אמהות לפצפונים - צריכה עיצות בבקשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוריאן עדיין לא ישנה לילות שלמים .עדיין קמה בין 2-3 פעמים בלילה , ומילא שתתעורר ותחזור לישון מהר, אבל בהחלט קורה המוןןןן שהיא מתעוררת לשעתיים!!
    אני יודעת שיש משהו שאנחנו טועים בו , אחרת זה לא היה קורה ככה ..
    אספר על טקס השינה ואשמח לעיצות או איך זה אצלכן:
    מתקלחת , עוד קצת בסלון, מעמעמים אורות לקראת 20:00,
    ואז ב20:00 במיטות , אוריאן במיטה עם בקבוק - לרוב שואבת הכל ולפעמים נרדמת .
    בלילה, אם מתעוררת ליותר מחצי שעה אני כבר מתייאשת ונותנת בקבוק (מתוך מחשבה שאולי היא רעבה , או סתם כדי שתישן כבר כי אני מתה לישון גם ...)
    ברור לי שהבקבוק במיטה זה טעות . היא למדה שככה נרדמים .אבלאיך עושים אחרת? איך עכשיו אני מוציאה אותה מזה ? איך טקס השינה שלכן? ?

שאלה שניה- וזה כבר לא ברמה של "לא אוכלת מספיק" אלא "לא אוכלת בכלל מנה עיקרת "- אין ירקות ואין שום דבר בשרי, להערכתי קרוב לחודש.
    יש הצעות מענינות להכין לה? (לא עדשים וכו , אלא בשרי אבל שתסכים לאכול )
    מעבר לזה , להניח לה או ללחוץ.? כי בכל זאת ,בשר וירקות זה חשוב!

דבר שלישי ,וזה היא עושה כרגע
19 תגובות
עמוד 1
  • חייבת להתחיל מהסוף:
  • לגבי הבקבוק במיטה גם לשחר (קיבל ) וגם דור מקבל בקבוק במיטה אני לא רואה משהו רע בזה

• בקשר לאכילת הלילה - בגלל שהיא לא אוכלת מספיק במהלך היום היא משלימה בלילה...
    המלצה חמה - אם עברת לפורמולה שלב 3, תחזרי לשלב 2, היא מכילה את כל צרכי הילד, בשלב 3 היצרנים כבר מתבססים על כך שהילדים אוכלים הכל, מאחר ואוריאן לא ממש שם כדאי לאפשר לה את קבלת צרכיה דרך הפורמולה.
    וגם.... בד"כ ילדים אוכלים טוב בחברת ילדים אחרים, כשתכניסי אותה לגן אני בטוחה שזה ישתנה והיא תאכל לפחות בגן כל צרכיה.
    יש אפשרות לתת לה את הבקבוק בסלון ואח"כ לשים אותה במיטה? אני יודעת שהרבה יותר פשוט זה לתת להרדם עם הבקבוק במיטה (תאמיני לי שאני יודעת!

• תודה תודה תודה
    אז ככה :
    הילדה לא לוקחת מוצץ - איזה באסה זה !!!!!!!!

לגבי האוכל - זה בהחלט המפתח לבעיית השינה שלה, אבל אין לי שמץ איך לצאת מהבלגן שלי פה..
    חשבתי להכין בולונז , אבל היא תיקח את הפסטה וכל הבשר ישאר בצלחת..לא?
    ענבר אני יגיד לך מה היא אוכלת - (בימים שלא מציק לה חום / צינון או הפטריה המזורגגת שיש לה בפה ) - בבוקר דיסה בכפית, אחרי שעתים מעדן , ואז ב11 וקצת לפני שהיא מתה לישון אני נותנת לה בקבוק. (אני חייבת שתישן ב11:30 כי ב2 היא מתעוררת כשיוצאים לגן )
    האם לוותר על המעדן ואז לתת לקראת 11 ארוחת צהריים??
    בכל אופן , אחרי השינה אני מציעה לה צהריים . 99 % מהמקרים אין הענות .
    אז באיזור 4 אני נותנת לה משהו - פרי או לביבה. (מה שנכנס נכנס)
    בארוחת ערב , שוב, אין קבוע כי הילדה בוררת טוב מה שנכנס לפה שלה.
    ואז בקבוק לשינה.
    יש לציין שהילדה חולת פחממות ! אתמול למשל , אכלה בצהריים 4 כפיות פירה וזהו .אבל אחרי זה טחנה עם האורחים חצי סופגניה!!! ישבה בצד עם השלל וטחנה כמו מטחנה קטנה
  • או.קי. את כנראה מדברת על ליה שלי
  • בננה ואבוקדו זה פירות רכים היא בהחלט יכולה לאכול את זה לבד ואת מהצד משגיחה עליה... גם אם אין לה שיניים בכלל. בננה תני לה שליש בננה שהיא יכולה להחזיק את זה ביד בנוח והיא כבר תכרסם כנ"ל אבוקדו אולי תחתכי לה את זה מקלות את האבוקדו או כמו סלט קטן.

נראה לי רעיון טוב לדלג על המעדן רק שאז היא תהיה נודניקית כי רעבה עד 11... לא? 11 זו שעה הגיונית לחלוטין לתת צהריים בגיל כזה. אני חושבת שהייתי מנסה. כשאת מכינה בולונז את נותנת יחד אבל אם את מכינה לדוג'מא שניצל ופירה אז תני קודם את השניצל ואח"כ את הפירה (יש שניצלים שהם במרקם כמו קציצה שמכינים עם חזה עוף טחון). יש מצב שהיא אחרי כמה פעמים תקלוט שזה מגיע אחד אחרי השני אבל לא משנה. וכמובן המוטיב החוזר - להיעלם ולתת לה לבד. לעקוב מרחוק...
    את המעדן את יכולה לתת אחרי השינה מתי שהיית בד"כ מציעה צהריים.
    לארוחת ערב - תני לה לנסות לאכול יחד עם ירין ושפחות או יותר מה שהוא אוכל תני לה. כמובן א"א הכל אבל למשל חביתה או ביצה קשה, אבוקדו, עגבניה, מלפפון מקולף, הרך של הלחם עם או בלי ממרח כלשהו, גבינות לסוגיהן, אפילו טוסט אפשר לנסות, לביבות כמו שאמרת שהיא אוהבת, פיצות, טונה וכן הלאה. ואחרי הכל מקלחת ובקבוק.
    ושוב - לתת לה לאכול לבד ולא להסתכל כשהיא אוכלת.

ואם את שואלת אותי - לא כ"כ נורא שהיא אוכלת רק רק פחמימות. ברגע שהיא תפתח לעצמה את האכילה היא תאכל עוד דברים ז"א ברגע שהיא תתרגל לשבת ולאכול והיא תאהב את זה היא תתחיל לאכול עוד דברים.

לא נורא בקשר למוצץ - פחות משהו לגמול ממנו
  • איתמר קם ב5 לאכול וחוזר לישון (שד"א זאת שעה גרועה) והוא פרסר רציני (בלי עין רעה).

הוא נרדם עם בקבוק מים מאז שהוא פיצי (כי הוא לא לוקח מוצץ וכבר יש לו 7 שיניים, אני לא רוצה שיהרסו), אז אולי תנסי את זה. לא נראה לי שיש רע בזה שהם נרדמים עם בקבוק מים במקום עם מוצץ (אני מכירה ילד מקסים בן 4 וקצת שהיה ככה עד שנגמל מחיתולים)

לגבי לא אוכלת מוצקים - אני יודעת שהבן של הבוסית שלי לא אכל מוצקים כמו שצריך עד איזה גיל שנה וחצי, אבל הוא שתה מטרנה ובאמת בשלב 2 יש את כל מה שהיא צריכה.

לגבי להשתטח, גם איתמר הרבה יותר ממזר משיונתן היה בגילו. אם אנחנו יוצאים מהחדר הילד מבפרק בכי ואחרי דקה (שרואה שאף אחד לא בא) מפסיק!!!! וגם הוא עושה פרצוף של "הולך לבכות" אם משהו לא נראה לו... כנראה הם לומדים מהגדולים
  • תראי, שאלתי על איך אוכלים בננה בגיל כזה כי כשניסיתי לתת לה חתיכת בננה ביד, זה לא הלך בכלל!! שמה לק, וזרקה! לעומת זאת ,חתיכת תפוח או אגס היא יכולה לכרסם
  • לא חייבים פרי - את יכולה לגוון פרי/מעדן.

לגבי זה שהם באותו חדר - ליונתן לא מזיז שאיתמר צורח... כנראה התרגל
  • אני חושבת שאני שוברת יותר מדי את הראש היפה שלי
  • תודה עך כל הטיפים .אנסה גם את הבקבוק מים כמו שיעלי אמרה ..
  • בגלל זה כתבתי ששניצל אפשר להכין שניצל אבל מחזה טחון. למרות שבעייני אפשר לתת לה בזהירות להתנסות גם בשניצל שניצל. עוף רך רך לדעתי גם אין בעיה.

אולי היא לא אוהבת בננה? תני לה אגס מקוךף או תפוח מקולף אם זה מה שהיא אוהבת... ומידי פעם תנסי שוב בננה
  • היא אוהבת בננה .אבל אוכלת רק מרסקת .. שיהיה . העיקר שתאכל . המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן תודה על הטיפים . בהחלט אנסה
  • אצלי עד גיל שנתיים, ואפילו עכשיו היא קמה לבקבוק - יש לה מעל המיטה והיא לוקחת לבד. לא יודעת אם זה השלמה כמו שזה קצת פינוקי ומרגיע....
    פייס: ortal_hori
  • בן שלי הקטן גם עושה לי סרטים עם ירקות ובשר
    You're my heart, you're my soul

• גם רעי כזה. או לפחות נהיה כזה לאחרונה
    זה בגלל שהוא נרדם מוקדם יחסית אחרי הגן ומתעורר רעב באמצע הלילה...

אני לא מתרגשת. כן זה מעייף! אבל אני קמה ומכינה לו בקבוק, למרות שהוא כבר בן שלוש + .
    אם הרעב מציק באמצע הלילה אין מנוס מזה... כי אני יודעת שאת משתדלת שהיא תאכל יותר טוב, וזה לא כל כך הולך. זה אופי.

גם לי יש ימים שאני מתעוררת רעבה באמצע הלילה אם במהלך היום לא אכלתי טוב... אני אמנם לא קמה לאכול, אבל זה בהחלט מציק!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• נזכרתי בעוד משהו שאצלי מסכימים לאכול, זה לא אידיאלי, אבל לפחות ירק,
    אני מבשלת תפו"א, פורסת לחתיכות ומטגנת קצת, לא בשמן עמוק, אלא מעט שמן
    ואומרת להם שזה צ'יפס והם אוכלים גם הקטן, ניסיתי אותו דבר עם גזר, לא הלך
    You're my heart, you're my soul

• מה שהיא אוכלת זה לא מספיק. (דההה)
    היא ככל הנראה מתעוררת פשוט כי היא רעבה.

אלה הייתה ציפור כזאת ובהחלט הייתי מכינה לה בקבוק בלילה אפילו פעמיים. עד גיל שנה וחצי לדעתי.
    אין מה לעשות. כשהיא תאכל טוב היא לא תצטרך בלילה.

אחרי מקלחת לא לקחת לסלון- ישר לחדר, הלבשה ולמיטה.

אדר קמה בבוקר ואוכלת בקבוק 120, בשמונה וחצי ארוחת בוקר- כולל ביצה וטונה ועגבניה וגבינה ולחם.
    ב- 11:30- ארוחת צהריים בשרית.
    לפני השינה בקבוק של 180,
    אחה"צ מעדן, פרי, פתי בר, וכו',
    בשש וחצי ארוחת ערב בד"כ חלבי,
    לפני השינה בקבוק 240.

אדר בת 10 חודשים ויש לה שתי שיניים ואוכלת עוף בחתיכות קטנות.
    בננה גם בחתיכות, פתי בר או וופל,
    הם יכולים ללעוס עם החניכיים.

בהצלחה!

[

[
    [
  • תודה לכולן ...
    כנראה שאין מה לעשות אני אצטרך לשבור את הראש מידי יום מה הילדים יאכלו ומה לבשל ואיך לשכנע.. עשיתי ילדים שאוכל לא כזהההההה עושה להם את זה ...
    יחד עם זה אני בהחלט אנסה לשנותאת סדר היום שלה מבחינת ארוחות , אולי זה ישפיע על הלילה..עם כל הכבוד גם אני רוצה לישון!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה