-
אוף
-
אני בדיוק עכשיו קראתי את המייל שכתבת לנו....
זה ממש קשה.
לא יכולה להחליט בשבילכם.
יודעת על עצמי, שהיה חשוב לי יותר מהכל החינוך של הילדים. השנים האלו הן קריטיות מבחינתי. כל מה שניתן להן עכשיו - ישרת אותם המון בעתיד
פייס: ortal_hori
-
בעיני חבל לוותר על הטיולים, לאכול בחוץ וכו בשביל העברית. כן ללמד אותן בבית (אולי יש איזה "sunday school" או חוגים או משהו.
אבל בעיני - אם הייתי צריכה להשתעבד לעבודה זה מאבד מהכיף של החוויה של לגור בחו"ל.
יש לי חברה שגרה בארה"ב משנולדה עד כיתה ו' והוריה דיברו איתה רק אנגלית (והיתה אמריקאית לכל דבר) והיא קלטה את העברית מאוד מהר וחזרה בקלות.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
החלטה קשה
-
כאשר אנחנו עזבנו את הארץ לדרום אמריקה , אני אומנם הייתי בת 11 וחצי....
אבל אמא שלי רשמה אותנו לבי"ס יהודי...שם לימדובנוסף ...גם עברית, תורה וכו'.
ובנוסף...בבית היינו מדברות רק רק רק כברית- כדי לא לשכוח...בסופו של דבר בבי"ס לא היו מדברים רק עברית ( אלא רק בשיעורים של עברית)
נראה לי שלוותר על כל הבילויים שאת רושמת... לא שווה.
אני במקומך הייתי רושמת אותם למקום שבו מדברים אנגלית..
לא מוותרת על איכול חיים....
ובבית מדברים רק עברית-
ו
-
אני הייתי רושמת אותם לבית ספר רגיל ובבית מחזקת את הקשר ליהדות ולארץ בצורה כיפית של משחקים, שירים וכו', בלי שזה ירגיש לבנות מעיק
-
היי מאמי
-
נוגל'ה יקרה,
לדעתי האופציה של רישום לבתי ספר מקומיים/ עירוניים היא לא רעה בכלל! אפילו טובה, הן ירכשו שפה נוספת, מה שיקל עליהן מאוד ברכישת שפות נוספות, ילמדו דברים נוספים ויפתחו למנהגים שונים וחדשים.
כל נושא שימור היהדות, עברית וכו' - יהיו בבית.
אז את המינימום שימור אתם תוכלו לעשות את זה ואפילו בענק ויותר כייף,
ארוחות שישי, קידוש, בבית משוחחים בעברית, בטח יש עוד ישראלים באזור שלכם אז תחגגו את חגי ישראל...
בצורה כזו תוכלו להינות מכול העולמות ולא לחיות בלחץ המתמיד שיש פה בישראל.
-
בנות, זה לא כ"כ פשוט "לדבר רק עברית בבית" כמו שזה נשמע.
אני גרתי שנתיים בחו"ל וברגע שאני ואחיי קלטנו את השפה, מאוד מהר ויתרנו על העברית ולא דיברנו בכלל. ואנחנו היינו גדולים יותר והשפה העברית היתה מבוססת יותר (קריאה, כתיבה) ובכל זאת הזנחנו לגמרי.
כמו שנגה כתבה, זה יכול להעיק עליהן אם כל הזמן ינג'סו להן בבית לדבר עברית והן יכולות לעשות דווקא ולא לדבר. וכשיבואו חברים ואורחים? אז ידברו אנגלית... בקיצור זה קשה.
אבל!!! לא הייתי מוותרת על איכות חיים בשביל העברית. מצטערת אבל זאת אני. אתם חייבים להנות מהחוויה, אחרת בשביל מה עשיתם את כל המעבר? בשביל להשתעבד לעבודה
-
אני מסכימה עם תמר
זה בהחלט קשה בבית לדבר רק עיברית
אבל לא צריך בשביל זה לוותר על דברים אחרים
-
לא פשוט
-
הי, אני דווקא חושבת הפוך..
לדעתי כן לשלוח לבה"ס יהודי. חבל שהזהות שלהם תשנה.
.יש דברים שא"א להחזיר בעד שום הון שבעולם.. אחד מהם זה הזמן..
לא חייב לוותר לגמרי על הנאות זה חשוב ותורם למשפחה,
אבל מצד שני צריך לדעת גם לחשבן נכון- בקיצור לדעת לשרוד למרות הכל!!!
מאחלת לכם שתעשו את הדבר הנכון!!

-
-
באמת החלטה קשה
You're my heart, you're my soul 
-
וואיי אכן החלטה לא קלה

תגידי , אני שמעתי שיש אירונים יהודים שעוזרים בשכר לימוד להורים שאין להם מספיק...

אתם ממש "טריים" שם..אולי יש מצב לעזרה כלשהי?

-
וואוו ממש קשה להגיד או לייעץ במצב כזה
את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר
ואולי תבדקי באירגונים יהודיים איך הם יכולים לעזור
המון בהצלחה
-
אני הייתי שולחת לבי"ס רגיל אבל מקפידה שאחד מכם ידבר איתם רק עברית
להקריא להם ספרים בעברית
ולתת קצת יותר דגש לשבתות וחגים מבעבר
-
אין לי מושג מה הייתי עושה במקומך
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
מצטערת מראש שלא קראתי את כל התגובות...
אני חושבת שאם זה טיולים מול חינוך הילדים אין ספק שהייתי שולחת לחינוך יהודי. זה משהו שכל חייהן של הבנות תלוי בו. דוקא כי הן כ"כ צעירות בגיל. איך שיתחנכו מעכשיו כך יהיה. נורא קל בהתחלה לחשוב ולהגיד אני אשקיע בחוגים ויהדות וכו' אבל השגרה של היום יום מעיפה את זה ומהר מאוד תמצאו את עצמיכם בלי זה. את תדברי איתן בעברית והן יענו לך באנגלית ובאיזשהו שלב זה יהפוך להיות שהן מבינות עברית ולא יודעות לדבר.
אני בכלל לא מדברת מתוך עיניים של בחורה דתיה אלא מתוך נקודת הנחה שלגור בחו"ל זה נתק מבחינה יהודית זה לא כמו "לינוק" את זה כשגרים בארץ אפילו אם גרים בסביבה חילונית וכל היום בחדשות יש ויכוחי דת... נראה לי את מבינה מה אני מתכוונת.
-
תודה רבה לכולן!!
תמר בהחלט צודקת, אני לא משלה את עצמי- זה 'קל להגיד קשה לעשות'..
מרינה- באמת יש עזרה אבל עדין מדובר על סכומים לא מבוטלים..אני הולכת להתקשר עכשיו לקבל את האינפורמציה המדויקת יותר.
אני מרגישה כאילו אדם חילוני ייבחר באפשרות הציבורית ודתי ייבחר באפשרות היהודית..ועדין מרגיש לי שיהיה לי חסר היהדות..אוףף
-
אולי תבדקי אם יש בית חב"ד ולהתייעץ שם???
יש לך חברים/משפחה ששלחה לבי"ס יהודי וקיבלה מחיר סביר??
מה נותנים בבית ספר ציבורי?? האם יש להם שם לימודים שקשורים ליהדות?
אתם יכולים להמשיך לדבר איתם בבית עברית, לעשות קידוש בשישי,לאפות חלות,הדלקת נרות משהו שישמר להם את היהדות.
שיהיה בהצלחה במה שתחליטו
-
הי יקירה
זה משהו שאני מתמודדת איתו מאז שהם נולדו
-
איפה את גרה?
-
אני חילונית ולגמרי מסכימה עם צ' בנושא.
הזהות היהודית ולא משנה אם את דתייה או חילונית,
היא חלק מאיתנו.
לדעתי זה ממש חשוב כן לעשות את המאמץ,
לשלב אותם בגנים עם צביון יהודי.
זה לא העניין של המסורת כמו הזהות בעיניי.
אני שולחת לך חיבוק ההחלטה לא פשוטה
אני בטוחה שבסופו של דבר מה שתחליטי
יהיה טוב לבנותייך!
בהצלחה!
[
[
-
הייי נוגו'ש!!!
[
-
יפתי שלום לך!
לדעתי אם הגעתם כל רחוק זה אומר שרציתם איכות חיים טובה וחשבתם שאיפה שאתם נמצאים תוכלו לתת לבנות יותר מאשר יכולתם לתת בארץ ( אם אני מבינה נכון,אם לא לא נורא
-
לאן בדיוק עברתם
-
חשוב לי היהדות . יחד עם זה נראה לי חשוב מאוד לחיות .זה אומר לטייל ולאכול מידי פעם בחוץ. נראה לי שהייתי בוחרת באופי החילוני אבל ... זה מורכב כי זה באמת לא שחור או לבן ..
-
כן,אני יודעת שזה ממש בעיה...אני הייתי עושה הכול כדי לשמר את המורשת,לדעתי זה מאוד חשוב ולפני הכול..בייחוד שאתה בחו"ל אבל כמובן תעשי מה שהכי מתאים לך..

-
הבהרה
-
תודה, אבל מסתבר שאנחנו גרים באחת מבין המדינות הבודדות שהרשת הזו לא פועלת בארה"ב- וושינגטון
אני עוד מחכה לשמוע כמה אפשר לעזור לנו