תסלחו לי לא יכולה לשתוק על זה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך אפשר להגיד מילה רעה על מכון פוע"ה?
31 תגובות
עמוד 1
  • מצאת לך איפה לפרוק!!
    [
  • דוקא פה שיש בנות שנעזרות במכון פוע"ה מצאתי את המקום לכתוב את זה.

אין לך חתיכת מושג כמה אני עצבנית
  • יקרות אהובות שלי (ואין במשפט זה ולו מעט שבמעט ציניות)
    אין לכן מושג כמה אני מחזיקה מהרופאים שהודיעו על ביטול הרצאתם בכנס זה!
    מצטערת, אני לא מצליחה להבין את הענין הזה של העדרת נשים בכל מקום, אני לא מקבלת את העניין שבהגדרה אשה לא תרצה רק כי היא אשה או אשה לא תעלה לבמה לקבל פרס רק כי היא אשה או שתצטרך לשבת (נגד רצונה!) במושב האחורי באוטובוס או שתצטרך ללכת (נגד רצונה!) במדרכה המקבילה ברחוב.
    בכל מקום יש קיצוניים, השאלה עד כמה נותנים להם להרים את הראש ולהשתלט וכשיורקים על ילדה דתייה בת 8 כי היא לא מספיק צנועה יש כאן בעייתיות שהולכת ומחמירה וקיצוניות שהולכת ומרימה את הראש ופוגעת במי שלא נוהג באותה דרך וכאן בדיוק כל העניין נכנס לסחרור שגם כנס של גניקולוגיה - שמדבר על גוף האשה עבור אנשים שמכירים ומטפלים ערוות האשה - אך את קולה אל להם לשמוע, מאחורי אותה ערווה נמצאת אשה! זוהי מערכת רבייה שיש אך ורק לאשה, אך לאשה אסור לפצות פיה...... לא נראה לכן הזוי???
    ייתכן שכבר שנים זה כך אך דווקא עכשיו עם כל המאורעות הקודמים - באמת שבלתי ניתן להתעלם מכך
  • בוקר טוב

האמת יש לי הרבה מה להגיד אבל אני אשתדל להתנסח
    בעדינות.

הגברים האלה שוכחים שהם באו מהכו#%$#^%$^&
    של האמא שלהם
  • אני בטוחה שמכון פוע"ה עושה דברים חשובים (ממה שכתוב בכתבה), אבל עושים כנס ולא מוכנים לשמוע נשים - זה מכעיס! למה? נשים רופאות פחות מבינות מרופאים גברים? איזה סיבה יש שהן לא יוכלו לדבר (בואו ונניח שהן בבגדים הכי צנועים שהן מצאו בבני ברק)
    ואם אתן לא מבינות את זה אני פשוט
  • טוב, אתמול אצלנו בעבודה ניסיתי ללמד על מכון פוע"ה זכות, באמת שניסיתי, אבל פשוט לא היה למי לדבר.

השורה התחתונה, שנשים לא ידברו בכנס שעוסק בגינקולוגיה - זה הזוי. פשוט ככה. אינכן יודעות כמה נשים מדהימות עוסקות בתחום הזה, אם לא מהמובילים בתחום הזה. לא לתת להן במה בכנס כזה - זה פשוט הזוי. סורי. לא מובן בכל קנה מידה, מה גם שהמכון הזה מתוקצב על-ידי מדינת ישראל!! כאילו דה?!!!!!!
    פייס: ortal_hori

