שמירת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • במי זה תלוי? ז"א ביטוח לאומי מאשר אבל זה תלוי ברופא שלי? שאם הוא מחליט שאני צריכה שמירה אז זה יתקבל? איך זה עובד? ואפשר לקבל רטרו? אם התור שלי לרופא הוא רק עוד שבועיים? ובנתיים אני אהיה בבית על ימי מחלה זה יהיה אפשרי לקבל את זה רטרו?
    כמה שאלות
14 תגובות
עמוד 1
  • הרופא שלך נותן את המלצתו כעיקרון זה 85% ממה שאת צריכה,הרופא נותן לך המלצה לשמירת הריון את מעבירה את זה לביטוח לאומי יחד עם מסמכים אחרים אישפוזים עם היו וכ'ו רטרו אחורה את מקבלת מהיום שקבלת את השמירה ולא מימי המחלה

• אוי באמת? אז זה אומר שאם התור שלי הוא רק ב12 לינואר כל מה שיהיה עד ה12 לינואר על חשבוני? איזה באסה
  • את צריכה אישור מהרופא שלך וכדאי שזו תהיה סיבה מספיק טובה כי ביטוח לאומי יושבים בוועדה של רופאים ודנים אם מגיע לך שמירה, הם יכולים לאשר ויכולים לא לאשר.
    במידה ומאשרים שאת זכאית לשמירה את מקבלת רטרו אחורה.

• אז לא הבנתי... רטרו אבל עד התאריך בו הרופא הפנה אותי לאותה ועדה עם החלטה שמבחינה רפואית אני מתאימה לשמירה? או רטרו מהיום שנשארתי בבית?

• רטרו מיום שקיבלת מהרופא שמירה עד שמאשרים ( חודש בערך) את החודש הזה את מקבלת רטרו, לגבי ימי מחלה אין לי מושג איך זה עובד

• אוף עם הקופת חולים כללית הגרועה הזו
  • אני במכבי ומרוצה מכל רגע!! אצלנו אין דבר כזה לחכות בתור

• אני מקווה שיש לי מספיק ימי מחלה לנצל.
    רופא משפחה בטח לא יכול להמליץ על שמירה אפילו בנסיבות שלי בטח. נכון?
    טוב בכל אופן מחר אני אצל הרופא משפחה כדי לקבל ימי מחלה והוא ממש נחמד נשאל אותו מה הוא יודע כדי לעזור לי.

• זה לא חד וחלק.

תבדקי באתר של ביטוח לאומי.

משום מה זכור לי שהרופא יכול לכתוב שמירה מ-עד שבועיים אחורה.
    ואז כשמאשרים את השמירה, ימי המחלה מוחזרים לך.

אני לא יודעת אם מדובר באותו מקרה, אבל-
    אני הייתי בחופשת מחלה של שבועיים ואח"כ עוד שבועיים היעדרות (לא היו לי מספיק ימים) וכשהגשתי טפסים לביט"ל שינו לי את הסטטוס בעבודה לשמירת הריון ע"ח ביטו"ל.

כמובן שהייתי צריכה להחזיר למעסיק את הכסף ששולם לי עבור הימים הללו אבל קיבלתי את ימי המחלה חזרה.

בכל מקרה צריך להתארגן עם כסף עד שהכסף מהביטוח הלאומי מגיע, כי יכול לקחת זמן ובנתיים אין לך משכורת.
    (ואם סיבתת השמירה היא לא חד משמעית מסכנת, אז להתכונן נפשית שלא תראי את הכסף..)

קיצר, סיבכתי אותך.מקווה שהבנת!

בהצלחה!!

הלוואי שיאשרו לך!
  • הבנתי טוב? יש מצב של שמירה ללא תשלום?
  • למעשה על ה30 ימים הראשונים המעסיק שלך צריך לשלם ורק אז את יכולה להגיש שמירת הריון. אם מאושר ישלמו לך החל מכל יום שלא שולם לך גם על ידי המעסיק (לי למשל היו שבועיים כאלה

• נשמה זה אחד לאחד מה שקורה לי!!!
    קיבלתי חופשת מחלה מה22 לנובמבר ושמירת הריון רשמית מיום רביעי לפני שבועיים.. ומהעבודה לא שילמו לי את ימי המחלה.. יום רביעי אני אהיה אצל הרופא ואשאל אותו אם הוא יכול להוסיף לי את הימי מחלה מאז כשמירת הריון ואז רק ביטוח לאומי משלם בלי קשר למעסיק.. אני אבדוק את זה ואחזיר לך תשובה.. מה הפייסבוק שלך??
  • מז"א לא שילמו לך את הימי מחלה??
  • אני כן מאושפזת אבל בעלי ילך לרופא שימלא ויחתום על הטפסים של ביטוח לאומי...
    תחפשי tali בחברים של אנשים מהפורום.. יש לי את סיון ועוד כמה.. אני פשוט לא רוצה לרשום תשם משפחה שלי פה.. או שתגידי לי מה השם שלך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה