-
מותק, קבלי קודם מלא-
[
-
תודה
-
יש את זה להרבה ילדים, את לא יכולה לגרום לזה
-
קודם כל, זה שהגננת אומרת שיש לו הפרעות קשב וריכוז, זה עדיין לא וודאי.
חכי לתור להתפתחות הילד, רק לאחר שיעבור אבחון, תדעי מה יש לו (אם בכלל
-
יש לכם ביטוח משלים?
יש הרבה מרכזים כאלו שמעניקים המון טיפולים משלימים והם בהסדר עם קופת החולים - מציעה לך לבדוק את זה. תרפיה באומנות, טיפול רגשי - הכל ניתן באמצעות הביטוח המשלים.
אני עושה לאור ספורט טיפולי באופן פרטי - מדהים כמה שזה עוזר!!!
אל תוותרי - תתחילי עם זה כמה שיותר מהר
פייס: ortal_hori
-
שנה שעברה הגננת של ליאל גם אמרה לי שיש מצב שיש לה בעיות קשב וריכוז, סיפרה לי איך קשה לה לשבת בריכוז ואיך היא זזה כל הזמן, קבעתי לה תור לניורולוג (אחרי שהתחננתי מהרופאת ילדים שתתן לי הפנייה) ואיך שנכנסנו עוד לפני שפתחתי את הפה הוא אומר לי: - מה את עושה פה? היא קטנה מידי! (היא הייתה בת 4), באמת בגיל כזה מאוד קשה לאבחן, היא הייתה הכי קטנה בגן (טרום וחובה ביחד), כי נולדה בדצמבר, וכנראה שזו הייתה הדרך שלה להתמודד עם הקושי.
דבר ראשון, לא משאירים ילד בטרום חובה, לדעתי אם משאירים רק בחובה, כי יש מצב שבגן חובה הוא יפרח פתאום, יתבגר, וכן יוכל לעלות לכיתה א', אם תשאירי אותו עוד שנה בטרום חובה ישר זה כמו לא לאמין בילד.
ומניסיון, השנה ליאל הרבה יותר מצליחה, הגננת סיפרה לי שהיא כל כך השתפרה, גם מבחינה לימודית וגם מבחינה רגשית.
ועוד משהו, זה בכלל לא אשמתך, וגם לא אשמתי, אנחנו ניהיה אשמות רק אם לא נטפל בעניין ברצינות, וכן היה חשוב לי לברר, וכן חשוב שתקחי אותו להתפתחות הילד, לא להשאר בידיים שלובות ולא לעשות כלום, כי ככל שהזמן יעבור יהיה קשה יותר.
וחוץ מזה, מה אם כן יש בעיות קשב וריכוז? אני בכלל לא מתביישת, רוב גדול של הילדים יש להם את זה ואפשר לטפל ( לא רק בתרופות), וחשוב לטפל, כי אני כמורה רואה ילדים שההורים מכחישים וזה פשוט אבל לילדים.
מקווה שקצת עזרתי והתעודדת...
רותי
-
הייי,
לאוראל שלי גם יש הפרעת קשב וריכוז. האמת היא שחתימה רשמית על זה אין, כי בגיל הזה לא ממש מאבחנים, אבל אפשר לראות סימנים שבעתיד יצביעו על אבחנת התופעה. מניסיון שלי, התפתחות הילד היה בזבוז זמן טוטאלי. אחרי פגישה אחת של שעה וחצי שוואלה, לא היה לילדה יום טוב ולא סבלנות לשתף פעולה, הם אמורים לאבחן אותה? לא מצא חן בעיני וגם לא מה שהם רמזו לי שם, אז הלכתי לאבחון באופן פרטי אצל פסיכולוגית התפתחותית מומחית לילדים. אמנם עלה יקר, אבל זה היה 4 פגישות שבהן היא אמרה שלאוראל יש הפרעת קשב וריכוז ובעיית ויסות. רשמנו אותה לגן שפתי שיעבדו איתה שם על הבעיות האלה- יש קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק ופסיכולוגית וכל יום יש בעלת מקצוע והיא פשוט פורחת שם!
-
אני גם מציעה להציק להתפתחות הילד... למרות שזה ידוע שתור אצלם לוקח הרבה זמן