היי חן,
גם אני פוליסצטית, ואצלי המחזור ממש אינו סדיר....
תוסיפי לזה גם בעיות ספירה אצל הבעל - ותקבלי מתכון מושלם לדכאון ובעיית פוריות מצוינת.
טופלתי באיקקלומין, 3 סבבים עם הזרעות. בסיבוב ה- 3 נקלטתי להריון. אני אמא היום לבן שנולד לפני קצת יותר משנה.
דעי לך, שעם כל התסכול, הקושי הנפשי שתמיד מלווה אותך בתהליך, תחושת הפיספוס וכל מה שרק יש - בסוף הכל מסתדר!
כשאנחנו התחלנו בכל התהליך, אמרה לי חברה טובה: "עזבי אותך מהבעיות האלה, הן קיימות ואי אפשר לשנות את המצב. תתקמדי עכשיו בלעלות למעלה. והכי חשוב - לא לשכוח לעולם את הזוגיות!"
והיום, במבט לאחור, זה מה שהחזיק אותי לאורך כל הדרך. החלטתי עם עצמי שאני משקיעה הרבה יותר בזוגיות, מחזקת את "עצמנו" ובזה היו לנו הכוחות הנפשיים להתמודד גם עם האכזבות בהתחלה.
לדעתי, ולא מבחינה רפואית כלשהי, אני בטוחה שלא נקלטנו ב- 2 הסבבים הראשונים רק בגלל לחצים פסיכולוגים. רופא הנשים שלי הכין אותנו מראש לזה שנצטרך להגיע לזריקות, ושהטיפול באיקקלומין והזרעות הוא "בשביל הפרוטוקול", ככה שבטיפול השלישי בכלל הלכנו כבר עם מחשבה של לעבור עוד סיבוב כי צריך. השקט הנפשי ואי הלחץ - עשו את שלהם.
זה לא סוף העולם, ומרגע שהבנתי שאני פוליסיצטית גילית המון בנות כאלה סביבי. זה דיי נפוץ היום, ותשמחי על זה שהרפואה בימנו מאוד מתקדמת. אופטימיות היא שם המשחק יקירה!
מאחלת לך המון בהצלחה, עם המון סבלנות ואמונה שזה אפשרי!!!!!!