-
אולי תרשמי את הסדר יום שלהם וננסה לחוות דיעה....?
-
בר בגן, אז אני עושה כמוהם בסופ"ש:
בבוקר איך שקמים 240 מ"ל דייסה בבקבוק.
ארוחה הבאה מעין בראנץ' - פירות: תפוח, בננה, אגס +כף טחינה + 2 ביסקוויטים.
השלמה עם בקבוק בסביבות 12:00.
אחרי השנ"צ - בבית- מה שיש מעוך במזלג, בגן- קציצות/מרק/פרוסה
השלמה עם בקבוק.
בערב - בקבוק 180-240 מ"ל דייסה
אחרי שעה-שעתיים: עוגיה/גמדים/דניאלה
את רואה שגם בר חוגגת על הבקבוק.......
-
טוב, אז הם קמים אצלי בסביבות 10-10.30 ואני מביאה 180 מ"ל דייסה שלרוב דניאל לא מסיים.
אחרי שעתיים בערך הם ממש רוצים לישון אז בקבוק 180.
כשהם מתעוררים, אחרי שלוש שעות בערך מקבלים פרי, ואחרי שעה ארוחה בשרית.
יותר מאוחר גמדים/ דניאלה/עוגיה ולפני השינה דייסה.
זה יוצא שהם אוכלים פעמיים ביום דייסה ופעם בקבוק רגיל....
-
ויקי - אצלנו הגננת שאפה להפוך את הפירות למנה-מנה שתחזיק 3 שעות. זו מנה מפוצצת. ככה תרוויחי ארוחת מוצקים נוספת.
-
הבעייה אצלי שהם לא אוכלים פירות, אני מביאה להם גרבר במקום, וזה מספיק להם לשעה שעה וחצי.
-
אז תוסיפי לגרבר טחינה וביסקווטים. זה מה שאני עושה כשאני צריכה להשתמש בגרבר.
אני מרטיבה את הביסקוויטים במים פושרים ומערבבת בקערה עם הגרבר.
-
אנחנו אוכלים בול אבל בול כמו שרשמת!!! ויש לנו אותו סדר יום! רק השעות שונות, ואין בקבוק יש ציצי. אה ולא ציינת אבל אני אציין הדיסה שלנו זה סמיך סמיך, כמו שצריכה ליהיות דייסה בכפית!
-
נשמע לי אחלה למעט זה שמתי הם אוכלים ארוחה אחרונה ומתי ראשונה? או שהם עדיין אוכלים בלילה?
בבשרי הם אוכלים מנה? ובפירות? תנסי לעבות להם את הפירות כמו שרשמו לך כאן - טחינה/חלבה/ביסקויט ולערבב להם כמה פירות יחד (יש גרברים מעורבים אני מניחה שאת משתמשת בהם). אולי יאהבו יותר.
אגב, לא בטוחה אבל אולי כדאי לפצל להם את המוצקים. ז"א יוצא שהם אוכלים פירות אח"כ ירקות ובשר ואח"כ מעדן בצורה רצופה. ואולי זה לא משנה בעצם. טוב לא יודעת
-
הם לא קמים לאכול בלילה 5555555555
הארוחה הראשונה שלהם בערך בין עשר לאחת עשרה, תלוי מתי הם קמים והאחרונה בין 22:00 ל 23:00.
הם מקבלים גרבר מעורב של כמה פירות ותאמת שנראה לי שזה באמת מספיק להם.
לגבי לפצל בין המוצקים זה פשוט לא יוצא לי לפי השעות כי כשהם קמים אחרי לילה ארוך שלא אכלו אני חייבת להביא להם בקבוק עם דייסה שישבעו וככה גם לפני השינה (אני נותנת להם דייסה גם וגם בשביל שישנו טוב בלילה). וככה יוצא שכל היום הם אוכלים מוצקים.
ומנה בשרית זו ממש מנה.
-
וסתם שאלה לא שאני מבקרת אותך חס וחלילה כל אחת מה שטוב לה אבל - למה שלא תשני להם את הסדר יום? ז"א למה שלא ילכו לישון ב19:00 ויקומו ב7:00? זה יותר נכון להם כתינוקות..
ואם המנה בשרית היא ממש מנה לדעתי התפריט שלהם בסדר גמור.
-
תאמת, בינתיים זה מנסיבות אגואיסטיות בלבד.
אני הולכת לישון מאוחר גם ככה ונורא קשה לי לקום בבוקר. אז כל עוד אני איתם בבית זה נוח לי.
הם גם ככה נרדמים בסביבות שמונה בערב פשוט קמים בסביבות עשר, מקלחת, בקבוק ושוב לישון.
-
הבנתי... רק שהם כבר מתחילים לגדול לך. הייתי בכ"ז מנסה להזיז להם את הסדר יום. הם הרי ישנו לך צהריים ואז כנסי איתם לישון. מה גם שזה יפנה לך את הערב וערב זה זמן נפלא לעצמך. סדר ואירגון של ילדים זה דבר חשוב ואם כל החיים יהיה לך נוח שהם ירדמו ויקומו בשעות האלה זה בסדר אבל קשה לי להאמין שכשהם יכנסו למסגרת כלשהיא יהיה לך נוח להביא אותם ב10 בבוקר.
סתם נקודה למחשבה. אבל כמובן תעשי מה שטוב לך
-
אני מבינה שאת צודקת וכבר אמרתי לבעלי שהגיע הזמן להקדים להם שעות. כרגע ז לא ממש הצליח אבל גם לא התאמצתי יותר מידי....
אבר ברור שלקראת משפחתון נצטרך לשנות להם את השעות.