כי הבדיקה יצאה תקינה ובסדר, והכל תקין, אין ממצאים, אבל את צריכה לעשות את הבדיקה (בשבוע 32 ) כי עדיין יצא נתון לא טוב בחלבון עוברי.... סביר להניח שהכל יהיה בסדר והבדיקה תצא תקינה ב 99.7% שהכל תקין... אבל.... תקחי בחשבון שאם משהו חו"ח לא יהיה בסדר לסיים הריון בשבוע 32 זה צריך שמצריך כוחות נפש עצומים... עניתי לו שלסיים הריון בכל חודש ובכל שלב צריך כוחות נפש עצומים... (הייתי אצלו בחודש 5+ ) . הוא אמר הסיכוי כרגע לאבד את העובר יותר גבוה מהסיכוי שהבדיקה לא תצא תקינה, כי שוב הבדיקה יצאה תקינה, אולם יש לקחת בחשבון שיש מקרים שכל בדיקות האולטרא סאונד יצאו תקינות, ומדדים וערכים מצויינים והמי שפיר העידו על עובר פגוע.....
נשאר לי עוד חודש.... והחששות מתחילות לעלות... אולי עשיתי טעות.... אם משהו באמת לא בסדר??? אני לא רוצה להיקשר להריון עד שאדע שהכל תקין, מפני הפחד מלסיים אותו.... כל מיני מחשבות מתרוצצות במוחי... אני יודעת שיש המון המון המון נשים שלא עושות בכלל את החלבון העוברי בגלל שזו בדיקת סקר, ובגיל שלי (אוטוטו 39 ), בדיקות כאלו לעולם לא יבואו לטובתי. ויש לי חברות שאמרו, מה את מתרגשת מבדיקת סקר? שקיפות תקינה? סקירות תקינות? אקו לב תקין? זה מה שחשוב.... ואני בסרטים....
בנות אני חייבת עידוד, מילה חמה, פירגון, שהחלטתי את הדבר הנכון....
האם הייתן עושות כמוני???? או עושות את הבדיקה, אף על פי שהכללללללללל אבל הכלללל תקין פיקס!!! חוץ מהחלבון העוברי????
אודה למי שתגיב/תעודד/תתמוך או כל דבר....
אלינור...