הרהורים על ילד שלישי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות
    יש לי שני בנים "גדולים" בני 5 ו 3 גמולים מחיתולים, מוצצים, תשלומים על גנים בשעה 20:00 שניהם ישנים ויש לנו את כל הערב. בשבתות אנחנו אפילו יכולים לנוח והם משחקים.
    בעלי מרוויח יפה מאוד ואני עובדת חצי משרה וביחד מצליחים לגמור את החודש.
    אני מתעמלת כל יום, בעלי יוצא עם חברים פעם בשבוע ובאוגוסט אנחנו בחופש עם הילדים כל שנה.
    יש לנו דירה (עם משכנתא סבירה מאוד).
    לכל החברים של בעלי יש כבר 3 ילדים ושנינו באים ממשפחות עם 4 ילדים ומעלה והתחלנו לחשוב על ילד שלישי.
    ילד שלישי זה אומר שההוצאות גדלות (לעבוד משרה מלאה זה אומר לשים את הילדים בצהרון שזה לא הכי משתלם וגם למצוא משרה מלאה עד 15:30 זה לא קל).
    ואל תצחקו או תכעסו...חשבתי על הירושה ועל הפנסיה שלנו. על הירושה חשבתי איך שהדירה תתחלק ל-3 ולא ל-2 ואת הפנסיה בדקנו לא מזמן וזה ממש מעט.
    וחוץ מזה להתחיל הכל שוב, שיניים, מחלות (ימי חופש), חיתולים, גמילות...תורנות לילה, תורנות מנוחת צהריים בשבת וכו'
    אבל 2 זה לא מעט? אני לא רגילה לזה.
26 תגובות
עמוד 1
  • תראי, אני יענה לך את דעתי בלבד..
    אז אני בעד הרבה ילדים, כמובן כשיש כוח נפשי והתנאים הפיזיים מאפשרים.
    לפי מה שכתבת התנאים הפיזיים מאפשרים, אפשר להצטמצם טיפה בהוצאות,
    ואני חושבת שגם לא חייבים להוציא משכנתא על כל ילד, אפשר לגדל בצניעות..
    זו דעתי.
    כשתהיו זקנים בע"ה אומנם תהיה לכם פנסיה, אבל מה עם משפחה?
    ולהם- אולי הם יהיו 3 אחים שמתחלקים בירושה, וזה יהיה מבאס..
    אבל יהיה להם אחד את השני! זו הירושה הכי ענקית שאפשר לתת לילדים!
    אחים עם קשר טוב זו מתנה לכל החיים..
    [
  • פיתוש, הילדים שלך באמת נראים מאושרים

לי שני ילדים ויש להם אחד את השני ויש להם בני דודים...אבל כמעט שכנעת אותי (סליחה...הילדים שלך)
  • האמת שאני מאוד רוצה עכשיו אז ברור שאני בעד ..

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • אני די מסכימה עם מה שפיתוש כתבה...
    אצלי במשפחה זו רק אני ואחותי, והייתי מתה שיהיו לי עוד אחים
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• דעתי כמו פיתוש:)
    חבל רק שאצלי זה כבר לא יקרה

• בוקר טוב
    הבאת ילדים נוספים לעולם היא הרבה פעמים החלטה של הלב לא של מוח.
    ןבכללל אם תסתכלי על שיקולים ריאלים להביא ילד לעולמנו או לא - אין שום שיקול כמעט שיכול להביא אותך לומר "וואו זה רעיון מצוין להביא ילד לעולם".
    לי מרגיש ששניים זה לא מספיק, יש מי שמרגיש שאחד זה מספיק לחלוטין.
    להביא לעולם עוד ילד רק כי לכל חבריכם כבר יש או כי לוחצים במשפחה המורחבת - לא נראה לי תירוץ טוב

• מסכימה עם פיתוש בכל פסיק והברה

• קשה לענות במקומך כמובן . תחושה אישית שלך ושל בן זוגך ...
    לי באופן אישי יש 3 אחים (ז"א אנחנו 4 )שאני אוהבת אותם אהבה אין סופית !!! ולא הייתי מתנגדת לעוד... והייתי מאוד רוצה שגם ילדיי יחוו את החוויות ואת האהבה שאני חולקת עד היום עם אחיי ...
    וגם סביבי יש נשים שכבר אינן בגיל הפוריות שתמיד מצטערות שלא הביאו עוד אחד...
  • גם אני בדעה של פיטוש

ילדים זה שמחה
  • אני מזדהה עם חלק ממה שאת אומרת - גם הלהתחיל הכל מהתחלה (למרות שאני עוד לא בשלב שלך) וגם על הירושה (רוצים להעניק לילדים כמה שיותר שיהיה להם קל בחיים).

אני גם מסכימה עם כל מילה של ענבר - בעיני ההחלטה של להביא עוד ילד (בגלל שמצבי הכלכלי מאפשר לי) היא החלטה של הלב. אם "יבוא" לי עוד ילד אני אלך על זה - גם אם זה יגרור טיפה ירידה ברמת חיים.
    לעומת זאת ילד רביעי זה כבר יותר מסובך (אוטו יותר גדול, בית יותר גדול עוד לפני כל ההוצאות הרגילות) ולכן נראה לי שהרגש עבור ילד רביעי יצטרך להיות גדול במיוחד...
  • תודה על התגובות, עכשיו אני מבינה למה זה פורום פורה במיוחד
    לי יש 3 אחים וזה באמת נחמד אבל בבית הורי תמיד חיינו בצמצום. לא מדליקים חימום למרות שקר וכו'
    אני אף פעם לא חשבתי על העתיד הרחוק מאוד (פנסיה, ביטוח סיעודי וכו') למרות שאני מאוד מאוד מחושבת...ומסתבר שלהורים שלי אין פנסיה כי בעבר לא יחסו לזה חשיבות. בעוד חמש שנים הביטוח לאומי משלם להם 2500 ש"ח לזוג וכנראה שנצטרך אנחנו לעזור להם (במקרה הזה טוב שיש הרבה אחים)
    ואז ראיתי שהמצב שלנו אולי כרגע נראה סבבה אבל כשנזדקן ונרצה לפנק את הנכדים לא ממש נוכל שלא נדבר על עזרה לילדים.
    וציינתי שבאוגוסט אנחנו בחופש עם הילדים אבל עם יהיה עוד ילד נצטרך לעבוד ואני מרגישה שאני אגזול מהם את החודש הזה שאנחנו מבלים בו ויש לנו הרבה זמן איכות ביחד
    נוגט
  • אני מאוד מבינה את ההרהורים שלך.
    הדעה שלי שונה משל רוב הבנות שענו לך.
    אני אישית חושבת שילדים זאת שאלה של כסף,
    יש כסף עושים עוד ילדים, אין כסף לא עושים.
    מבחינתי, חשוב שיהיו משאבים כלכליים לתת לילדים חינוך טוב,
    גנים טובים, לשים כל חודש חיסכון ללימודים עתידיים,
    שיהיה כסף לשיעורים פרטיים כשילכו לבית הספר...... וכו'...
    זאת דעתי.
    יש גם פונקציה של כוח, שאלה האם לזוג יש כוח להתמודד עם תינוק נוסף שזה:
    חיתולים, לילות ללא שינה, לילות ללא סקס (מרוב עייפות)..... בקיצור, הבנת את כוונתי.
    ולגבי ירושה, אין בעיה לחלק את הבית לשלושה חלקים,
    הילדים ימכרו את הבית ויתחלקו שווה בשווה, או מה שזה יהיה.
    לדעתי עניין הירושה לא צריך להיות בכלל שיקול בעניין האם להביא עוד ילדים או לא.
    מתנות מסבתא וסבא (מכם), אפשר לקנות מתנות זולות בגרושים וזה מספיק
    נטלי
  • נטלי - בעיקרון, אני מסכימה איתך....
    יחד עם זאת כסף בא והולך.
    ז"א כרגע שני בני הזוג עובדים, יש חסכונות, מחליטים להביא עוד ילד לעולם.
    חודשיים אח"כ פתאום ולפתע מפטרים את בן הזוג, העסק העצמאי של בת הזוג נופל, החסכונות הולכים על כלכלה ביתית ובקיצור - המצב הכלכלי בזבל.
    ומה אז?
    החיים דינמיים, בכל רגע נתון דברים יכולים להתהפך ולהשתנות....
  • אני גם בעד משפחה גדולה אבל אני אומרת שאם יש התלבטות אז אין התלבטות. תני לרעיון להבשיל וממש לרצות את זה כי ילד שלישי (מנסיון...) זה לא רק תוספת כלכלית, זו בעצם בכלל לא תוספת אלא חיים חדשים, אחרים לגמרי.
    אני התלבתטי כמוך ונולד לנו בן שלישי לפני חודש וחצי וזה ממש לא מה שחשבתי... זה הרבה יותר קשה, ויחד עם זאת עדיין שווה את זה
  • לינברי, נכון, החיים דינמיים, היום יש עבודות מחר אין (שלא נדע
  • אז זהו שאם מפטרים את בעלי, שמצא במזל עבודה עם הכנסה מעולה, פי כמה מעל הממוצע, אז אין מצב שנוכל להסתדר עם שני הילדים שלנו עכשיו גם אם אני אעבוד משרה מלאה. ועל הפחד הזה מפיטורים לא רשמתי כי אז בכלל תחשבו שאני משוגעת
    וחסכונות אין לנו.
    ומה אם בגיל 50-60 לא תהיה לנו עבודה?
    ולמה אני חושבת על כל זה ועל הירושה? אבא שלי כבר מעל גיל 60 והוא מובטל. בגיל הזה הוא לא ימצא משהו ו"למזלו" הוא וחמשת אחיו קיבלו ירושה שתוכל להחזיק את ההורים שלי לתקופה מסויימת.
    אני לא יכולה לדעת מה יקרה בעתיד, יכול להיות שהוא ימשיך להיות וורוד, אבל אני לא יכולה להיות עיוורת למציאות.

• מאמי, כדאי לחשוב חיובי, כי הכל יכול לקרות... הדימיון חופשי....
    צריך לחיות את הרגע
  • אני הולכת לענות לך הפוך-
    במקרה שלי אדר לא הייתה מתוכננת,
    בחיים לא הייתי מביאה ילד בשלב ההוא,
    מכל השיקולים שבעולם.
    אורי היה בן שנה ושלושה חודשים כשנכנסתי להריון,
    אלה הייתה שלוש וחצי,
    המצב הכלכלי דחוק.
    בכלל לא חשבתי לכיוון הריון נוסף.
    אפילו לא קלטתי שאני בהריון מרוב שלא הייתי בכיוון,
    יניב עלה על זה בגלל ההתנהגות שלי.
    בקיצור- לא היה כל שיקול רציונלי שיגרום לי לחשוב על הריון שלישי.
    אבל...
    קיבלתי הריון ולא היה מצב מבחינתי להפלה..
    נולדה אדר,
    וכמעט לא עובר יום בלי שאני אודה לאלוהים שהפוסטינור
    לא עבד.
    נכון שזה לא קל, נכון שזה מתיש,
    אבל זה שווה כל כך!!!

וכמו שענבר כתבה- החיים דינאמיים,
    אנחנו מתכננים תוכניות ואלוהים צוחק עלינו.
    היום יש כסף מחר אין.
    וההפך- היום אין מחר יש.

לדעתי אין מחיר לעוד אח או אחות.
    [

[
    [
  • זהר
    זה מדהים הדבר הזה שקרה לך.
    בואי נומר שאם הייתי בהריון בטעות, לא הייתי מפילה. אבל אני לא רוצה לחשוב מראש שאני עושה טעות.
    תמיד כשאני שומעת על אנשים שמתלוננים שאין להם כסף לילדים (ולפעמים מדובר במשפחות שהאשה באותו זמן שוב בהריון) אני אומרת לעצמי "איך הם לא חשבו על זה לפני שהם הביאו את הילדים ולמה הם מביאים עוד אחד?"
    ואת יוצאת דופן ואת גם לא מתלוננת כנראה לא סתם קיבלת אותה.
    התמונות האלו של שלישית הילדים שלך ושל פיתוש מדהימים. הילדים נראים מאושרים ושמחים.
    אני מקווה ומאחלת (לילדים שלי, שלך ושל כולם) שגם כשהם יתבגרו, ובכלל, תמיד תמיד שיהיו מאושרים כי זה משחשוב בעצם (ובריאים).
  • אני חושבת שכמה שיותר ילדים כך האושר

ואם אני יכולתי להביא עוג איזה 4 הייתי עושה זאת עכשיו בלי להבלבל ובלי לחושב בכללללללללללללל

כל ילד מביא איתו את המזל שלו והכל ואם נחשוב על הכסף בחיים לא יהיה ילדים

שולחן יציב על 4
    תביאי בלי חשש ותאמיני שאת תהני מכל רגע ורגעעעעעעעעע

אלוהים שיהיה איתך וזה יגיע מהר ויעבור בשלום ובקלות וכמה שיותר מאחלת לך עוד 2 בריאים ושלמים אמן ואמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

• זהר כתבת כל כך יפה

אנונימוסי,

בכל מה שדיברת לא רשמת מה הרצון שלך

האם את משתוקקת לעוד ילד או לא?

אני אישית כרגע עם שתי בנות ובלי קשר ללימודים שלי אני רוצה לחכות עוד שנתיים לפחות. בגלל שהקטנה עדיין לא בת שנתיים ומבחינה פיזית ונפשית מאוד קשה לגדל ילדים, עם כל הכיף זה עדיין קשה. בעלי עובד הרבה שעות מחוץ לבית ואני רוב הזמן אתן.

• ילדים זה בטח לא עסק כלכלי .... בשום שלב ...
    הרצון החזק הזה (הבלתי מוסבר) לילד אצל בני זוג הוא זה שצריך להוביל מהלך.
    יש הרבה זוגות מסביבי שהביאו ילדים כדי לעשות V ... כי הסביבה לוחצת , או ההורים וכד'...
    זה עצוב בעיני
  • אוהווו
    פייס: ortal_hori
  • תראי,
    להתלונן תמיד אפשר,
    גם כשיש ילד אחד או שניים.
    זה תלוי באופי אם מחפשים על מה להתלונן מוצאים.
    אולי זה יותר קשה לחזור לזה כשיש ילדים גדולים,
    אני לא יצאתי מהטיטולים/מטרנה וכו' וישר נולדה לי אדר.
    השיקול הכי גדול הוא האם אתם רוצים או לא.
    עם כל השאר אפשר להסתדר.

ואורטל- בהצלחה מותק מקווה שנראה סרגל בקרוב!

[
    [
  • בהצלחה אורטלי!!!!!

• פייס: ortal_hori
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה