-
יו מיכל זאת פעם ראשונה שאני שומעת על שיגרה וכאלה
עד עכשיו נהוראי היה ישן יופי גם בלעדיהן
ברור שצריך לאט לאט לבנות שיגרה אבל לדעתי זו לא הסיבה המכרעת
אגב זה כל כך הזוי
אבל גם אני קראתי שמרווחי האוכל עולים ל-4
במילה אחת? פחחחח. אנחנו עדיין בהאכלה כל שעתיים
היועצת הזאת צריכה לבוא אליי הביתה.
-
מאמי יש לי את הספר בבית... אפילו לא חצי התחברתי אליו..
אני הגעתי להבנה בגיל חודש וחצי חודשיים שאני לא מגדלת ספר אלא מגדלת ילד...
בגיל הזה הכל מאוווד דינמי מאוד משתנה מרגע לרגע יש רגעים שצריך לזרום עם הילד ויש רגעים בהם עלינו לעשות את המעשה הקשה ולחנך..
תאמיני לי אני בלופ של ללמד את אגם להירדם בכוחות עצמה ואני גמורה מכמות הכוחות הנפשיים שנלקחים ממני אבל אני יודעת שבעתיד זה יהיה שווה את זה..
מאמי הילדה קמה בלילה? שימי מוצץ, לא לדבר לא לעלות השערות רעבה לא רעבה בוכה לתת לה טיפה לבכות ללכת להרגיע ב ששששש לשים מוצץ ולהתעקש!
לא יוצאים מהמיטה בלילה. לא משחקים לא מדברים מוצץ קולות מונוטונים וזהו!
קמה בבוקר בקבוק / הנקה
לחכות לארוחה הבאה בתוך 4 שעות אז היא תאכל בעשר וחצי אחת עשרה פירות, אחר כך טחון בשעה שתיים שתיים וחצי
ובערב שוב הנקה/בקבוק
אצלי אגם לא אוכלת יותר מארבע בקבוקים ביום גם אם אני מתחננת...
הרבה סבלנות והרבה תושייה
ואני הייתי לוקחת את הספר וזורקת מהחלון...
אוהבת
-
ירדן- אני מניחה שלא ראית את שרשור הבכי שלי 2 עמודים אחורה ...
-
אני מאוד אהבתי את העצות של הספר "הלוחשת לתינוקות", אבל בכל מה שקשור להאכלות, זמני הנקה וכאלה ממש לא התייחסתי, לפי מה שאני זוכרת העצות היו מאוד קיצוניות.
היה לנו שגרה כמו שהיא אמרה, אוכל, משחק, שינה וזמן לאמא, אבל לפעמים האוכל היה בהפרש של פחות שעות, תלוי כמה הייתה ישנה.
לדעתי את לא צריכה להתעקש על האכלה כל 4 שעות, אם היא אוכלת והיא שמחה, סבבה!
ולפי מה שאמרת שהיא קמה בלילה, לליאל הייתה שגרה ועדיין הייתה קמה בלילה עד גיל יחסית מאוחר, זה יותר קשור לכמה את מתעקשת לא להאכיל ולהרגיל אותה לא לאכול בלילה מאשר לשגרה היום יומיומית.
רותי
-
ואגב, איזה זמנים נתת. זה לא ככה במעון....
מה זה על פי בקשתי? יש זמנים קבועים. בד"כ מ 1 עד 3 זה מנוחת צהריים... איזה טחון ב 2?!?!
-
טרייסי, עליה השלום, כתבה עם המון כוונות טובות.
אחרי שסיימתי לקרוא את הספר שלה שאלתי את נופר למה היא לא מוכנה להתנהג כמו שכתוב, וההבעה שנופרי החזירה לי אמרה לי חד משמעית: כי אני לא קראתי את הספר הזה
-
קראתי לא התחברתי
לא הלך לי בכלל עם השגרה שהיא כתבה ...
שבת שלום
-
עזבי אותך. ממש לא נראה לי נורמלי לעשות ארוחות כל 4 שעות. אפילו אנחנו המבוגרים לא תמיד עומדים בזה. מה עם נשנוש?- תפוח, נס קפה... אם אנחנו לא עומדים בזה למה לעשות את זה לקנטים.
-
מיכלי לא ראיתי... אני מקווה שלא חשבת שאני תוקפת אותך... חס וחלילה מתוקה אני באמת מנסה רק לעזור.. אם נפגעת אני מתנצלת...זו לא היתה הכוונה
ומה זאת אומרת זמנים קבועים? באיזה מעון את?
כי אני מתחילה עם אגם ביום ראשון ואמרו לי בפירוש שזה לפי דרישות הילד וצרכיו הפיזיולוגים היא קטנה מידי כדי שמשטר ייתפוס.... עכשיו ברור למה לא מסתדר לך
נסי אולי לתזמן לשיגרת המעון...
-
תראי אני מאמינה לזרום עם הילד ולא להכתיב אותו ולהנדס אותו לפי ספר
יש לי 2 ילדות ואני אותה אמא - לא נהגתי שונה עם אף אחת
ועדיין עם להב מבחינת שגרת יום היה יותר קשה ועם נועם זה פשוט זורם מעצמו
כי הן פשוט בן אדם שונה
את פשוט צריכה להפסיק לרצות לחשוב לקוות ולהתאכזב - עם כל הצער והקושי (והייתי שם 3 שנים תאמיני לי) את פשוט צריכה לתת לזמן לעשות את שלו
יהיה בסדר בסוף
-
"עכשיו אם טרייסי הייתה פה היא הייתה אומרת שחסרה השגרה הקבועה של הזמנים ולכן היא מתעוררת בלילה (עלפי הספר שלה) "
זה לא נכון למקרה של המעון בכלל!!!! את בעצמך כתבת את השגרה. אז זה לא שגרה של 4 שעות...זה שגרה של פחות. אבל זה עדיין שגרה וזה מה שחשוב. שגרה זה משהו שחוזר על עצמו בשביל שתדעי מה יבוא הלאה. אין פה פקטור של כמות שעות.
חוץ מזה מפירות אי אפשר להחזיק 4 שעות.
חוץ מזה תזונאים למבוגרים אומרים כל 3 שעות להכניס משהו לפה לנשנש בין הארוחות.
נראה לי תמוהה 4 שעות מרווח...נגיד ארוחת בוקר זה ב7, אז צהרים צריכה ליהיות
ב12. בבתי ספר יש הפסקת 10 בשביל לאכול.
אההה עכשיו הבנתי למה היא התכוונה, נראה לי היא התכוונה כל 4 שעות ארוחה מלאה.
אז זה הגיוני! אז השגרה של המעון שלך מבצעת אפילו את מה שכתוב בספר!
+ אם זמני האכלה לא היו נכונים (למרות שנראה שכן ומאוד), היא הייתה קמה בלילה בשביל....לאכול סביר להניח לא?
אז המעון לא אשם. נקסט!
-
קראתי. אהבתי. יישמתי. מה שהיה לי ולתמרי נוח ונכון. לא כל מה שהיא כותבת צריך לומר אמן...
שגרה זה חשוב אבל זה גם חשוב להתחשב במציאות... הדס במעון כרגע והשגרה שלה נבנית לפי המעון.
היתה תקופה שתמר היתה אוכל כל ארבע שעות ולא הרשיתי במעון לתת לה לפני כי היא פשוט מקיאנית סדרתית, לאט לאט תמר התרגלה לאוכל למטפלות ולשגרה החדשה והיום היא אוכלת כמה שהיא צריכה גם אם זה אומר כל שלוש שעות. בגלל זה היא לא ישנה טוב בלילה? ...... לא נראה לי בכלל!
כשתמר לא רעבה היא מעיפה את הבקבו או את הכפית שמולה
-
ירדנוש
מאמי- ממש לא נפגעתי
לא היה סיבה להיפגע- לא כתבת משהו פוגע בכלל אלא עוזר.... הכל בסדר .....
פשוט כתבתי לך שאני לא יכולה לקבוע שעות של המעון למה?
כי אם נניח היא אוכלת ממני ב 7 בבוקר אז 4 שעות זה 11 בבוקר- אבל היא מלאה מהפירות שהיו ב 10- אז כבר טחון?
וגם יש שנת צהריים שהיא בשעה די קבועה
נכון שאפשר להזיז חצי שעה לפה ולשם כי בכל זאת- היא תינוקת
אבל שעות שלמות? ממש לא!
אם ככה- כל הורה במעון שלי שהיה מבקש בשעות מסויימות
לא היה סדר ולא שגרה- אחד ישן אחד אוכל ? אין דבר כזה! כולם ישנים באותו הזמן!
תראו בנות
זה מה שטרייסי אומרת- אני לא ממציאה את זה
"יקיצות מרובות בלילה- כנראה שהסדר יום שלך פועל על פי 3 שעות ולא 4"
זה לטענתה.
ומיצי מיאו- בין ארוחות מלאות זה גם לא יוצא
כי זה יוצא 5 שעות ופתאום אחרי 3 שעות
מבולבל מאד ולא עיקבי....
אבל בעצם- מה זה משנה
אני רואה שאצלי במעון זה גם די מבולבל ועדין הילדים ישנים טוב מאד
עם או בלי טרייסי...
בעצם- לא יודעת מה רציתי להגיד כאן
-
מה שרצית לומר נראה לי שזה יחלוף!!
-
מיכלי, אני רוצה להגיד לך שאני מזה מבינה אותך..
אמנם אמילי לא במעון, אבל אני כבר מהבוקר מנסה לראות איך יראה היום שלי, באיזה שעות היא צריכה לאכול, מתי לישון וכו'...
אני גם בעד שגרה, הכי בעולם, אבל גם אני למדתי להבין שלא תמיד זה יוצא (ואני לא אכחיש שלפעמים זה מעצבן אותי).
אני בטוחה שהכל יסתדר בסוף עם השינה של הדס, ותאמיני לי שאני חושבת עליך כל יום...
-
חחח ג'ן ג'ן כפרה עליך!
תודה לכן בנות
על ההקשבה
גם שסתם אין פואנטה