שאלה גורלית- להעלות או להשאיר? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • המון המון זמן השאלה הזו עולה בדיונים בבית, והחלטתי לשתף אתכן,
    אולי לקבל כמה עצות חכמות כתמיד..
    [
19 תגובות
עמוד 1
  • היו לי את ההתלבטויות האלו עם כרמלי, היא ילידת דצמבר.

אני הייתי מעלה אותו, שיהיה עם החברים שלו, התחרותיות לא מתחילה בכיתה א', אפילו בכיתה ה' שכרמל נמצאת אין תחרותיות, הן לא משוות ציונים וכו'.
    התחרותיות היחידה היא בחברה לא בלימודים, וגם זה ממש בקטנה, אם הוא ילד חברותי שיש לו חברים אז הוא יהיה בסדר גמור
  • ההתלבטויות האלו בכל הנוגע לילדינו בהחלט מדירות שינה....

אולי תנסי לבקש מפסיכולוגית הגן לתצפת עליו ולעזור לכם להחליט?
  • וואו - קראתי את מה שכתבת ונדמה לי כאילו אני כתבתי על תאיר

• ענברו'ש- אין להם פסיכולוגית בגן..
    הוא נמצא בגן ששייך ל"נשות אגודת ישראל" זו עמותה פרטית שיש להם גנים בדיוק כמו גני עירייה..
    רק עם פחות ילדים.
    שנה שעברה הם היו 18 ילדים, השנה- 25..

וענתו'ש- תודה, את לא חופרת בכלל.. לא יותר ממני.
    [
  • היי פיתוש
    טוב את מחזירה אותי אחורה שהייתי צריכה להחליט על אם להעלות את אביאל לכיתה א' והגננת אמרה לי להעלות אני גם עשיתי לו איבחונים לפני שהעלתי אותו לכיתה א'.
    אני רוצה להגיד לך שבתחילת השנה מאוד קשה להם המעבר הזה מגן לבית הספר בלי המשחקים ולימודים לאביאל לקח זמן והוא ילד מאוד מאוד מאוד חברותי וזה לא נכון שאין תחרות התחרות מתחילה מכיתה א' אם זה לגבי הלימודים ואם זה לגבי החברים וברוך ה' מבחינת חברים הוא מלך הכיתה רבים מי ישב לידו אבל לימודית היה קשה לו ולקח לו הרבה זמן עד שיסתגל ללימודים השנה הראשונה קשה לא אצל כולם אבל כל דבר היה מעצבן אותו מבחינה לימודים שיש שיעורים שיש מבחנים שיש ויש ואני הייתי מוצאת את עצמי רצה לבית הספר כל הזמן ואם יד על הדופק כי מבחינתי מהרגע שמתחיל בית הספר כיתה א' זה בסיס לשנים הבאות ואני רוצה להגיד לך שגם נתתי לו טיפול רגשי במשך שנה ושיעורי עזר ורק השנה הזאת אני רואה תוצאות.
    אני בעד להשאיר ילד עוד שנה בגן במיוחד שהוא יליד אוקטובר גם אביאל הוא יליד אוקטובר אני רוצה להגיד לך שכולם במסגרת החינוך יגידו לך להעלות כי ילד שנשאר עוד שנה בגן עולה להם כסף אז יגידו לך לעלות ואת צריכה לעשות מלחמות בשביל להשאיר בדיעבד אחרי שנה כיתה א' קשה שרק לקראת המחצית השניה ראיתי תוצאות שונות. ילד שיש לו קשים בגן אני חושבת שכדאי להשאיר אותו עוד שנה בגן.

• ווואווווו תיארת את נדב שלי ...
    זאת ההתלבטות שלי עכשיו עם הגן של נדב והחלטתי בעצת הגננת להשאיר אותו במקומו כי שהוא יהיה בין הגדולים וכך הוא יצבור ביטחון
  • וואו עמיתוש....
    הסיפור שלך ממש דומה לשלי !
    אם אני "רואה" את שילה מבחינת הבכי ודרך ההתמודדות שלו עם בעיות כמו תאיר אז הייתי משאירה אותו ( אחרי שאמרת לי שהוא יהיה "רק" בן 6 )...
    אני חושבת שילד בגיל 7 הרבה יותר בוגר ומוכן לכיתה א' מאשר ילד בן 6 .
  • אני ילידת דצמבר ועליתי לכיתה א' בגיל 5.
    אני לא אומרת שהיה לי קשה כי אני ילדה מאוד חכמה ובוגרת כך שזה לא הפריע לי.
    מצד שני, היום אני בדיעה שעדיף להשאיר כל ילד אלא אם כן הוא ממש ממש בוגר וחכם באופן יוצא דופן.
    אני מסתכלת עליהם, הם כאלה ילדים קטנים, ולהכנס למסגרת של בית ספר עם משמעת, שיעורי בית, חברה בוגרת יותר וגם קשה יותר להתמודדות, זה נראה לי קצת קשה.
    אני בדיעה שלתת להם עוד שנה לשחק קצת ולהנות ממסגרת של גן שהיא יותר משוחררת זה רק יעשה להם טוב. יהיה להם מספיק זמן ללימודים, מבחנים ושיעורי בית.
    אבל לשיקולך, את יודעת עמוק בלב שלך מה טוב לילד שלך.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • גם אני הייתי מציעה לך להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן..
    אבל היות ואין פסיכולוגית לגן - יש שרות של העירייה שנותן שרות ייעוץ למשפחות בכל מיני נושאים.
    את יכולה להגיע אליהם דרך טיפת חלב (שחכתי איך קוראים לזה אבל בטיפת חלב יידעו)
    אולי תנסי דרכם לקבל ייעוץ..

אני דווקא חושבת קצת אחרת - תמיד בעד להציב אתגרים לילד (ברמת הסביר כמובן)
    אבל את האמת שאני לא במקום שלך בכלל אז...
    אמא יודעת הכי טוב!!!!!!!!!!! לכי עם האינוטואיציה
  • עמיתוש אני בדיעהשל חד וחלק להשאיר
    מוריה בדיוק כמו שילה בגיל
    ונכון גם אני חשבתי על החברות שלה שחבל יש לה המון ...
    אבל היא תכיר חדשות
    לדעתי זה ממש מוקדם להעלות אותם
    עוד שנה מה בוער ?
    אני הסברתי למוריה שהיא נישארת עוד שנה כי עוד לא הגיע לגיל 7
    והיא תהיה בין הבוגרות בגן ותעזור לגננת ותהיה אחראית ...
    והיא ממש מבינה

יש לי אחות שמורה לכיתה א' (מחנכת) והיא אומרת שיש ילדים שמעלים אותם
    מוקדם מידי והם ממש כל דבר קטן בוכים וצריכים עדיין להישאר בגן

בקיצור אחריי החפירה יבנת את דעתי

• תגידי מה דעתה של הגננת ?
  • יבנתי..
    [
  • אני כל כך מבינה את ההתלבטות, וראית שיש עוד כמה...

גמני לא הפסקתי לחשוב האם כדאי להעלות את רעי לחובה או להשאיר אותו בטרום לעוד שנה...
    החלטתי להשאיר אותו בטרום לעוד שנה.
    גם רעי הוא בין הקטנים בגין (יליד ספטמבר). גם פיזית היא פיצי.
    יש לו טיפה קשיים בדיבור, אז החלטתי שנכון להמשיך איתו עוד שנה באותו מסגרת עם אותה הגננת. לא טוב שתמיד יהיה בין הקטנים. לפעמים טוב שיהיה באמצע או בין הגדולים...

במקרה שלך, תרשמי לך (ממש תרשמי) יתרונות וחסרונות.
    קחי בחשבון הכל כולל הכל.
    גם אם תחליטי להשאיר אותו עוד שנה בגן זה בסדר..
    אחותי, בהמלצת הגננת שלה, נשארה שנתיים בחובה... והנה - היא סיימה תיכון בהצטיינות, יש לה תואר שני במעבדה רפואית (גם סיימה בהצטיינות) ועכשיו היא לומדת רוקחות!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ממי...
    השירות הפסיכולוגי והאיבחונים הפסיכו - דידקטים הם מאד חשובים וחבל שהם לא ניתנים בגן כמו של שיה. אחת ההתלבטויות שלי אם להעביר את תאיר או לא הייתה בדיוק אותה סיבה.. גם היא שייכת לגן דתי של קרן פרטית כלשהי....
    והשירותים האלו חשובים ותורמים!!!

את בעצמך כתבת: " היא אומרת שזה לא שחור או לבן, היא לא יודעת להגיד עליו בבירור שהוא ילד שמוכן לכיתה א',
    מצד שני יש עוד זמן, והיא לא יודעת להגיד עליו גם שהוא ילד שממש לא מוכן!"

עלייה של ילד לכיתה א' כן צריכה להיות שחור / לבן - מוכן או לא מוכן אין כאן באמצע ואין כאן מקום לטעויות !
    נכון יש עוד 8 חודשים וזה המון עבור התפתחות של ילד אבל את חייבת לרשום כבר לא?... יהיה לך מקום אח"כ..?
    אני הייתי בכל אופן נראה לי הייתי משאירה עוד שנה בגן
  • קשה לומר, זה לא לבן או שחור.
    בעלי יליד דצמבר והוא "נשאר גן" והוא טוען שהיה לו משעמם בפעם השנייה בגן חובה.
    אבל אי אפשר לדעת מה היה קורה אם היו שולחים אותו לכיתה א'...

בקיצור, יליד אוקטובר זה גבולי - אבל לכאן או לכאן לא משנה בפרספקטיבה של 30 שנה...

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • בהחלט התלבטות לא קלה

• בעבר הגישה היתה להעלות בגיל 5.5 היום הגישה קצת אחרת .
    יש לי אחיינית (בת 11.5) מאוד מאוד חכמה ... דיברה בגיל מאוד מוקדם , המוטוריקה העדינה , הגסה היתה מעולה ,הקליטה שלה מאוד טובה בקיצור ילדה פלפל ... וגם היא ילידת אוקט' ואחרי התלבטויות רבות והמלצת פסיכולגית (לבקשת אחותי) נשארה עוד שנה בגן חובה ... אני חושבת שזה עשה לה רק טוב ... היא היתה קצת ילדותית למרות השכל החריף !!!

גם נדב יפרד בצער מכל החברים שלו (למעט בודדים) אני מקווה שהוא ימצא מהר חברים חדשים ...
  • אני באמת לא יודעת מה להגיד

• קשה לעזור לקבל החלטה שכזו...
    בכל אופן התחרותיות לא מתחילה בכיתה א' - לפי מה שאני יודעת.
    צריך לחשוב מה יקרה לילד חברתית אם תפרידי אותו מכל החברים שלו... הנושא החברתי מאוד חשוב בהתמודדות עם המעבר...
    מה שרק תחליטי - המון בהצלחהיהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה