מודאגת מבעיה רגשית, אשמח לקבל עיצה ועידוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני נשואה כשנה, ועתידה ללדת בעוד כחודשיים את ילדי הראשון.
    בתחילת הנישואין וקצת לפני כ, סבלתי מחרדות ברמה קשה. זה היה טרום הנישואין וכל המעבר הפחיד אותי . הייתי אצל פסיכולוגית בטיפול, לקחתי קלמנברין במשך תקופה בת 3 שבועות ואולי מעט יותר.
    בהמשך לחרדה ניכנסתי למשבר אמון קטן בזוגיות, משבר לא אמיתי כי אם פרי פיתוח של חרדה, בעצם היה זה משבר דמיוני ביני לבין עצמי שרק אני והמטפלת הרגשית ידענו עליו.

קצת אחרי שניכנסתי להריון ב"ה התרפאתי פלאות וכל החרדות נעלמו. שמעתי ממישהו שזה בגלל הורמון מיחוד שמגיע עם ההריון וכנראה הוא ריפא אותי זמנית (מישהו לא מוסמך)- האם זה נכון או שמא הטיפול עבד עליי טוב?
    אגב, התברר כי חסר לי ויטמין בי12 שמשפיע הרבה על חרדות ואכן התלחתי לקחתתוסף ת**** של הויטמין.
    כעת אני מודאגת משני דברים:
    א. שלא יחזרו אליי החרדות לאחר הלידה.
    ב. שלא אכנס לדיכאון לידה, שכפי שהבנתי מגיע בעיקר לכאלו שעברו משברים נפשיים כלשהם.

אציין כי החרדות של מעבר החתונה וכו' היו בעצם הפעם הראשונה בחיי בו סבלתי מקושי נפשי ברמה כזו. אני ב"ה בריאה בנפשי.

בעלי אדם אדם תומך ומקסים אך גם רגיש ושברירי. ההריון נתן לי זמן לבנות מחדש את כל מה שהחרדות הרסו בזוגיות בזמן החרדה בתחילת הנישואין.

האם מישהי כאן עברה משהו דומה או דיכאון לאחר לידה ויכולה ליעץ לי?
    מה אתן יודעות בעניין?

אשמח לקבל עיצות ועידודים
    יום מבורך ושמח לכולן!
    כולנו הילדים של אבא בשמים
4 תגובות
עמוד 1
  • לא מכירה אבל אני מקווה שלא יחזור לך.

• לא ידוע לי אבל מקווה שתרגישי טוב ותתגברי על הכל

• לידה, במיוחד של ילד ראשון, זהו תהליך לא קל.
    פתאום הכל משתנה, כל מה שהכרת עד עכשיו שונה וצריך ללמוד איך לחיות כאשר יש בעל בית חדש שלא בדיוק מבטא את רצונותיו בבירור (בההההה בההה בההה וווההה וווההה וווההה - מסתבר שזו בשפה שלנו "אמא האם תתני לי חיבוקי כי אני רוצה יחס
    [

• הי,
    בדיוק אתמול ראיתי בטלויזיה בתכנית של פרופסור קרסו שדיברו על תרופות נגד דיכאון/חרדה וכו' לפני ובמהלך ההריון.
    אמנם לא שאלת,אבל אשתף אותך במה שנאמר שם על ידי מומחה בתחום. נעשו מחקרים ונראה שאין חשש לקחת במהלך ההריון תרופות מסויימות להפרעות מהסוג הזה (כמובן שהרופא המטפל צריך לאשר מה כן מותר ומה לא) ואמרו שהתינוק לאחר הלידה עובר תהליך של "התנקות" קצר ביותר (משהו כמו שבועיים אחרי לידה) ושהכל ממשיך כרגיל לאחר מכן. אין מניעה להפסיק את התרופה, להיפך!!! אמרו שגם כך אישה שסובלת מתסמינים כאלו קשה לה, אז לאחר הלידה עם כל ההורמונים, המצב מחמיר, לכן לא מומלץ להפסיק את הכדורים.
    אם תתיעצי עם הרופא המטפל שלך,אני בטוחה שיוכל לתת לך תשובות מקצועייות שפה אולי לא תמצאי....
    מאחלת לך הצלחה רבה וכל טוב
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה