סקר הנקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב בנות.. אני אפתח בכך שאני ממש לא רוצה שזה יהפוך לאיזה שרשור מפלצתי ... אני ממש מתעניינת בעניין זה הכל.. אני זוכרת שלפני כמה חודשים היה פה שרשור ענק לגביי הנקה עם הרבה ויכוחים... אני מקווה שאף אחת לא תיפגע, אני באמת פשוט ממש סקרנית... אז ככה, אני מניקה ומשלימה עם תמ״ל .. בייבי שלי בן חודשיים.. עד גיל חודש הנקתי בלעדית אבל ראינו שהוא לא עולה טוב במשקל אז הוחלט לתת לו תוספת תמל.. מאז טפו טפו... למאות שאני יודעת שטוב לו והוא עולה במשקל עדין יש לי מצפון שאני לא מצליחה להניק כמו שצריך... כמ טעמתי את התמל והוא ממש דוחה לעומת חלב אם... אחרי שחפרתי על עצמי יז לי כמה שאלות אליכן... האם את מניקה? במידה ולא למה? עד איזה גיל הנקת/מתכוונת להניק? האם נותנת גם פורמולה? זהו... מצטערת שיצא כזה מבולבל ועם מלא שגיאות וכתב קטן ומעצבן.. וכמובן כמעט בלי רווחים.. אני מהאייפון... 
26 תגובות
עמוד 1
  • הנקתי ( שאבתי) עד גיל חודש מלא
    מגיל חודש שילבתי תמ״ל
    בכללי שאבתי חלב 3 חודשים עד שנקרעו לי הפטמות והייתי שואבת דם ולא חלב

• לה הנקתי את הילדים- רקשאבתי את הכולסטרום.
    לא מניקה- כי אין לי סבלנות להנקה- ממש סבלתי כשהנקתי
    (אם זה נקרא להניק...) ועם גליה בכלל לא הצלחתי- היא פשוט לא הסכימה- אולי היא הרגישה את חוסר הנוחות שחשתי. את הילד שאלד בעוד ארבעה חודשים בטח לא אניק ורק אשאב בעבורו כמו אצל הגדולים בשבועיים הראשונים. הילדים שלי קיבלו תחליף חלב אם מיום שנולדו.
    בהצלחה בכל דרך שתבחרי להאכיל את הילד שלך- העיקר שיהיה שבע!!!

• האם את מניקה? כן ומאוד אוהבת את זה.

במידה ולא למה?
    עד איזה גיל הנקת/מתכוונת להניק? מתכוונת להניק עד מתי שייתחשק לי ולאהובתי..

האם נותנת גם פורמולה? התחלתי לשלב כשהיא הייתה בת כחודש וחצי עד אז הנקתי מלא.
    רק לאחרונה התחלתי להעלות את כמות הבקבוקים מכיוון שהיא לא עלתה במשקל... להניק זו חוייה בעיניי ויהיה לי נורא קשה להפסיק נראה לי כי אני ירגיש כאילו מאני אמא רעה

• מניקה עדיין ומתכוונת להניק עד גיל חצי שנה 7 חודשים.

מגיל חודשיים בערך נותנת גם סימילק פעם ביום אבל לא כל יום , מתי שיוצא וממש לא מתחרטת.. זה יהיה יותר קל כשאפסיק להניק.

היה מאד קשה להניק בהתחלה וכמעט ויתרתי אבל שמחה שהתעקשתי כי זה ממש כיף לי ולה.

עכשיו בימים האחרונים קצת עושה בעיות עם ההנקה ומעדיפה בקבוק אז אני יותר שואבת לה...

• אני מניקה (בני בן 4 חודשים) הנקה בלעדית. בהתחלה היה לי קשה נורא וממש נאבקתי אבל בסוף הכל הסתדר. אני כל הזמן אומרת שאפסיק וחודש הבא חוזרת לעבודה אבל בינתיים טוב לי עם זה, אני ממש נהנית ונראה לי שאני אמשיך עד שיהיו לי עצבים לזה. אני לא מתלהבת לשלב תמ"ל אבל מחכה כבר בקוצר רוח למוצקים......
  • הבת שלי בת חודשיים וחצי..

אני רק מניקה, חוץ מפעם בשבוע שאני בלימודים ואז היא מקבלת בקבוק תמ"ל (אני לא מסתדרת עם שאיבה).

היה לי מאוד מאוד מאוד קשה עם ההנקה בהתחלה וגם לא ממש התחברתי..

אבל עכשיו אני מאוד אוהבת את זה...

מתכוונת להניק עד שיימאס לאחת מאיתנו.. (לא מתכננת לצאת לעבודה בחצי השנה הקרובה)
  • מניקה, בהתחלה לא יכלתי כי היה לי גודש לא נורמאלי.הייתי שואבת אז כמה פעמים הוא אכל בקבוק עם שאוב. עד עכשיו אני מניקה(כמעט שנה). עד מתי? לא חשבתי על זה בינתיים, נחייה ונראה.
  • אני מניקה...
    עידן ינק כמעט עד גיל שנה (שבועיים לפני היום הולדת הפסקתי)
    את אוריאן אני גם מתכוונת להניק עד גיל שנה

אני לא חושבת שמי שלא מניקה צריכה להרגיש רע
  • הנקתי איזה שבועיים וגן שאבתי כי יש לי פעטמה שטוחה ןהןא לא מצליח לתפוס..
    היה לי מצפון לא נורמלי עם זה שהפסקתי אבח כל הנקה הייתה מלחמה כי לא היה לו נוח הייצי מגיע ךמצב של בכי אז והילד מעבר לכך לא עלה במשקל יפה כי בקןשי הייתי אוכלת והחלב לא השביע אותו.. והוא היום אןכל סימלק
    וחוץ מזה לא כל כך התחברתי יכול להיות בגלל שהיה לי נןרא קשה.
    בהצלחה שבת שלום

• הנקתי עד גיל 4 חודשים- בעצם עד שחזרתי לעבודה.
    מאוד אהבתי.
    מגיל שבוע פעם בשבוע ככה הייתי נותנת תמ"ל כי לא היה לי עצבים לשאוב ורציתי חיים

• אני הנקתי 4 ימים..
    ממש ממש לא התחברתי לזה..
    ב"ה עם הילד הבא אפילו לא אנסה.
    עדיף אמא שמחה ולא מתוסכלת מילד יונק - זו דעתי.

• הי,
    אני הנקתי את הילדה שלי עד גיל 3 חודשים, כולל שאיבות ולפעמים גם סימילאק כשיצאתי מהבית ומישהו (אמא/בעל) נשארו איתה.
    לא נהניתי למען האמת, היה לי קר להתפשט בכל מקום (היה חורף) וזה הפך לסבל...
  • הנקתי עד גיל 3
  • יש לי 2 ילדים:
    אורי הבכור - ינק עד גיל שנה ו 3 חודשים
    עד גיל חצי שנה הנקה בלבד (מגיל 3 חודשים במשפחתון היתי שואבת לו) ומשם מוצקים והפסקתי לשאוב - אבל הוא אף פעם לא טעם תמ"ל
    אמילי - עד גיל 4 חודשים רק ציצי, כשהיתה בת 4 חודשים חזרתי לעבודה ואני שואבת לה מנה אחת לגן ועוד מנה אחת של תמ"ל והשאר מוצקים.
    אין לך מה להרגיש רע עם זה זאת נותנת מנה אחת תמ"לואם את רוצה להגדיל את כמות החלב שלך, תקפידי על שתיית מים, תעשי אחרי הנקות שאיבה כדי להגדיל את כמות החלב.

[

• אני מניקה הנקה מלאה ,לא מצליחה לשאוב ומאוד שוקלת תחליף פעם ביום כדי להשתחרר ולצאת לפעמים בלעדיו .לנועם הגדול שלי נתתי תחליף חלב בגלל שהוא לא עלה במשקל והוא גדל יפה מאוד אז בלי ייסורי מצפון ...........

• אני הנקתי כ-10 ימים וזה בקושי.

בבית חולים לא היה לי חלב בכלל ויועצת הנקה בניסיון לגרום לו לצאת עשתה לי סימנים כחולים על השדיים שאמא שלי נבהלה כשראתה. אז בבית חולים כבר התחלתי לתת לה מטרנה ולא ניסיתי יותר להניק עד שחזרנו הביתה.

בבית ניסיתי שוב והאמת זה בהתחלה הלך (כמובן שהייתי צריכה בכל מקרה להוסיף כבר תמ"ל כי בבית חולים היא הסבירה לי שבגלל שהתחלתי מאוחר להניק החלב שלי לא יספיק ואני צריכה לתת תוספת) ואחר כך זה נהיה יותר ויותר קשה. בסוף ויתרתי והתחלתי לתת רק תמ"ל (סימילק).

בדיעבד מצד אחד היה לי מאוד קשה להניק (אולי בגלל שזה ילד ראשון וגם היה עלי המון לחץ והייתי מאוד עייפה) ואני שמחה שעברתי לתמ"ל בלבד (היא גם עולה במשקל בעקבות זה) ומצד שני כשהתחילו הגזים וראיתי איך סובלים מזה הבנתי שאולי הייתי צריכה להתעקש יותר כי הבנתי שבהנקה לא סובלים מגזים כמו עם תמ"ל. ובעיקרון זה השיקול היחיד שלי להניק בילד הבא.

בהצלחה בכל החלטה ושלא יהיו לך רגשי אשם בשום שלב ומשום סיבה כי אין סיבה לכך
  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי JennyK

אני הנקתי כ-10 ימים וזה בקושי.

בבית חולים לא היה לי חלב בכלל ויועצת הנקה בניסיון לגרום לו לצאת עשתה לי סימנים כחולים על השדיים שאמא שלי נבהלה כשראתה. אז בבית חולים כבר התחלתי לתת לה מטרנה ולא ניסיתי יותר להניק עד שחזרנו הביתה.

בבית ניסיתי שוב והאמת זה בהתחלה הלך (כמובן שהייתי צריכה בכל מקרה להוסיף כבר תמ"ל כי בבית חולים היא הסבירה לי שבגלל שהתחלתי מאוחר להניק החלב שלי לא יספיק ואני צריכה לתת תוספת) ואחר כך זה נהיה יותר ויותר קשה. בסוף ויתרתי והתחלתי לתת רק תמ"ל (סימילק).

בדיעבד מצד אחד היה לי מאוד קשה להניק (אולי בגלל שזה ילד ראשון וגם היה עלי המון לחץ והייתי מאוד עייפה) ואני שמחה שעברתי לתמ"ל בלבד (היא גם עולה במשקל בעקבות זה) ומצד שני כשהתחילו הגזים וראיתי איך סובלים מזה הבנתי שאולי הייתי צריכה להתעקש יותר כי הבנתי שבהנקה לא סובלים מגזים כמו עם תמ"ל. ובעיקרון זה השיקול היחיד שלי להניק בילד הבא.

בהצלחה בכל החלטה ושלא יהיו לך רגשי אשם בשום שלב ומשום סיבה כי אין סיבה לכך
  • מעולם לא הנקתי, אפילו לא שניה.
    לא מתחברת להנקה בכלל ולא מסוגלת לדמיין שיצור חי, בן אדם קטן, הבן שלי- נדבק לי לציצי ושואב ממנו אוכל. גם מגעיל אותי וגם נראה לי פרימיטיבי . מבלי לפגוע באף אחת כמובן..
    כל ילדי קיבלו תמ"ל מהפעם הראשונה שאכלו משהו.
  • אני הנקתי שנה ותשעה וחצי חודשים.
    הנקתי הנקה מלאה, עד 4 חודשים, לא הצלחתי עם השאיבות אז הוא מקבל מטרנה כשהיינו יוצאים ולא יכולתי להניק. יצאתי לעבודה כשהוא היה בן חצי שנה, הוא אכל מטרנה ומוצקים. הנקה הוא קיבל בוקר , ערב ולילה.
    הפסקתי שהרגשתי שמיציתי את ההנקה זה היה עבורו משחק ותשומי.

הבן שלי עלה יפה מאוד במשקל, לכן המשכתי עם ההנקה, אחרי הלידה לא ידעתי אם אני אצליח לשרוד: הוא היה מחובר לי לציצי, והיה לי קשה בערך בגיל 4 חודשים הוא נרגע והיה עצמאי.
  • אני הנקתי הנקה מלאה בלי שום תוספת של תמ"ל עד גיל 4,5 חודשים. ב4 וחצי התחלתי להוסיף תמ"ל ותוך חצי חודש חלב פשוט נעלם אני הסקתי מסקנה שגוף שלי לא מסוגל לעבוד חצי משרה: או הנקה מלאה וללא הנקה בכלל
    גם ילד הבא אני מתכוונת להניק עד טעימות לפחות.

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230prs__.png" border="0">
    http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">

http://images56.imikimi.com/image/1lCTO-10r.jpg?height 640 scale max width 640" border="0">

http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
  • הנקתי עד שנה ו10 ואם זה היה תלוי בילדה שלי
    אז הייתה יונקת גם עד היום..

הנקתי הנקה מלאה עד 4 חודשים ואחרי זה פעם ביום קיבלה תמ״ל איזה המטפלת מכפית

• את הראשונה ניסיתי להניק ללא הצלחה ובסוף נתתי מטרנה.

את השניה הנקתי עד גיל חצי שנה כי חזרתי לעבודה והחלב התחיל להתמעט
    לאט לאט עד שכבר לא היה מה לינוק כי לא שאבתי בעבודה וחזרתי רק בחמש בערב
    אז כבר לא ממש עניין אותה והיא התרגלה לסימילאק והתחילה מוצקים

את השלישית הנקתי עד שנה ושמונה והפסקתי כי היא נהפכה ממש תלותית בי וזה העיק.
    היא נכנסה למעון ואיך שהגעתי לקחת אותה היא היתה מרימה לי את החולצה ואז אמרתי די.

את הרביעית אני אניק אבל אשלב בקבוק.

אני מאוד בעד הנקה, זו הרגשה עילאית להחזיק את היצור הקטן הזה ולראות איך הוא אוכל ממך עד ששובע ואז דופק גרעפס ilypie.com]
  • מניקה הנקה מלאה
    מקווה להצליח להניק לפחות עד גיל שנה

• הנקתי הנקה מלאה עד גיל שנה וחצי..
    הפסקתי בגלל שהיא נכנסה למעון והיא לא אכלה כלום חוץ מהנקה וגם הייתה נרדמת רק עם הציצי...
    [/center]
    ]
  • לפני חודש בערך התחלתי לשלב הנקה עם תמ"ל
    אם היה תלוי בי הייתי מניקה עד גיל 3

• לא הנקתי, ממש לא מתחברת לזה (ניסיתי שבוע)
    בילד הבא אני אפילו לא אנסה!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה