סקר- שותפות בין בני הזוג - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בכוונה לא קוראת לזה עזרה כי מדובר גם בילדים של בן הזוג.

1- האם הבעל גם מתעורר בלילות להאכיל/להרגיע?

2- האם הבעל עושה חלק ממטלות הבית ואיזה?

3- מה התפקיד ה ״בלעדי״ של הבעל בבית?

4- קצת לא קשור אבל עכשיו מתבקש ובתשובה תבינו:
    מה אמא שלו חושבת על זה???????

אני אענה-
    1- מתעורר {אני מעירה ): הוא לא שומע }, מאכיל, מחליף, מרגיע כמה שמצליח- בעיקר בסופי שבוע כי אין עבודה למחרת אבל בתדירות נמוכה באמצע שבוע- סוחב עד שעה מאוחרת שאוכל לנוח ולתפקד בבית ואם שניהם מתעוררים יחד בלילה אז אני מעירה אותו.

2+3- מטאטא ושוטף רצפה, תולה כביסה, מוציא זבל, מפנה כלים, קניות- זה מה שהוא עושה אבל אך ורק הוא! אני את כל שאר המטלות בבית.

4- אנחנו אצל חמי וחמותי השבת, הילדים כהרגלם קמו כל שעה וחצי/שעתיים ואני הערתי את עינן לקום אליהם, באחת הפעמים קמתי לשירותים ואני שומעת את החצופה אומרת לבעלה (חמי)- מסכן הילד הזה, לא השאירה אותו לישון כל הלילה והיא העיקר נחה. חצופה!!!!!!!!!! 

24 תגובות
עמוד 1
  • 1. לעיתים מאוד מאוד רחוקות
    2.

• 1. בלילה זה אני
    2. עושה. כל דבר שאני יבקש הוא יעשה.
    3.מה שהוא עושה לבד מיוזמתו וזה תפקידו הבלעדי זה לזרוק זבל, שואב אבק,שרותים, והוא גם כל הזמן אוסף כלים מכל פינה בבית לכיור (כ"כ אובססיבי לזה שיכול לקחת לי משהו באמצע שאני אוכלת חחחחח)
    4.אמא שלו לא יודעת איך אנחנו מתנהלים. ולא מתעניינת. נראה לי רק הייתה איזה תקופה
    שהיא רצתה לדעת כמה פעמים הילד מתעורר ובשביל מה, אז היא ידעה שאני קמה
    אבל זה כי הוא ינק בלילה.

וחמתך
  • חחחח התשובות שלי בכי מעניינות
    1- לא , הנקתי והוא גם לא שומע כלום בלילה!! (רק כשנועה הייתה בת שבוע שבועיים וזהווו)
    2- פחחחחח ממש ממש לא!
    3- התפקיד זה לאכול ולבלגן 

• בעלי מדהים 555555
    שותפות מלאה בהכל מלבד הקימה בלילה וזאת כי אני לא עובדת ומניקה אז....

אין בינינו חלוקת תפקידים של ממש אלא כל אחד תורם איפה שהוא יכול ומתי שהוא יכול ופחות עייף

• למזלי אני זכיתי.
    בעלי שותףפעיל בהכל - בבית ,בנישואים, בעבודה שלי, בגידול הילדה...
    פרט להנקה הוא עושה הכל.
    מקלחת , החלפות, בגדים , לוקח למעון, מאכיל בבקבוק וגם עושה גרעפס. ובלילות יש לנו " משמרות" בימים קבועים על פי העבודה שלנו.
    וזה אומר ה-כל. כולל הירדמות, קימה בלילה ולתת מוצץ וכד'....

בבית התקפיד הבלעדי הוא כביסה כולל תלייה (כי אני לא סובלת)והכנת האוכל(כי אני לא יודעת) אבל בימי שישי הוא גם מטאטא ושוטף ועושה מקלחת ושירותים ומטבח...
    חמתי מאד מפרגנת לו איך הוא עוזר ומשקיע ואני גם כל הזמן אומרת לה שאים גברים כאלה וגם "תראי איזה ילד חינכת" אז מה היא יכולה להגיד רע?

• חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מיכל ועינבבבבבבבבבבבבב
    מאיפה הגרלתם את הבעלים האלה?
    מזה

• 1- האם הבעל גם מתעורר בלילות להאכיל/להרגיע?
    להאכיל הוא לא יכול
    בשגרה בעלי הולך לישון 2-3 שעות אחריי, אז עד שהוא ער הוא ניגש אליה.
    כשהוא כבר הולך לישון זה תןוי מי התעורר קודם, אם הוא שמע את הבכי לפני כי השינה שלו עוד לא הייתה עמוקה או אם אני כי הוא כבר לא שומע כלום.

בעלי עוזר לי כשאני לוחצת עליו.. אם לא הייתי לוחצת עליו הוא לא היה מוזיז אצבע.. והאמת נמאס קצת לריב כל פעם על אותם נושאים ולהרגיש כמו גננת בסוף שעת משחק- כשצריך לסדר.

בעלי בבלעדיות שוטף רצפה (אלא אם כן אמא שלי או חמתי באות לעזור בנקיונות..)את הכלים בכיור אנחנו שוטפים בחלוקה..אני צלחות כוסות סכום.
    הוא סירים, קרשי חיתוך ופלסטיקים(לא סובלת לשתוף פלסטיקים)
    בדרך כלל הוא זה שמוריד את הכביסה.
    מה אמא שלו חושבת על זה??????

למזלי הרב לחמתי יש את אישתו של גיסי להתלונן עליה...אני הכלה ה"טובה" לכן היא לא נכנסת לנו לעניינים!:)

דברו איתי בפייסבוק

להאכיל הוא לא יכול
  • האם הבעל גם מתעורר בלילות להאכיל/להרגיע?

לא חד וחלק , האמת הוא קם ב 5 וחצי 6 כי הוא עובד במרכז ואנחנו גרים באשקלון אז אין לי מצפון להעיר אותו

מממ... זבל זורק .... ממייין כביסה .... פעם ב................ שוטף כלים
    זה יעני במצב שאני חולה מתה

• תראו מה יוצא מהסקר עד כה:
    רוב הבעלים שלא עוזרים- אמא שלהם חזק בתמונה. היא לא מרשה ל"אמא" אחרת "להעביד" אותם. מעניין.....
    האם הנסיבות מכריחות אותם להשאר ילדים?
  • מיצי בעלי תמיד ישאר ילד, (שלי ) ולא שלה חחחחחחחחחחחחחחחח ->
    וחמתי..................

• תאמת, אני מהמתלוננות על הבעל רוב הזמן, אבל תאכלס, הוא ממש עוזר לי.
    1. בעלי קם בלילות! (אני מעירה אותו כי הוא לא שומע) אבל הלילות בבלעדיות שלו, כי הוא בקושי רואה את הילדים ביום, הוא התנדב לבד לקום בלילה (לשמחתו, הם כמעט ולא קמים 5555555555)
    2+3. בעלי שוטף רצפה, מוציא את הזבל ועושה כלים. זה שלושה דברים שאני לא עושה בכלל. כל השאר עליי.
    4. נראה לי שאמא שלו לא יודעת את כל זה, אחרת הייתה חופרת לו, אבל מה אכפת לי, כל עוד בעלי עוזר לי כ"כ... אני מבסוטית!

• ויקי הלוואי על כולן

• אצלי,חמסה,הבעל עוזר ושותף מלא

• וואי אז באמת זכיתי 5555 כפרה עליו. רק חבל שאמא שלו מבזבזת אנרגיות, אני לא מתכוונת לוותר על תפקוד של בן הזוג בבית.

מיצוש- באמת אצל רב מי שלא עוזר- האמא מעורבת. באסה.

• 1-האם הבעל גם מתעורר בלילות להאכיל/להרגיע?
    לא רק אני מתעוררת. (מניקה)
    כן, אנחנו מנקים את הבית חצי חצי (שואבים ביחד) ואני שוטפת, כלים, פירוק כביסה למקום
    כלים וזבל. והוא גם זה ששם את הכביסה שלנו במקום (אני מורידה ומקפלת, הוא מפזר את שלנו אני את של הילדים)

מי שואל אותה מה היא חושבת?
    [

• 1. אני מניקה ובעלי קם מוקדם מאוד, אז גם אם מתעוררת שלא לאוכל, אין לי לב לבקש ממנו לקום.
    הוא גם אומר שלא שומע כלום..

2. הוא היה אחראי על נקיון הבית כשהייתי בהריון, אבל אחרי שילדתי החלטנו להביא מנקה... אבל אם צריך לעשות משהו הוא עושה. הוא פריק של ניקיון. אני ההיפך הגמור

3. מחליף חול לחתולים ומוריד זבל

4. אמא שלו חושבת שהוא נשוי לעבודה שלו (גם אני חושבת ככה) והיא אומרת שהוא צריך לעזור לי יותר...
  • אין אצלנו דבר כזה "חלוקה". הכל תלוי בתקופה ובלחץ שיש על כל אחד בזמן נתון:
    כשאני הייתי במבחנים הוא היה עושה כמעט הכל, למרות שהיה מגיע הביתה רק בסופ"שים.
    בסוף ההריון כשהיה לי קשה הוא לקח על עצמו את רב הטיפול בגדולה- מקלחות וארגונים..
    עכשיו הוא בתקופה לחוצה מאוד- עובד ולומד בטירוף מוחלט ואני בחופשת לידה אז אני לא דורשת ממנו מעבר למינימום.

חוץ מזה לכל אחד יש את הדברים שהוא שונא לעשות או קשה לו במיוחד- אז השני עושה.
    בלילות- ממש ממש קשה לו לקום ולי אין בעיה,
    לעומת זאת לי ממש קשה לקום מוקדם והוא ממילא קם,
    אז אני קמה בלילות והוא מארגן ולוקח את הגדולה לגן כל בוקר כך שאני אוכל להמשיך לישון.
    אנחנו זורמים עם המצב מתוך הבנה ורגישות אחד לשני.
    (ברור שלפעמים הציפיות לא תואמות ויש קצרים אבל בגדול- זה ממש עובד לנו)

חמותי? מקסימה. בחיים לא תגיד מילה.
    למרות שהיא גידלה אותו כמו נסיך. גבר יחד בין 3 בנות ובבית שלו הוא לא עשה ולא יעשה בחיים כלום.

מיכל

• סקר מגניב- הכניס אותי לפרופורציות

אני רק קמה כי הוא עובד וקם ממש מוקדם...ממילא אני בבית בחופשת לידה אז אני מרחמת עליו... רק בשבת הוא קם לפעמים...

לפעמים מבשל.... פעם במיליון שנה שוטף בקבוקים... זורק זבל רק הוא... אני עושה הכל בדרך כלל...

לזרוק זבל...לבשל לפעמים , לעשות ארוחות ערב וסלטים 55555555555555555

לאמא שלו לא אכפת איך אנחנו מתנהלים בבית והיא גם לא שואלת... רק מה שלומנו ואיך הילדה..

פעם עשינו משמרות, אני קמה עד שעה 2 בערך ובעלי לקראת בוקר. עכשיו עם עייפות המטורפת של הריון, רק בעלי קם לנתנאל :-)

הוא עוזר המווווווווווון! שוטף ריצפה, לאחרונה שוטף כלים

לזרוק זבל. מאז שהתחלנו לגור ביחד לא זרקתי זבל פעם אחת... שונאת לזרוק זבל איכסססססס. גם בעלי זה שמסיע את נתנאל לגן כל יום.

היא לא מתערבת לנו בחיים בכלל :-) זכיתי

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230prs__.png" border="0">
    http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">

http://images56.imikimi.com/image/1lCTO-10r.jpg?height 640 scale max width 640" border="0">

http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה