על סף בכי ממשי!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

35 תגובות
עמוד 1
  • אוףףףף מאמי אני מבינה את התחושה שלך, לצערי אין לי עצות, תיכף יענו המנוסות.
    שולחת מלא

• האמת שגם אני לצערי לא יודעת מה לייעץ...

רק שולחת לך מלא
  • עינבלוששששששששששששששששששש

• לגיטימי לגמרי שתרצי שהיום יגמר כשהוא כל כך קשה נפשית..קשה לנו להבין את התינוקות שלנו כי לצערינו עוד לא למדנו את השפה שלהם.
    יש אמהות שמצליחות מחצי גיחוך להבין מה מפריע לילד..אני לא הייתי כזאת מעולם.
    ואת לא מא רעה בגלל שאת מרגישה ככה..את בן אדם ואת אוהבת אהבת אמת את הילדה שלך..אבל קשה לך להבין אותה וזה גורם ללחץ ותסכול..
    את תראי שכשיהיה לך יותר קל והיא תאכל כמו שצריך אז התחושות של הלברוח גם יעלמו..
    אני זוכרת שגם לנו הייתה תקופה של כמה ימים ניראה לי כשאוולין לא אכלה טוב..לא זוכרת איך פתרנו את זה...אבל זה רק מלמד שאת הדברים הרעים שקורים עם הילדים כשהם כאלו לא משמעותיים פשוט שוכחים.
    יהיה בסדר..תחזיקי מעמד את התקופה הזאת..בקרוב היא תיגמר.

דברו איתי בפייסבוק

• לגבי הפטמה.. אןלי תעלי את המספר? גם הדס היתה עושה טובה שותה 60 ואני הייתי מתחרפנתתת עד שהחלפתי ופתאום בום 120. וכן היא מתחילה מתחילה שותה שותה אבל זה לוקח ממנה יותר מידי כוחות אז היא מפסיקה אז היא צודקת.... קשה לה.... ככה נראה לי בכל אופן.

לגבי הידיים- היא בוכה גם אצלך? אולי כואב לה משהו? עצירות? כאב בטן? שיניים? מצוננת?

• מאמי שלייייי
    תפסיקיי!!!
    את לא אמורה להרגיש ככה...
    יש תקופות כאלה...
    איזה מספר פיטמה את נותנת לה? 2??....
    ואם היא בוכה אז מה, אל תלחצי ככה תינוקות גודלים...אל תתייאשי
    אל תישברי....את עוד תצחקי על זה בסוף....
    כעיקרון או שהיא תנסה להרדם או שהיא תלמד להעסיק אותה עם משחקים...
    אולי משהו בנוסף מפריע לה? את בטוח תשימי לב אם כן...

דברי איתי נקפוץ אליך.

שבוע טוב מאמי

• אולי משהו מציק לה? כשאת מרימה אותה או יושבת לידה הכל בסדר והיא רגועה?

אולי תנסי להתישב לידה ולאט לאט להתרחק? בפעם הראשונה תשבי מטר ממנה. בהמשך כשתתרגל תשבי קצת יותר רחוק וכן הלאה?

אוף זה באמת קשה ככה.

בקשר לאוכל - איך היא עולה במשקל בתקופה האחרונה? עושה פיפי קקי כמו שצריך? אם באופן סביר הייתי מנסה לשחרר ולזרום איתה. מה שתאכל יופי מה שלא לא.
    ילד זה לא ספר אין מה לעשות.
    אין לך מה להאשים את עצמך על כלום. אז הרגלת אותה? אז מה? לא קרה שום דבר הרגלים תמיד אפשר לשנות! ובגיל שלה זה עוד יחסית קל אפילו.

• בנות תודה לכן על כל התמיכה התיסכול שלי נובע מצרור של מקרים במיוחד ההנקה שכל כך חשובה לי לפחות היא יונקת פעם אחת ביום ופעם אחת בלילה לפעמים כשהיא קמה.. אבל בקצב הזה סביר להניח שהחלב יתייבש לי..
    שחר המלך-כשאני מרימה אותה או יושבת לידה היא צוהלת כשאני רק מתכוונת ללכת אפילו מפנה לה את הכתף או הגב היא בוכה

• לפי מה שאני יודעת פטמה 1 זה עד 3 חודשים

ותאיר עוד מעט בת 5 חודשים...

נראה לי זמן טוב להחליף
  • ג'ני

• לא נורא תינוק יונק הרי לא מחליף פיטמה... תחליפי מחר ותראי איך הולך לה. אולי באמת היא מתעייפת מהיניקה.

בקשר להנקה - לא יקרה כלום אם תפסיקי. לפעמים זה פשוט קורה וזהו. ותאמיני לי עדיף אמא רגועה ושמחה עם ילדה שאוכלת מטרנה מאשר "להתאבד" על ההנקה.

את הגדול שלי לא הנקתי בגלל לחץ וטירוף ונורא התאכזבתי מזה ואז בשני עשיתי חוויה מתקנת
  • גם פטמות זה לא לפי ספר.. אנחנו החלפנו פטמה בגיל 3 חודשים או 4 חודשים מה שכתוב על הקופסא והיא כמעט נחנקה מהזרם.. בסוף החלפנו ל 2 רק בסביבות גיל חצי שנה.
    אבל זה שווה לנסות.
    אולי באמת הזרם איטי לה מידי..היא כבר ילדה גדולה :)

דברו איתי בפייסבוק

• שחר מה שבטוח בילד הבא בע"ה הוא לא ישמע את המילה בקבוק

• אני נגד הנקה בגינה
  • אם היית גרה קרוב הייתי נפגשת איתך בכיף, אולי תבדקי אם יש משהי שגרה קרוב תפגשי איתה ועם הילדים זה עוזר ותורם הרבה.

לא כל ילד מסוגל לינוק יש כאלה שזה פשוט לא הולך הגדול שלי ינק 3 חודשים וחצי והחצי חודש היה פשוט סיוט בהנקה זה לא הלך בכלל כמו שצריך ועברנו לבקבוקים .
    אם הקטן כבר היה לי יותר קל וגם לו.
    אני חושבת בשביל הנקה צריך שיתוף פעולה של שניכם ואם זה גוזל כוחות נפשים והרבה מאמץ של האמא ושל הילד ולפעמים זה לא מצליח אני חושבת שבשלב כזה אולי עדיף לעבור לתחליף ככה גם הילד יותר רגוע וגם האמא.
  • איפי זה כל כך מתסכל אני עדיין לא מרימה סופית ידיים פשוט כניראה מחכה שיתייבש ואז לא תיהיה ברירה אלא להפסיק .. כל עוד היא יונקת ואפילו שזו ארוחה אחת או שתיים נראה לי שזה שווה את זה ,כל יום זהב

• אין ספק בכך , אני יודעת כמה שזה מתסכל עברתי את זה עם הגדול החלב היה פשוט נוזל ממני בכמויות שאם היתי שואבת היתי ממלאת שנים ולפעמים שלושה בקבוקים אבל ההנקה הפכה להיות מתסכלת
    אולי תנסי לשאוב ולתת לה בקבוק וזה יהיה יותר קל לה
  • חחחח וואוו ענבל- פנטית הנקה הא???
    אתהאמת אני יכולה להבין... כשהיא לא לקחה ממני השתגעתי כי אני ממש רוצה להמשיך. זה כיף זה נוח ומהיר ובכלל זאת הנאה בשבילי שאני יודעת שהילדה אוכלת ממני. שאני מסםקת לה משהו טעים.
    ולכן שואבת לה כל יום בעבודה.... ממש אונסת את עצמי בשביל זה.
    ועם כל זה אני יודעת שזה יגמר לי זה יגמר לי ואין לי ברירה. עשיתי מה שאני יכולה.... ועד הגילאים האלה אני חושבת שזה מאד מכובד.....

לגבי הפטמה אני כמעט בטוחה שזה זה...תעלי שלב ונראה לי היא תזלול..... את חייבת לעדכן אני ממש סקרנית אם זה כמו הדס או לא?

• אם רק היה הולך לי עם השאיבה הכל היה ורוד
    בקושי יוצא לי 10CC ובהנקה מטפטף לכי תביני

• ענבל עם איזו משאבה את שואבת? היא התחילה כבר לאכול אוכל מוצק? לדעתי אם היא התחילה לאכול מוצקים הרצון ליניקה קצת יורד..... אולי זה קשור
  • הנסיך שלי-יש לי משאבה חשמלית של ספקטרה והבלאגן באמת התחיל כשהתחילו הטעימות

• ענבל
    בבקרים כשהייה מתמלא מהלילה הייתי מניקה באחד ומהשני שואבת.
    ככה לא היה הולך לאיבוד חלב יקר.

דברו איתי בפייסבוק

• אויי עינבלי בלי אל תתייאשי ממאמי
    יהיה בסדר

זו תקופה שעוברת
    אבל אני מבינה אותך מאודדדדדד
    אולי בן לא עושה לי בעיות עם האוכל
    אבל בכי היסרטי אני יודעת מזה

אז תהיהי חזקה ועם את צריכה משו אני פה :)

וגם בפייס

• תקשיבי גם לי הייתה משאבה חשמלית של ספקטרה והיא ממש לא הייתה טובה לי. קניתי את המיני אלקטריק של מדלה והיא מעולה!!!!
    כדי שלא ייגמר לך החלב את צריכה להניק / לשאוב כל ארבע שעות בערך ואם את ממש רוצה להמשיך אולי תשקלי לקנות את המדלה.
    הבן שלי בן ארבעה וחצי חודשים ואני מזהה אצלו קצת ירידה בהנקה אבל לדעתי זה בגלל הטעימות (הוא ממש אוהב תפוח ובטטה ).
    אני מה זה מבינה אותך בקטע של ההנקה גם אני בהתחלה שעוד היו לי בעיות עם ההנקה הייתי מתייסרת כי היה לי ממש חשוב להניק אותו. אני עוד שבועיים חוזרת לעבודה וגם רוצה להתחיל לעבוד על הילד הבא (טיפולים) כך שאני ממש בלבטים לגבי הפסקת ההנקה ומעבר לסימילאק - ממש קשה לי עם זה אבל לפעמים אין ברירה וגם זה בסדר.
  • ואגב ענבל אני הייתי מניקה אותו גם בחוץ / בקניון ובכל מקום אפשרי יש לי סינק הנקה והוא עזר לי מאוד. עכשיו שהוא גדול הוא פשוט מעיף לי את הסינר אז הרבה יותר נוח לי לצאת מהבית עם בקבוק שאוב אבל אני דווקא בעד הנקה גם בחוץ.... העיקר שהוא יאכל כמו שצריך
  • אין לי אפילו טיפת ניסיון בנושא, אולי כדאי שתפני ליעוץ

• תודה בנות

• יפה שלייי!!!!!!

אני מתה עלייך, את מדהימה והבנות נתנו לך פה עיצות ויותר מכך אין לי מה להציע....

אוהבת

• היי ענבל, הבן שלי בן ארבעה וחצי חודשים. נולד ב-4/9.

• ענבל, אני בכנות חושבת שלתת לה לבכות קצת כל עוד את מגיבה אליה ומדברת איתה זה בסדר גמור - ואפילו הכרחי לפי התיאור שלך.
    (לתת לתינוק לבכות סתם ככה בלי לדבר איתו או "לבקר" אותו - אני ממש נגד)

תסבירי לה בחיוך שאת מסדרת את הבית וצריכה לצאת מהחדר אבל את ממש פה ליד. אם היא בוכה או עושה קולות של תלונה תעני לה: "מה, מתוקה? אמא עסוקה עכשיו". גם אם היא ממשיכה לבכות - שתמשיך! העיקר שהיא ידעת שלא נטשת אותה. בהתחלה תבקרי אותה הרבה בחדר שלה, ואחר כך תורידי תדירות עד שאת מסוגלת רק להציץ מידי פעם שהכל בסדר אפילו בלי שהיא תשים לב.
    ככל שהיא תגדל זה יהיה קל יותר, אל תדאגי.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה