היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
בעוד חודשיים בערך אני צכה ללדת. בעיקרון, הייתי שמחה אם אימי תהיה ליידי, אבל היא טיפוס לחוץ שלפעמים לא יודעת איך להתמודד עם מצבי לחץ ולכן אני פוחדת שתבוא איתי, כי היא עלולה להלחיץ אותי יותר בעלי פחדן ורגשן, והוא כבר אמר לי שיעמוד מאחורי הלדת, הוא לא מסוגל להסתכל ולהיות איתי בפנים. בגדול- אנחנו גם שומרים ב"ה טהרה, כך שהוא גם לא יוכל לגעת יב ברגע שייצא דם. אני לא רוצה את חמותי בלידה למרות שהיא הציעה לי את עצמה.. אני כנראה אלד במעייני הישוע שם יש תומכות לידה מתנדבות כל הזמן. או בוולפסון- שם אין. (אגב, על איזה מבין השניים הייתן ממליצות?)
יש לי גם משום מה רצון להוכיח שאני גיבורה ויכולה ללכת ללדת לבד- עם בעלי. כמו שאחותי הגדולה תמיד עשתה.
מה אתן אומרות? מה כדאי לי לעשות? האם זה נורא כל כך ללדת לבד?
מחכה לתשובותיכן בעלות הנסיון :) יום נפלא !
כולנו הילדים של אבא בשמים
17 תגובות
עמוד 1
אני הייתי אם אימא ובעלי בחדר לידה ולא שמתי לב מהכאבים שהם שם...
חחח אני את האמת אמא שלי הייתה איתי ובעלי.. אבל כל הלידה אני צורחת לאמא שלי שתשב ולא תעמוד ושאני לא ירגיש שהיא שם...והמסקנה שלי היא.. ללכת ללדת לבד..אני והבעל..!!!
לי היה מאד חשוב שבעלי יהיה איתי בלידה. האמת רוב הלידה הוא לא נגע בי פשוט עמד לצידי (הוא ישב ליד הפנים שלי ולא באיזור האקשן). בלידה הראשונה מאד רציתי שאמא תהיהי איתי, אבל זה היה קיסרי חירום ולא יצא.
לפי דעתי, אם אמא שלך לחוצה, או דברי איתה קודם שהיא תדע את התפקיד שלה בלידה. או קחי חברה טובה (ככה עשו חברות דתיות שלי, בלידה נכחו הבעל וחברה).
ובכל מקרה שיהיה בהצלחה [
אצלי בהתחלה אמא שלי ובעלי היו איתי אבל ככל שהלידה התעכבה וסבלתי צירים כואבים שלא קידמו את הפתיחה, אמא שלי התחילה לעבור התמוטטות עצבים מכל הלחץ שכואב לי ושום דבר לא קורה...
אצלי היה בעלי בחדר . אמא שלי מאוד רצתה אבל אמרתי לכל הצוות להעיף אותה (כי היא לחוצה כמו לא יודעת מה ורק עיצבנה אותי כל הזמן, וחוץ מזה הרגשתי שזה דבר פרטי שלי ושל בעלי ואין לה מה לחפש שם) אז זה עיניין מאוד אישי מי יהיה איתך בחדר. מישהו שאת לא מרגישה נוח לידו לא כדאי להביא. מי שאת יודעת שיקח את תשומת הלב אליו לא כדאי להביא. ואם את הולכת עם בעלך, כמו אחותך את לא הולכת לבד בכלל. אפילו כשבעלך מאחורי וילון\דלת את עם המיילדת, אז עדיין את לא לבד. מכל מקום שלא תסתכלי.
אני לפני הלידה ממש לא רציתי את בעלי בחדר לידה - רציתי או את אחותי או את אמא שלי אבל יצא שרק אני והבעלי היינו בחדר לידה וזה היה הדבר הכי נכון בשבילי
גם אני שומרת נידה אבל בלידה בעלי עשה לי עיסויים בגב בתחתון שהיה לי צירים לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו
הי מותק אני ילדתי במעייני הישועה ויש שם אחלה צוות....אמא שלי ובעלי היו בחוץ וגיסתי איתי בפנים. עד שהיא הגיעה הייתה איתי מיילדת נפלאה שעיסתה לי את הגב והרגיעה אותי.
היה פשוט נהדר ואני חילונית שבוע טוב
" כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא "
אמא שלי היתה איתי בלידה
ואהי ואהי זה כל כך מרגש לשמוע מה עבר עליכן! זה פשוט מדהיים! אתן ממש מעודדות אותי לרצות יותר ללכת רק עם בעלי, הכי הרבה- שהוא יקרה לאמא שלי, אם הוא לא יחזיק מעמד..
את האמת, אני ממש לא רוצה שחמי וחמותי יגיעו, ואני חוששת שאם הם ישמעו שהלכתי ללדת- הם יבואו- למרות שכבר הזהרתי אותם. פשוט כי הם לא יירצו שהבן שלהם יהיה לבד וגם כי הם מאד ייתרגשו אחרי כ20 שנה שלא היתה להם שום לידה...
מה אני עושה איתם למען ה'?? זה רק יעצבן אותי אם יבואו. מצד שני- לא יכולה להרוג את בעלי עד כדי כך... וגם לא רוצה שיחכו בחוץ!!!!!!!!!!!!!
אל תגידי להם כלום כשאת תלדי וגם לא בעלך מה קשור חמך וחמתך בחדר לידה???????? אמא ובעל זה די ויותר זה לא אירוע משפחתי........... את תרצי את השקט ומן הסתם מקומם לא שם! אחרי הלידה שיבואו בכיף- בזמן הלידה- ממש לא גם לא יתנו לכל העולם להכינס זה חדר לידה!!
לדעתי את צריכה להגיד לבעלך שזה לא נעים לך כ"כ שחמך וחמותך יהיו ...גם בחוץ -תסבירי לו שזה דבר אינטימי-שלך פרטי...לדעתי זה הגיוני אולי תסכמו שאיך שמתפחת לידה תודיעו להם ושיבואו לפחות שתיהי אחרי...לדעתי זה ממש לא נעים במיוחד שמוציאים אותך מהחדר לידה לחדר התאושות שאז את שפוכה.... מה שליבך מרגיש... בעלי היה איתי בלידה שניה והינו לבד והיה מצוין....גם אנחנו ב"ה שומרים טהרה אבל אין כמו תמיכה של הבעל(אם יש)וחלוקת החוויה הזו ביחד לבד...משהו שהוא רק שלכם... מעייני הישעוה בית חולים מקסים עם צוות מקסים....(לא ילדתי שם היתי רק בביקרות פעם אחת וכן שמעתי מגיסותי)ואוירה מדהימה שאין במקום אחר.....למה לא ילדתי שם זה כבר סיפור אחר אישי שלי....MAM למה באמת פנית ללדת שם?ד.א הם בעד לידות טבעיות ויש שם תומכות לידה בהתנדבות שעוזרות המון וכן כמעט ואין שם ניתוחים קיסרים....
תודה רבה רבה על התגובות!! . ETD תודה לך על הפירוט והעידוד הבעיה הגדולה היא שאני מפחדת שבעלי מרוב התרגשות ולחחחחץץץץ יתקשר להודיע להם וגם אם הוא יגיד להם לא לבוא, מרוב לחץץץ הם יבואו. אוףףףףף בא לי לבכות! זה מתסכל אותי!!
אמא עיתונאית! אל תדאגי. אם זה מה שבעלך בסוף יעשה למרות מה שביקשת אז קודם כל (בלידה מותר מקסימום 2 מלווים, יש מקומות שרק 1(או שכבר בכל מקום 2 אני לא יודעת). דבר שני- את אומרת לצוות הרפואי שיהיה בחדר או למילדת שאת לא מעונינת שX YZ יכנסו, והיא לא תכניס אותם! ואם יצטרך יוציאו אותם. זה מאוד חשוב ובכל בית חולים יודעים שזה דבר אישי ופרטי ולא כולם צריכים להביט לך על הואגינה. ואם את לא רוצה והם נדחסים אז האבטחה תבקש מהם יפה לצאת. ואני לא מגזימה בכלל. זאת פרוצדורה רפואית שלך ואת לא חייבת לאף אחד לשתף במה שקורה. גם אם בעלך יקרא להם את מבקשת שיוציאו אותם ואת אפילו לא חייבת להגיד את זה להם. הצוות כבר יגיד להם בעצמו שזה לא יאה. הם לא קרובים אליך מספיק או לא משנה מה הם יפוצצו בתרוצים. והם לא יעלבו עליך.
ואהי תודה לך מיצי מיאו, נראה לי שאם אכן הם יבואו ולא תהיה בירירה אומר לצוות שלא יתנו להם להתקרב. לא אליי ולא לתנוק עד שעה אחרי הלידה!! אוף אני מתמלאת בעצבים רק מלחשוב על זהההההההההההההה
אמא שלי הייתה אמורה להיות איתי בלידה אבל... בגלל שילדתי מוקדם היא הייתה באילת - ואמא שלי היא טיפוס לחוץ והיסטרי ואם כל זה כל כך רציתי שהיא תהיה לצידי לתמוך בי למרות שבעלי ואחותי היו איתי אבל רציתי לסגור גם מעגל עם אמא שלי זה היה נראה לי יפה שהיא ילדה אותי ועכשיו היא תראה אותי יולדת אבל זה תלוי ביחסים ביניכן....
בקיצור אני ממליצה שתיקחי אותה ואם תרגישי לא בנוח תמיד תוכלי לבקש ממנה לצאת החוצה.
גם אני שומרת נידה ובעלי היה איתי בלידה אבל מאחורה וגם שהמיילדת כיסתה אותי בסדין ברגע שהרמתי את הרגליים במצב של הלידה עצמה. נראה לי קצת לא נעים להיות לבד כי החופשיות שלך כמובן פתוחה יותר עם מישהו שאת מכירה. דברי עם בעלך ותסבירי לו כמה את צריכה אותו לידך.
לידה קלה
בעלי היה איתי בלידה והוא היה מצויין, כל כך עזר ותמך, אבל אם הייתי יודעת שהוא לא מרגיש בנוח או קשה לו אז לא הייתי מבקשת ממנו להכנס.
מאוד חשוב שיהיה בלידה מישהו שירגיע, אחרת זה יותר קשה לך.
בלידה הקרובה אחותי מאוד רוצה לבוא גם אז כנראה שנהיה אני, בעלי ואחותי הגדולה! רותי