• [
  • בואנה, אני לא מכירה את מכון פוע"ה,
    אבל אין ספק שהם הגזימו !
  • קודם כל ברור שהתקשורת מעצבת כל מה שבא לה ולכן התגובות פה ובכלל בציבור הם כאלה. אחותי ובעלה - סתם דוג' לאנשים חילוניים - שאלו אותי לגבי העניין הזה עם המכון כושר בטכניון ואחרי שהסברתי להם הפלא ופלא הם הבינו ואפילו הסכימו
  • צ' - זה בדיוק העניין, אנשים לא עושים סינון!
    אם הרבנים הראשיים היו ניזעקים לעניין בת ה-8 או הגברת שנדרשה לעבור למושבים האחרונים - המצב לא היה כזה כיום, כרגע מורגש שמכל עבר מדירים (זו לא שגיאת כתיב) את הנשים, כרגע מורגש שגברים שרואים חלילה וחס אשה לידם לא מצליחים לעמוד במראה הזוועתי שלפניהם.
    אז נכון שלא מדובר על כל אדם דתי, לא מדובר אפילו על רוב האוכלוסיה הדתית אלא רק על הקיצונים - שאותם היו צריכים להדיר ולמדר - וזה לא נעשה.
    ואם נוסיף על כך את עניין תג המחיר - שגם במקום זה הרבנים לא משמיעים קולם ומבחינתם זה בסדר שנוער ללא שליטה יפגע באנשים אחרים, בדת אחרת, בבסיס צה"ל ובחייליו - איך הציבור החילוני אמור להרגיש????
    צאו, תראו שגם עבורכם מדובר בקיצונים, תוכיחו את הקיצונים ואת מעשיהם! אבל זה לא נעשה כמעט....
    אנו חיים כאן ביחד (וטוב שכך!) עלינו לכבד זה את זה!
    מצטערת - אני לא רואה שמכבדים אותי כאשר עובדת מסויימת (דתייה) דורשת מאם חד הורית להסביר לה מדוע היא עושה יום הולדת לבנה דווקא בשבת או מדוע היא עובדת בשבת....
    אני לא רואה שמכבדים אותי כשמגיע תורה של בתי להיות אמא שבת ואני צריכה לקנות עוגה כי אולי מטבחי לא כשר דיו או כשמגיע יום הולדתה מכינים את העוגה בגן בתירוץ שהילדים מאוד נהנים מכך(ולמען להסיר ספקות - קניתי נפה מיוחדת כדי להכין עוגות לגן והכלים בהם השתמשתי שנה שעברה היו על טהרת החלביים ע"מ שכולם יוכלו לאכול עוגה....)
    ואני חייבת לומר שדברים אלו לא היו לפני שנה, זו אוירה שונה בארץ כולה.
    וזה לא נעים לי!!!
    כבוד כן אמור לבוא משני הצדדים!!!!!
    זה כבר לא קורה!
    למה רק אנחנו צריכים לכבד את הדתיים? למה ומדוע הדתיים לא יכולים גם לכבד את החילונים?
    כל אחד צריך לחיות חייו בדרך הנכונה לו, כל עוד אינו פוגע באחרים!!!!!
  • אני חייבת להגיב משהו בנושא הכשרות. אני לא אוכלת אצל אנשים לא דתיים ואני נתקלת בזה המון בעבודה בענייני הכשדרות. כי מבחינתך באמת עשית את המאמץ ואני בטוחה שאת רוצה רק טוב אבל בגלל שאת למשל לא יודעת שתנור גם צריך להיות כשר (סתם דוגמא כן?) אז מבחינתי לבוא ולהגיד לך ענבר התנור שלך היה חלבי או פרווה או בשרי כשאפית את העוגה - זה מעליב הרבה יותר. בגלל שאני לא רוצה לפגוע כי אני יודעת שבהרבה מצבים ושוב כבר יצא לי להפגש בזה- אני לא אוכלת... ואולי זה גם פוגע אבל מזה כבר א"א להמלט
  • הקטע הוא שכל צד (ולצערינו יש צדדים וזאת אולי בדיוק הבעיה) חושב שהוא צודק, מצפה שיכבדו אותו ולא מבין את הצד השני.

עקיבא מהמירוץ למיליון אמר משהו שנכנס לי ללב,
    הוא אמר-
    למה כשאנחנו רואים מישהו ישר ההבדלים קופצים לנו לראש,
    ישר רואים את הכיפה והציציות ומסיקים מסקנות כמו שאני אולי מסיק כשאני רואה מישהו עם קעקועים או משהו,
    למה אנחנו לא רואים את המשותף?

כפייה (דתית או חילונית) זה דבר לא נעים.
    כל אחד רוצה לחיות את חייו בצורה ובדרך הנראים לו.
    אני לא רוצה שיכריחו אותי לעשות משהו שאני לא מאמינה בו,
    ואני לא רוצה להכריח מישהו לעשות משהו כזה.
    אני יכולה להבין גיניקולוג שלא רוצה להשתתף בגלל
    שלא נותנים לנשים לנאום. בעיניי זו זכותו לבטל את השתתפותו- כי זה לא מתאים לו. כמו שכל רב היה מבטל את השתתפותו אם אשה כן הייתה נואמת.

במדינה שלנו שסבלה כל כך הרבה,
    לדעתי איבדנו את הרגישות אחד לשני.
    אני חילונית, ממש חילונית, גדלתי כדור שלישי לניצולי שואה,
    סבא שלי שהיה חרדי לפני השואה יצא ממנה כאתאיסט.
    לא הסכים ללכת לבית כנסת או לשבת שבעה כשסבתא שלי נפטרה.
    גם אבא לא נכנס לבתי כנסת. גם לא בשבת חתן כשהתחתנתי.
    על זה גדלתי.
    ואני מבינה שיש כאלה שגדלו על דברים אחרים.
    ואני אוהבת לקרוא פה שרשורים של הבנות הדתיות
    כי זה מכניס אותי לעולמן. עולם שאני לא מכירה, לא מבינה בו.

גם פה קל מאוד להיכנס לתבניות האלה,
    אני חילונית את דתיה. אני יהודיה את ערביה, אני משכילה את לא.
    אבל אנחנו נשים קודם כל, ואמהות, ובנות של, ואחיות של,
    יש בינינו כל כך הרבה,
    בואו לא ניתן להבדלים בינינו לפעור תהומות,

יצאתי פלצנית אבל זה מה שאני מרגישה..

[
    [
  • זוהר כל מילה שלך בסלע

• פייס: ortal_hori
  • שחר המלך - אני איתך !!! באמת איך אפשר לומר מילה רעה? תשאלו את הבנות בפוריות שעקב טיפולים ונסיבות צריכות קונדום שלא קוטל זרע לצורך טיפולים ולאו דווקא בגלל הלכה! לפעמים זה מסיבות שלא אפרט... ותנחשו מה? אין בבתי מרחקת להשיג רק במכון פוע"ה.. אז בבקשה..
    ובלי קשר - אומר במשפט אחד על כל אלה שמתססים את העם על הנושא הזה: רק מי שאין לו מעמד (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) וביטחון בעצמו הולך ומנסה להוריד מישהו אחר בשביל להיות מעליו!!! כל מילת הסבר מיותרת!
    ולמי שלא ידעה - כל הרבנים יצאו נגד אותם קיצונים (בבית שמש) זו לא העם החרדי, קשה לי עוד להאמין שאנשים אינטילגנטים מאמינים שזו דרך התורה.. אל תהיו ראש קטן! וכן זה לא מתאים שאשה תעמוד מול גברים ותרצה--- תחשבי אח"כ בעלך (אם היה יושב ושומע בתור רופא) חוזר הביתה מתחיל לעשות השוואות , לחשוב עליה .. חסר סיפורי בגידות!!! התורה שומרת עליך ועל בעלך ועל הזוגיות שלכם ומונעת בכלל מה שיכול להיות יפגע בדמות שלך בעיני בעלך!!! די נמאס שדווקא בדברים הכ"כ חשובים בתורה שזו האשה ומעלתה קבוצה קטנה מסיתה ואומרת ההפך!!!! וחוץ מזה מה עם הגבר שאשה סתרה לו ברחוב בב"ב שבוע שעבר וילד בירושלים ש2 בחורים חילונים היכו אותו והכל כי הם חרדים!!! את זה שמעתם? סביר להניח שלא - למה שיפרסמו את זה בתקשורת החילונית??? זה יהרוס להם הכל!!! אנשים יצאו מכלל שליטה עשו מקבוצת קיצונים לאוכלוסיה מדהימה שלמה!!
  • רוצה ייעוץ,
    על זה בדיוק אני מדברת. את אומרת-
    וכן זה לא מתאים שאשה תעמוד מול גברים ותרצה--- תחשבי אח"כ בעלך (אם היה יושב ושומע בתור רופא) חוזר הביתה מתחיל לעשות השוואות , לחשוב עליה .. חסר סיפורי בגידות!!! התורה שומרת עליך ועל בעלך ועל הזוגיות שלכם ומונעת בכלל מה שיכול להיות יפגע בדמות שלך בעיני בעלך!!!

למי זה לא מתאים שאשה תעמוד מול גברים ותרצה?
    לך זה לא מתאים שבעלך ישמע אשה מרצה וזה זכותך.
    לי אין בעיה עם זה.

על ההבדלים הללו אנחנו צריכות לגשר.
    [

[
    [
  • שלום חביבות ,
    רק רציתי להוסיף משהו קטן:
    בשבוע שעבר השתתפתי ביום עיון במכון פוירשטיין בירושלים.
    למי שלא מכיר: מכון פוירשטיין נוסד ע"י הרב ראובן פוירשטיין (שאף זכה בפרס ישראל לחינוך על פועלו ועל קידומו את נושא הלמידה לאוכלוסיות מיוחדות), וכיום מנוהל ע"י בנו, הרב רפי פוירשטיין. המכון הוא מרכז מוכר ובינ"ל לפיתוח אמצעי למידה לאוכלוסיות שמוגדרות כ"לקויות" ובנוסף, משמש כמרכז לשיקום לנפגעי ראש, רובם של המשתקמים בו נמנים על נכי צה"ל.
    מעבר לעובדה שהיה זה יום עיון מרתק בצורה בלתי רגילה, בו זכינו לשמוע מפיהם של ה"תותחים" הכבדים ביותר בתחום השיקום (פרופ' ראובן פוירשטיין בעצמו, שהוא איש משכמו ומעלה, פרופ' יורם יובל - מחבר הספרים ומנחה תכנית הטלויזיה בערוץ 2... ועוד כמה) - היה זה יום עיון שבדומה למה שהיה במכון פוע"ה, שילב מקצוענות ללא דופי לצד תכנים דתיים והלכתיים - מעצם היותם של "בעלי הבית" אנשים דתיים ושומרי מצוות.
    והפלא ופלא - כאשר רוצים, כנראה שזה אפשרי.
    כי מתוך 4 הרצאות מקצועיות ביום העיון (הרצאה אחת הייתה עדות ממקור ראשון ממשתקם במכון), 2 הועברו ע"י... נשים לכל דבר ועניין.
    והגברים?... הגברים בקהל ישבו, האזינו ברוב עניין וללא שמץ מבוכה, ולא נראו כל תזוזות חסרות מנוח ביניהם...

אז תראו, 2 ימי עיון, בנושאים מקצועיים לעילא ולעילא, 2 נושאים שבהם יש נוכחות נשית רבה, ונשים כנשות מקצוע שעוסקות בחקר יש להן מה לומר - והתנהגות שונה בתכלית מצד ה"ממסד" הדתי.

לדעתי, התנהגות שגורמת להעדרה (לא טעות כתיב!) של נשים כקול שראוי לשומעו בנושא כמו גניקולוגיה - היא התנהגות שיש בה טעם לפגם.
    ואין כל טעם "להעלב" בשם מכון פוע"ה. אף אחת ואף אחד בעולם לא בא לערער על פועלו החיוני של המכון ועל תרומתו שלא תסולא בפז עבור מספר עצום ורב של זוגות.
    אבל העדרת נשים מבימת יום העיון של המכון היא הקוראת לתגובות אלו.

ואני מסכימה בכך עם ענבר במה שכתבה.

שרון.

• רוצה ייעוץ - וזה שנשים שומעות גברים שברור שהם מרשימים ובטח חלקם מושכים לא יכול להוביל לבגידות?

אני לא מכירה את פועלו של המכון, לפי מה שאתן אומרות פועלו מבורך ואני מאמינה שימשיך בדרכו, אבל יום כזה הוא מכעיס מבחינתי.
    אם לא מזמינים נשים כי יש רבנים שלא יבואו - אני הייתי אומרת שרבנים שלא יכולים לשמוע דברים עניניים מפי נשים שלא יבואו.
    אם אני הייתי גניקולוגית ולא היו משמיעים את קולי רק מפני שאני אשה זה היה פוגע בשוויון ההזדמנויות והזכויות שלי וזה פשוט מכעיס!
    זה מעלה בי את השאלה - "למה בגלל שאני אשה לא מוכנים לשמוע מה יש לי לומר"

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • שרוני - קראת את התגובה של מכון פוע"ה?

וארגון קולך כנראה לא חושב כמוך שמכון פוע"ה הוא מדהים אלא רואה רק מטרה אחת ולא משנה מה נרמס בדרך
  • אה ואורטל - אשמח שתפיצי. אולי זה יעזור אפילו בקצת לגשר על התהום שכמו שאת אומרת - רק מעמיקה
  • נושא מאוד מעציב.

