בדיקת דם D-weak - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אני בשבוע 10 להריון וביצעתי בדיקת דם לפני כמה זמן וקיבלתי תשובה של AB אבל D-weak בנוגע ל-Rh, התייעצתי עם רופאת נשים שלא היה לה מושג בעניין ושחזרה אלי לא ממש ידעה לפרט גם אז, בנוסף הסתכלתי בכל מיני פורומים של המטולוגיה ולא הצלחתי לרדת לשורש העניין
    האם עלי לקבל זריקת אנטיגן D? האם Dweak נחשב כמינוס?
    האם בתור תורמת אני AB פלוס או מינוס?
    האם בתור מקבלת דם אני AB פלוס או מינוס?
    אחרי שקיבלתי את התוצאות של הבדיקה מה עלי לעשות בהמשך? כלומר אני רוצה לדעת איך זה ישפיע עלי בהמשך של ההריון והאם עלי לנקות באמצעי זהירות מסוימים או לעשות בדיקות מסוימות, פשוט אין כל כך מענה אצל הרופאים שאני פניתי אליהם ולכן פונה אלייך
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

שאלת שאלות טובות, שלא תמיד קל ופשוט לקבל עליהם תשובה:

סוג הדם WeakD, הוא למעשה סוג דם מסוג D, כאשר הביטוי של ה - D הוא חלש. הביטוי החלש יכול להיות מסיבות שונות: יש את ה - D בכמות קטנה (במקרה זה הסיכוי לריגוש ופגיעה בעובר הוא אפסי, ואין צורך בחיסון). המקרה השני, זה שיש את ה - D אבל הוא חלקי/פגום (כאן יכול להיות ריגוש, עם סיכון אפשרי לעובר ולכן צריך חיסון).
    העניין שהוא שבחלק מן המעבדות מבדילים בין הסוגים ובאחרות לא מבדילים בין הסוגים. את מוזמנת לגשת לבנק דם בבית חולים באיזור מגורייך והם יוכלו לתת לך תשובות גם על זה.

ועכשיו לשאלותייך:
    1. כיוון שנדיר מאוד שיהיה סיכון לעובר, אין למעשה צורך אמיתי לקבל AntiD. אבל הסיכון הוא לא אפס, במיוחד כאשר לא יודעים מדוע את WeakD (כיוון שלא מבדילים בין 2 הגורמים שהסברתי לעיל). לכן, המחמירים כן ממליצים לקבל AntiD בכל אופן. רוב הסיכויים שלא יקרה דבר אם לא תקבלי, אבל ליתר בטחון וכיוון שאין שום סיכון בלקבל AntiD אז כדאי לתת לך.

2. הטוב ביותר הוא להתייחס אלייך בהתאם לסיטואציה. כאשר את תורמת דם צריך לחשוב עלייך כעל סוג דם חיובי (כלומר כמישהי שיש לה את D), וכאשר את מקבלת דם לחשוב עלייך כעל סוג דם שלילי (כלומר שאין לך את D)

מקווה שזה לא מסובך מידיי ועונה על שאלותייך, הסיכום הוא:
    1. ייעוץ נוסף בבנק דם יכול לעזור לך
    2. לקבל AntiD בהריון

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה