שאלה חשובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לד״ר הדר,
    אני בשבוע 6 פלוס 4 ימים. בשבוע האחרון היה לי דימום קל שהלחיץ אותי נורא. לאחר שהלכתי לרופאה היא הצליחה לראות דופק ואמרה שההריון תקין. כמו כן אמרה שהדימום לא מהרחם והיא לא יודעת מאיפה הוא בדיוק. כנראה כלי דם שהתפוצץ כתוצאה ממגע מיני. כמו כן ערכה לי בדיקה לגילוי פרוגסטרון שיצא 54.4 והחליטה לחזק לי את הרחם באמצעות נרות וגינליים. לאחר שהתחלתי בשימוש הדימום התחזק וניגשתי אליה שוב. שוב ראתה הריון תקין ודופק והנחתה אותי לנוח ולשתות הרבה מים. היום בבוקר נתקלתי שוב בדימום קל לאחר שאתמול לא היה דימום והלכתי לרופא אחר כיוון שהיא לא הייתה. נאמר לי שהוא רואה שהתפוצץ כלי דם באיזור שבו השליה מתפתחת וביקש שאנוח ואשתה הרבה ושאהיה סבלנית וכמו כן שאחזור רק במידה ויהיה ״שיטפון״ כדבריו מבחינת הדימום. יש לי כמה שאלות:
    1. האם הדימום הזה עשוי לפגוע בעובר? הרי מדובר בכלי דם שהתפוצץ אבל מיקומו מלחיץ אותי..
    2. למה חשוב לשתות דווקא מים והרבה?
    3. האם הרמה של הפרוגסטרון לשבוע 6 באמת הייתה נמוכה שהצדיקה טיפול בנרות? האם יכול להיות שהנרות גרמו להגברה של הדימום?
    אני יודעת שגם אם חלילה ההריון הזה לא תקין אז טוב שאדע זאת כבר מעכשיו אבל עדיין אני מפחדת. זה הריון ראשון שחיכינו לו הרבה זמן. לא רק אנחנו אלא כל בני משפחתנו וקשה לי לחשוב על אופציה אחרת מלבד שההריון יהיה תקין והעובר יהיה בריא...
    האם יש משהו נוסף שאני צריכה לעשות כדי שהעובר לא ייפגע במצב נתון זה או שמלכתחילה הדימום הזה כלל לא מצביע על סכנה כלשהי?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

עד כמה שאני מבין מהתאורים הלא רפואיים שאת מוסרת באמצעות המידע שניתן לך, אז מדובר בשטף דם פנימי הצמוד לשליה, מה שבשפת הרופאים נקרא המטומה סובכוריונית.
    ועשיו לשאלותייך....
    1. כן, במידה וזה ממשיך ומתגבר זה עלול לגרום להפלה, הסיכוי להפלה הוא נמוך אבל אפשרי.
    2. זה לא חשוב, צריך לשתות מספיק מים - 3 ליטרים ביום, זה נכון בכל הריון וגם עבורך אבל אין צורך להגזים מעבר לזה.
    3. לא, רמת הפרוגסטרון הייתה תקינה. אבל ההחלטה לתת נרות נובעת לפעמים מעצם הדימום ולא בהכרח מרמת הפרוגסטרון. בכל מקרה הם לא החמירו את הדימום או גרמו לו.

אין לך מה לעשות מעבר למה שאת עושה
    צריך לקוות ולזכור כי הסיכויים, בוודאי שאחרי שיש דופק, הם לטובתך

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה