-
הי חמודה,
אין לי כ"כ עצה רפואית עבורך, אבל מצאתי קטע באינטרנט שאולי נותן תשובה:
"בעניין התוצאות, שמתקבלות מהרופא מיד בתום הבדיקה מאחר שעוביו של פס השקיפות משתנה עם הגיל ההריון, אין מספר שרירותי שקובע תוצאה של `תקין` או `לא תקין`. כדי לקבוע את התוצאה מכניסים את הערך הנמדד של פס השקיפות יחד עם ה-CRL (שהוא גודל העובר = המרחק בין קצה עכוזו של העובר לבין קצה ראשו) לנוסחה המחשבת את הסיכון על פי עובי השקיפות וגיל האישה התוצאה שתינתן לך תכלול גם את הנתון הזה וגם את הסיכון המחושב לפי הגיל בלבד.
בכל מקרה אם תמצא שקיפות בעובי מעל 3 מ"מ חשוב לפנות לקבלת יעוץ גנטי, מאחר שגם אם תוצאות מי השפיר או סיסי השליה יהיו תקינות, עדיין יומלץ לבצע בדיקות נוספות כמו סקירת מערכות מורחבת ואקו-לב עובר בהמשך ההריון".
מהציטוט הזה אני מבינה שאת התוצאה של הנוזל שנמצא אצל העובר, משקללים עם נתונים נוספים ובסופו של דבר מתקבלת תוצאה סטטיסטית. מה התוצאה שהתקבלה אצלך? אני הייתי מפרסמת שאלה בפורום הרפואי פה, ובסופו של דבר עושה מה הרופאים אומרים לי (בגלל הבורות שלי בתחום אני סומכת עליהם).
שיהיה לך בהצלחה! מחזיקה
-
היי,
אני לחלוטין מבינה את החששות שלך.. אבל- אין לך מה להתחרט שעשית את הבדיקה.. עדיף להיות זהירים..
מה גם שאל תשכחי שבדיקת השקיפות העורפית היא רק בדיקת סקר סטטיסטית ותלויה בהרבה גורמים, ביניהן גם המיומנות של הרופא המבצע את האולטרסאונד..
בדרך כלל שקיפות של עד 3 נחשבת לתקינה ומעל זה ממליצים באמת על בדיקות נוספות כמו סיסי שיליה..
לפי שאני זוכרת, ניתן לשלב את הבדיקה של השקיפות עם בדיקת דם שמעלה את הדיוק שלה..
בבדיקת הדם מחפשים נוכחות של חלבון כלשבו ושל הורמון שמופק מהשלייה.. את שניהם משקללים יחד.
נראה לי ששווה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שאת עושה את בדיקת סיסי השלייה, אבל אל תתעכבי כי את בדיקת הדם צריך לעשות ממש במסוך לשקיפות
מאחלת רק בשורות טובות!!!
-
היי בנות,תודה על העידוד והתמיכה!
עברתי לרופא אחר שמסביר לי יותר וניראה לי גם מקצועי יותר.
הוא המליץ לעשות קודם את הבדיקת דם שעושים עם השקיפות ואז יהיה שיכלול הכון...
היום עשיתי את הבדיקת דם ועכשיו אני מחכה לתוצאות..
:)
-
אני מקווה שהכל יצא בסופו של דבר תקין.
בכל מקרה עדיף לעשות את הבדיקות (אפילו שחלקן זה רק סטטיסטי) ולישון בשקט
[
-
אני דווקא כן הייתי ממליצה לך לעשות סיסי שליה
אצלי עם הגדולה היה תוצאה לא טובה, ולא הספקתי לעשות סיסי שליה אלא רק מי שפיר. זו הייתה תקופה מורטת עצבים..כל הבדיקות סקר הן לא בטוחות.
מי שפיר/סיסי שליה היא הבדיקה הכי בטוחה שקיימת, לכן העדפתי לדעת אם יש בעיה כמה שיותר מוקדם- חלילה אם יהיה צורך לעבור הפלה..
בכל מקרה- גם במי שפיר הכל יצא תקין, וגם יצאה ילדה מתוקה!! (אומנם לפני הזמן...) ואחרי הלידה התגלה אצלה בעיה בלב, הלכנו ליעוץ גנטי והסתבר שיש איזה מחלה מאוד קלה שכנראה קשורה גם לבעלי- והסתבר שאחד הפרמטרים שלה זה עור עבה בצוואר
-
חכי לתוצאות בדיקות הדם
-
[]
-
חכי לתוצאות..וב"ה הכל יהיה בסדר...
-
היי,
הוא מדד כמה פעמים לפני שקבע את המדד הזה? זה רופא טוב ומוכר? בעל שם?
שווה לערוך את הבדיקה שנית....?
אני לא רוצה להלחיץ אותך, אזל זו תוצאה גבוהה מאוד. מעל 3 הבדיקה לא תקינה, כשבין 2.5 ל 3 מ"מ זה גבולי.
אין לך מה למהר - חכי לבדיקת דם, כמו שאמרת. אבל קחי בחשבון שהמדד של השקיפות עורפית הוא חלק נכבד ביותר בחישוב של השיקלול, ולכן לא סביר שיצא לך שקלול טוב...
-
לפי מיטב ידיעתי הסקירות לא מונעות לחלוטין מומים
סיסי שליה ומי שפיר יכולים לשלול מומים
אני מבינה אותך, אולי כדאי שתלכי להתיעעץ עם עוד רופא לפני שתעשי את הבדיקה
בדיוק רציתי לרשום לך לגבי בדיקת הדם, סקר שליש ראשון ואני רואה שהרופא המליץ לך
אני גם חושבת שתחכי לתוצאות ואז תהיי חכמה יותר.
בהצלחה
הלן
נסיך קטן שלנו אבא ואמא מחכים לך