אני מבולבלת אשמח לעצות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
    בא לי לצעוק הכי חזר שרק אפשר!!!!!
    אני מרגישה חנוקה!!!
    בא לי ללכת לישון ולהתעורר ב- 01.09.12 !!!!!!!!
    וכו.. אני מצטערת היו מלאאאא שירשורים בנושא אבל אני חייבת התייעצות לגבי הגן של תאיר לשנה הבאה.
    למי שיש כוח אני אשמח לעזרה
23 תגובות
עמוד 1
  • נשמה, אני באמת מבינה את החשש מקשיי הקליטה שלה.
    מצד שני אני חושבת שבסופו של דבר את תרצי חינוך חילוני שכולל את התכנים שקשים לתאיר . את תרצי אבחון דידקטי שינחה אותך ספציפית לתאיר מה נכון לילדה .
    וזה נכון שהיא תפרד מהחברים - מצד שני זה יקרה גם ככה בגיל בית ספר , לא??
    את הבדלי השעות בין העבודה שלך -לגן הייתי מנסה למצא פתרון בצורה ביביסיטר.
  • אין ספק שלהחליט עבור עתידם של ילדינו זה קשה מאוד.....
    מיליון שיקולים לכל כיוון עם השאלה הניצחית - מה יהיה הטוב ביותר עבורה????

אם הגננת רמזה לך להעביר אותה לגן רגיל - הייתי בהחלט הולכת על זה, נסי לדבר איתה מחוץ לשעות הגן שתמקד אותך יותר, נראה שהיא יודעת למה לא כדאי לתאיר להמשיך בגן חובה במסגרת הזו.
    אולי יש אופציה ליום לימודים ארוך? (גני יול"א)

אם אין שום אבחון מצד הגן ואת יודעת שיש לתאיר קשיים ובגן לא יכולים לעבוד איתה עליהם יש לעיריות אופציות לעזרה לילדים (אצלנו בכל אופן) אבל העיריות עובדות עפ"י המלצות הפסיכולוגיות של הגנים והגננות....
  • בדיוק מה שלינבר כתבה
  • אני חייבת לספר לך על הבן שלי ! זה ממש אחד לאחד בדיוק כמו אצלך !!!!

הבן שלי בגיל שנתיים נכנס לגן כזה שהוא מגיל 3 חודשיים עד כיתה א'.
    הגן שייך לעמותה פרטית של ש"ס ללא פיקוח מהעירייה למרות בעירייה מכירים בו רק לצרכי תשלום.
    שנה שעברה שהילד היה בן 4 ראיתי אצל חברות אחרות שלי שהילדים באותו הגיל שהם ממש ברמה אחרת ממנו ! הם ידעו לרשום את שמם ועוד כמה מילים, רמת הציור היתה אחרת לגמריי וגם משהו בהתנהגות שהיה אחר...
    תקשיבי טוב !!! הרבה זמן זה התבשל אצלי ולא היתה לי הרגשה טובה עם הגן הזה!
    נכון שיש פלוסים : חברים, חממה , כיף לו הוא רגיל אבלללל גדול אחר יש -
    אין את כל הדברים שציינת שהם סופר חשובים !!!!
    בשבוע האחרון של אוגוסט קיבלתי את הג'ננה והודעתי לבעלי שהוא דתי !! שהילד נרשם לגן עירייה חילוני ! אין לנו גן עירייה דתי באזור שלנו לכן זו היתה האופציה היחידה שזה בכלל היה סרטים מבחינת הדת!
    הלכתי לעירייה ואשכרה נלחמתי , לא היה מקום בגנים וממש הרמתי צעקות שלא מעניין אותי שימצאו לי גן חובה ליד הבית.
    מצאו לו גן ואת בטח תתעלפי : ישר אחרי סוכות הגננת פנתה אליי לשיחה אישית ואמרה לי שלפי דעתה ולפי תצפיות של הפסיכולוגית צריך לשלוח אותו לאיבחונים
    אני אקצר למרות שיש לי מלא לספר לך את השתלשלות העניינים...
    היום הוא מקבל פעם בשבוע ריפוי ועיסוק, גם קלינאית תקשורת, שנה הבאה הגננת דרשה שיהיה לו גננת שיח והיד עוד נטויה הילד שלי התבגר בצורה מדהימה,טוב לו הוא ממש השתנה, תוך שבוע היו לו כבר חברים חדשים ואני מרגישה שהוא במסגרת הנכונה לו!
    שיהיה לך בהצלחה
    מקווה שעזרתי קצת...
  • פנינה ולינברי תודה !

לינבר- אני באמת מתוונת לדבר שנית עם הגננת אחה"צ...
  • איפה שמעתי את המשפט - נראה לי שבאיזה סדרה מפגרת אבל יש בזה משהו -
    כשאתה לא יודע מה להחליט - תטיל מטבע. לא כי המטבע יחליט עבורך , אלא כי בשניה שהמטבע באויר , אתה כבר בלב יודע מה אתה אוצה שיצא.

יש בזה משהו.לפעמים אנחנו יודעים מה נטיית הלב אבל מתבחבשים עם כל שאר השיקולים....
  • אין כמו גן עירייה והתכנים של משרד החינוך
    פייס: ortal_hori
  • וואי אתן לא מבינות באיזו בלבלה אני!!!!!!!!!!!!!!!!
    מיס 10 - אני מודה לך על הפתיחות והשיתוף - זה לא מובן מאליו
  • תיראי - התכנים הרבה פחות חשובים בעיני, הרי לומדים את הדברים שוב ושוב ושוב וכל פעם מזוית ראייה קצת שונה, כל פעם מותאם יותר לגיל....
    מה שבאמת יותר מטריד אותי זה הקשיים שלה שהם לא איומים ונוראים אבל כדאי בעיני לבדוק את הדברים ולעזור לה לקראת כתה א'.
    את יכולה לקחת אותה לאבחון דרך הקופ"ח ושם ימליצו לך על טיפולים ספציפיים.
    מה שהכי חשוב בעיני זה עבודה מקצועית על חיזוק חגורת הכתפיים ועל המוטוריקה העדינה, זה בעצם מה שהכי יעזור לה גופנית כהכנה לבית ספר, לכתיבה.

עד לכתה א' היא אמורה לזהות את הספרות, לזהות את האותיות, ובטח עוד כמה דברים, אבל בכל מקרה מלמדים את הדברים מהתחלה.

מה שכם כדאי מאוד לקחת בחשבון - כתה א' זה מעבר קשה, סוג של משבר, לכתה א' כדאי לעלות עם ילדים מוכרים, את זה את יכולה לעשות רק ע"י שליחתה לגן חובה של העירייה ולהקפיד לבחור בגן חובה שהילדים שם הולכים לאחר מכן לבית ספר שתאיר אמורה ללכת.
  • אורטל תודה ממי
  • לפי מה שכתבת נראהשאת יותר רוצה להעביר אותה
  • נראה לי שבתוך תוכך את כבר יודעת

• לפי מה שכתבת נראהשאת יותר רוצה להעביר אותה
  • דניס,
    סורי אבל אין לי פייסבוק.
    אם תרצי אפשר מייל או אפילו בטלפון אני אשמח

תפסיקי לאכול את הלב, תאיר מקבלת המון בשעורים שיש לה, אפילו שזה פעם או
    פעמיים בשבוע, ויש לה גם חוג שחיה לפי דעתי זה ממש כמו שצריך !

אצלי יהונתן גם בנוסף לריפוי ועיסוק יש לו חוג אומניות לחימה פעמיים בשבוע, ואני יכולה להגיד לך שיוצא לי לעבוד איתו בבית אחד על אחד, גג אולי 20 דקות כל איזה יומיים שלושה.
    הוא בעצמו מאבד סבלנות אחרי 20 דק' , ואפילו המטפלת שלו אמרה שזה מספיק כי מעבר לזה ימאס לו...

תורידי דאגה מלבך אי אפשר כל היום לשבת איתם !
    את עושה את המקסימום שאפשר

• מיסי תודה ...
  • ענת את כזו מתוקה

• נוגע הוציאה לי את המילים מהפה
    פייס: ortal_hori
  • נגה יקרה!!!!
    כמה שאת איכשהו תמיד מצילחה לעלות לי חיוך על הפנים יחד עם דמעה בעין
  • מדהימה שלי
    כמו שנגה אמרה זה נכון מאוד

לכל דבר יש את המינוס והפלוס שלו והמזל הוא שאת עם האצבע על הדופק כל הזמן ואת יודעת איך לעזור ולכוון את הילדה שלך
  • אני גם חושבת שאת יודעת את התשובה אבל מפחדת משינוי... את יודעת שיהיה לה נכון לעבור לגן עיריה אבל את מפחדת מזה וזה לגיטימי כי כל דבר חדש הוא מפחיד. אבל אם זה מה שנכון לילדה אז התשובה פה ברורה........
    להשאיר בחממה ואז לעבור לכיתה א? כי מעבר מגן פרטי לגן עיריה הוא קל יותר מאשר גן פרטי לכיתה א...
    בכל אופן, איך את יודעת שהגננת בגן של שנה הבאה היא לא טובה? שמועות? דיברת איתה בעצמך? בעייני החלק של התכנים קצת פחות חשוב והחלק של הליווי אישי קצת יותר חשוב אבל ליווי אישי אפשר גם לעשות באופן פרטי כמובן שזה כרוך בתשלום אבל זה לא בלתי אפשרי.
    טוב הסתבכתי בעצמי
  • צ' - לגבי הגננת של שנה הבאה .. אני לא אומרת שהיא לא טובה. אני בטוחה שהיא טובה בדרכה שלה. בעיני היא פחות טובה מאחרות
  • זה עדיין לא אומר שהיא לא טובה... אבל וזה אבל גדול את לא נשמעת שקטה ולכן... אולי באמת כדאי לעבור לגן עיריה
  • תראי אני לא מכירה את תאיר לא יצא לי לראות אוה הרבה (וחבל!!)
    אבל לעידן יש גם חלק מהקשיים שאת מתארת...אני והגננת ישבנו והיא אפילו לא אמרה לי מה דעתה...
    אבל חשבתי על זה והרבה, אם היא בוגרת וחכמה, וגם עצמאית(אני בטוחה)
    זה שיש כמה קשיים לא צריך לגרום לה להשאר במקום אלה להפך , תני לה הרגשה שאת סומכת עליה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה