פחדים בגיל שנתיים+ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אני צריכה דעה אובייקטיבית מאנשים שלא מכירים אותי ואת לירז.

לירז בת שנתיים וארבעה חודשים, בשבועות האחרונים הילדה פשוט מפחדת מכל דבר קטן....
    לדוגמא:

*חושך- את זה אני יכולה להבין, הרבה ילדים מפחדים מחושך ואני עד היום פוחדת מזה
    *ללכת לבד לשירותים או לחדר שלה, להביא משהו מהמסדרון בבית.
    * בלילה כשאני מרדימה אותה היא קשובה לכל פיפס קטן, הרעש של השכנים שגוררים כיסא למעלה, מישהו שהולך עם עקבים בקומה למעלה, דלת שנפתחת, כל הדברים האלו היא שואלת " אמא מה זה היה" בפחדד
    * כשהמכונת כביסה עובדת היא לא נכנסת לשירותים בכלל.
    * היא טוענת שיש פרצוף בחדר.
    * אם בסלון יש שמיכה על הספה היא טוענת שזה איש.
    * הרדיאטור בלילה שעובד ומתכבה לפי הטיימר היא נבהלת מזה.
    * בלילה היא קמה בצרחות אימה ...
    ויש לה אור קטן בחדר, שאפילו אותו היא מבקשת לכבות כי הוא מפריע לה..
    ( ולדעתי היא לא רוצה שיהיה אור כי ככה היא רואה דברים בלילה בחדר.. אבל אני עדיין משאירה בשירותים ובמסדרון אור.)
    יש לה הרבה בובות, היא לא רוצה שאף אחת תשמור עליה, אני עושה לה קריאת שמע במיטה, יש לה מתחת למיטה ספר תהילים ואפילו סכין עם מלח ( לפי הקבלה)

אני מנסה לחשוב מה הטריגר לכל זה אבל אני לא יודעת.. בגן ממש טוב לה, היא הולכת בשימחה..

בקיצור....
    פחדים נון סטופ!!!

האם זה נראה לכם שיש לה בעיה??
    האם זה הגיל וזה תכף עובר??
    כבר התחלתי להיות פרנואידית שהילדה בחרדות
    [/url
4 תגובות
עמוד 1

• היא מאד רגישה
    פייס: ortal_hori
  • בנוסף למה שיולי כתבה בגיל הזה נורא קשה להם לעשות הפרדה בין מציאות לדימיון ולכן הכל נראה לי מציאות והם מפחדים. נסי לא לבטל אותה אלא לזרום איתה. יש פרצוף בחדר? של מי הפרצוף? איפה הוא. את יכולה להגיד לה שאת לא רואה אותו ויחד עם זאת לשאול אותה מה יכול לעזור לה שהפרצוף לא יסתכל עליה. אולי בובה כלשהיא שתישן איתה במיטה ו"תשמור" עליה? וכד'.

• לשקד מאוד עזר כשהייתי מסבירה לו את מקור הרעש, לפעמים עוד לפני שהיה שואל... אבל- לא לדבר על כך בטונים מודאגים (למשל), אלא בשיא הרוגע והשלווה, כדי שהיא תרגיש ממך שאין ממה לדאוג...
    לא להגיד משפטים כגון: "אין לך ממה לפחד... זה לא מפחיד בכלל... זו רק מכונת כביסה" וכו'...
    להשתדל לתת הרגשה של הבנה ואפילו שיתוף בפחדים אישיים שלך. זה עוזר לגלות שהיא לא היחידה שפוחדת.
    אני מאז ומתמיד דאגתי שבחדר השינה לא יהיו בובות ודובונים למיניהם, כי הם הופכים ליצורים מפחידים בלילה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה