-
אני
-
אני
-
יופי
-
אם הרופא נתן לך שמירה ( לפי ידעתי נותנים שמירה משבוע יותר מתקדם ) בכל מקרה את הטפסים את מגישה לביטוח לאומי והם דנים בשמירה, והם יכולים להחליט שאת לא זכאית. אם הם מאשרים לך הם לוקחים 6 משכורות אחרונות ועושים את הממוצע ולפי מה שזכור לי אץ מקבלת משכורת מלאה, אני עבדתי חצי משרה וקיבלתי לגבי משרה מלאה תבררי.
בהצלחה
-
הם יכולים שלא לאשר?
אני יסביר יותר: רופא תעסוקתי כתב שאסור לי לעבוד עבודה מאומצת, בעמידה, להמנע ממשאות כבדים, ומריחות חריפים של טיגונים ואבק וסיים בזה שמותר לי עבודה משרדית בלבד עד סוף ההריון,
המעסיק כתב תגובה נגדית שאין לו משרה מתאימה ושיש בחלל האוויר בעבודה ריחות של שמן מטוגן וכמו כן גם קמח בחלל האוויר, ובגלל שאני אסמטית אני נעדרת הרבה מהעבודה, ואז הרופא שלי המליץ על שמירת הריון,
מה הסיכויים שלי לקבל?
-
?
-
זה בעיה כי ביטוח לאומי קצת קשים..... אבל תנסי מה תפסידי?
ברור שהם יכולים לדחות את הבקשה ולא לאשר
-
אוףףף אני מקווה שיאשרו לי,
אולי אני יפנה לרופא תעסוקתי קודם..
-
תראי ממי כעיקרון ביטוח לאומי לא קלים
אבל אם יש אישור של רופא תעסוקתי ואיסורים מסויימים, אם מוכח שסביבת העבודה מגבירה לך מחלה קיימת ומסכנת את הריונך - הסיכוי שהם יקחו סיכון הוא אפסי
הם דורשים ממך להיות חודש מחלה ורק אז להגיש טפסים לשמירת הריון
אבללללללללל אם לא קיבלת על כל החודש הזה משכורת מאף מקור (כי לדוגמא לא היו לך מספיק ימי מחלה) הם כן מכניסים את הכסף בדיעבד.
החישוב הוא למיטב זכרוני ממוצע של 6 משכורות אחרונות ואת מקבלת משכורת מלאה. אבל שוב אני באמת באמת לא בטוחה
אני יכולה להמליץ לך בחום רב רב לפנות לטלטול היא תותחית וממש עזרה לי וייעצה לי בתחום הזה
-
אני יפנה לטלטול
-
ממי אם המחלה התחילה בעשירי לינואר אז עד עשירי לפברואר ימי המחלה אמורים להיות משולמים על ידי המעסיק אם יש לך ימי מחלה במלאי. אם אין לך עדיין את צריכה להמתין עד גמר החודש הראשון (10 לפברואר) ואז להגיש לביטוח לאומי את המסמכים הדרושים
אם וכשיאשרו את השמירה הם יתחילו לשלם לך מהיום הראשון שבו לא קיבלת שכר או תשלום עבור ימי מחלה משום מקור
אין קשר להבראה וימי חופשה ככל הידוע לי ולפי ההגיון
-
אני הייתי בשמירה משבוע 12! כמו שהבנות ענו- את צריכה 30 יום שמירה ואז להגיש- ברגע שיאושר תקבלי רטרו 100% מהשכר- ממוצע חצי שנה. אני לא פדיתי אפילו יום מחלה אחד.ביטוח לאומי ממש לא פשוטים אבל נשמע שאין לך משהו אחר לעשות במקרה שלך, לדעתי יאשרו. אם לא- תגישי ערעור, זה מה שאני עשיתי ואישרו כמו גדולים. בהצלחה!
-
וואוו תודה! אני ילך לשם עוד מעט ויברר הכל
-
ודרך אגב אני מאמינה שיאשרו לך
שמעתי על מקרים שאישרו על הרבה פחות
-
לי אישרו משבוע 9
שיהיה בהצלחה
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
אני באמת מקווה שיאשרו אם לא אני בבעיה כי אני לא יכולה לחזור לעבוד