בגדול אני מסכימה פה עם רוב התגובות
    במיוחד שכל אחת כאן כותבת מזווית ראייתה היא.

לינבר (או עינבר?? רוצה לדעת אחת ולתמיד..)- כשקראתי את התגובה שלך בעניין הכשרות (שאגב רואים שהיא אמיתית ואת באמת מכבדת) עלו לי מחשבות בדיוק כמו לצ' שהגיבה לך.
    בעוד שמבחינתך את עושה מאמצי על באפיית עוגה שתתאים לקריטריוני הכשרות, הרי ש כאדם חרדי ישהרבה ניאונסים אחרים בכשרות שאת כנראה אינך מודעת להם. נושא הכשרות הוא כ"כ מורכב עד שמן הסתם גם אצל רוב האנשים הדתיים כנראה לא אוכל. לכל אחד ההקפדות שלו. (בדיוק לכן יש מליון סוגי כשרויות וכן, יש הבדלים ביניהם..)

בנושא מכון פועה לדעתי אל לאדם לשפוט מבלי שקרא את התגובה שכנגד.

ובכלל מקרה הם אנשים מדהימים ואין הרבה כמותם.

לגבי תקצוב ממשלתי- קשה לי לומר מי דרוש יותר למי.(תקצוב) המדינה למכון או להיפך. אני פשוט חושבת שאם הם לא היו היה צריך להמציא אותם. ובאמת, יש כ"כ הרבה מוסדות שמתוקצבים מכספינו והם לא תורמים לנו בכלל. על רובם אתן אפילו לא יודעות.

וזוהר- לא זכורה לי תגובה שלך שלא הסכמתי איתה
    יש לך הסתכלות כל כך ישרה על העולם

ונסיים באיחולים לשלום ושלווה ושנראה כל אחד אך ורק את מעלות רעהו ולא את חסרונותיו (יש אפילו שיר כזה).

נו, כהרגלי, יצאה לי הרצאה
  • ובטח, שכחתי לכתוב..

הבעיה העיקרית כאן זו התקשורת, שמבליטה את מה שרוצה שיבלוט, מקצינה את התופעות למימדים שהיא רוצה, מצניעה פרטים שלא מוסיפים הרבה לאקשן ואולי חלילה יסיימו את הפרשה מהר מדי ובצורה שקטה מדי, וכו'.

לא משנה באיזו פרשיה עוסקים, תמיד החשיבות הגדולה ביותר היא כיצד מציגים אותה וכמה מקום מ****ים לכל צד.

וזה מה שקורה כאן והכי עצוב זה שגם אנשים משכילים ונבונים נופלים ברשת הזו והולכים שבי אחר המסך.

כאילו- אנשים, תתעוררו! אפילו את כושר השיפוט והמחשבה גוזלת לכם התקשורת!
  • רוצה ייעוץ, אני מסכימה עם כל מה שכתבת עד העניין של בגידות והשוואות בגלל שגבר נשוי ישמע או יראה אישה מרצה
  • נטלי - זה קשור לצניעות ואין מה לעשות זה משהו שצריך ללמוד (שבי עם ספר לכי להרצאות) כדי להבין. לי זה נראה בסיסי ביותר ונכון ביותר ולך לא. זה לא אומר שאני בוטחת בבעלי פחות או יותר. אגב, כן מתאים לי שבעלי יסתכל רק בציצי שלי ולא במחשוף של אישה אחרת. את יכולה להגיד שלך זה לא מפריע. לגיטימי. וזה לא נובע אצלי מחוסר אמון בו.
    הדבר היחיד שאולי שונה בין גבר חילוני לדתי בעניין הזה זה רמת החיספוס או לא יודעת איך לקרוא לזה. שגבר חילוני רגיל לראות ברכיים ירכיים ומחשופים בצורה תדירה יותר. גם גבר דתי נתקל בזה אבל בעלי למשל לא מסוגל לשבת מול אישה עם מחשוף. הוא יקום וילך ולא יעשה את זה בבוטות כי הוא לא אדם כזה אבל הוא מגדיר את זה "טהרת העיניים". יהיה לי קשה לשכנע אותו למשל לבוא איתי לקניון בקיץ.

• תראי, את ואני באות מנקודת מבט שונה.
    אני מבינה את מה שאת אומרת, ואת יודעת מה, אני רואה בזה היגיון מסויים.
    אני גם מבינה את חוסר נוחות של גבר דתי, דרך אגב זה גם נכון לגבי בעלי,
    לשבת מול בחורה כשציצי שלה מאיימים לברוח מהמחשוף החוצה.
    זה לא נעים גם לגברים חילוניים נשואים (אני יודעת שזה לא היה מתאים לבעלי).
    אבל אני מדברת על אישה מרצה, בדרך כלל נשים שבאות להרצות לא באות ערומות,
    אלא בלבוש צנוע שמתאים למעמד.
    זה מה שנראה לי מוזר שאישה דתיה מפחדת שבעלה יתחיל להשוות אותה או לפנטז על אותה מרצה.
    לי זה פשוט לא מובן.

אבל את יודעת מה, שכל אחד יעשה מה שנכון לו,
    אני מסכימה עם מה שאורטל כתבה,
    זאת הדרך של דתיים
    וזאת הדרך של חילונים,
    וכל אחד מהצדדים לא מכיר חיים שונים כי כל אחד גדל בכוורת שונה
    נטלי
  • נכון והמשימה שלנו היא בעייני להילחם בתקשורת וכמו שזהר ואורטל ציינו לגשר על הפערים בצורה נכונה ובונה עם רגישות והקשבה.
    ולצערי לא תמיד נשים מרצות מגיעות צנועות להרצאות. ושוב זה עניין של הגדרות. בעייני יש הבדל בין חצאית מתחת לברך למעט מעל הברך או בין מחשוף שהציצי מאיים לברוח ל"סתם" מחסום עמוק, בין שרוול מתחת למרפק לשרוול קטנטן. יכול להיות שבעיניהן הם צנועות ומכבדות את המעמד ז"א- שוב בהמשך למה שענבר כתבה על הכשרות. עניין של גדרות. אפילו מפריע לי שלפעמים הגננות בגן של שחר מגיעות עם חולצה שכשמתכופפים אפשר לגלות מה יש שם (הן לא דתיות).

• אני לא חושבת שמי שנואמת בכנסים רפואים והייתי בלא מעט כאלה !!!!
    עולה במיני קצרצר ובמחשוף !!
    ובמיוחד שמדובר על תחום הרפואה לא היה כנס אחד שראיתי שמישהו אפילו האנשים שהגיעו לכנס וכולם היו לבושים לבוש מחויט אלגנט כזה שמכבד את המקצוע ואת מי שמרצה

שנה שעברה שליאבי היה בגן דתי שחגגתי לו יום הולדת והכנתי עוגה אז קניתי הכל חדש !! וזה בגלל שאני מכבדת את הגן
    לא ברור לי עד לאיפה יגיעו עם הכפייה הזו
  • רוצה ייעוץ חיה בלה-לה-לנד
  • מתוקנת, הרי אני ושחר המלך אומרות אותו דבר.. למה אני חיה בלה לה לנד..?בגלל שאני לא עונה לשירשורים אחרים? זה שקוף שיש לך משהו עם דתיים...
    ונכון אני פעילה באתר לא בפורום הזה ויצא לי לראות את ההודעה הזו,
    וכן זכותי המלאה להגיב ולמחות ולומר את דעתי (בדיוק כמו שכל אחת יכולה לעשות את זה)
    מה שאני מנסה להראות לכם שיש 2 צדדים למטבע וחבל לשפוט רק על פי צד אחד!!
    זוהר את צודקת במה שאת אומרת אני לא אבוא ואשכנע אותך או מישהי אחרת לחיות בדרך שבה אני בחרתי והטובה בעיני .זכות כל אחת לבחור בדרכה . מה שצריך לדעת זה לכבד אחד את השני!
    ואין פה אחת שתוכל לומר שהדברים לא יצאו מפרופורציות ונהיה הסתה על חצי מדינה!! אז מה שאני אומרת נכון יש קבוצה x שהיא לא בסדר -- צריך לטפל בהם מכאן ועד לאיפה שהגיעו... הגזימו..
    eli 1808 - שחר המלך ענתה לך בצורה יפה מאוד למה התכוונתי.. זו דרכינו , כמו שאני אשמור על הלכה בנושא כשרות אני אשמור על הלכה בנושא הזה.
    בהצלחה ויום מקסים לכולכם!!!!
  • יש לי משהו עם דתיים? מה זאת אומרת?
  • שחר המלך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה