מה הייתן עושות? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני נורא מתלבטת מה לעשות עם טל שנה הבאה.
    כרגע הוא בגן פרטי. מהמם מכל הבחינות - אוכל חם וטרי כל יום, חום ואהבה מהצוות, השקעה גדולה, ומחיר טוב יחסית לגנים פרטיים - 1500 ש"ח עד 13:00 ו1800 ש"ח עד 16:00. אבלללללללל הגן במרחק רבע שעה נסיעה מהבית שזה כן קצת מבאס. אני מתארת לי ששנה הבאה מחיר הגן יעלה קצת כי גם השנה הם עלו ביחס לשנה שעברה אבל זה לא יהיה יותר מ100 שקל לדעתי.

אני מתלבטת אם להשאיר אותו שם או להעביר אותו לגן קרוב לבית - צמוד לגן ששחר יהיה בו שנה הבאה - זה גן שעולה 900 שקל עד 13:20 ואם רוצים אז יש צהרון עד 16:30 בתוספת של 30 שקל ליום אם אני לא טועה. הגן סבבה אני די מרוצה השנה (שחר שם כרגע) אבל שחר לא בצהרון. את הצהרון אני לא אוהבת תמיד מרגיש לי שסתם נמרחים איתם שם...

יתרונות וחסרונות - בגן הקרוב לבית - 2 דקות ברגל, גן סבבה מבחינת תכנים וכד' הגננת מתוקה נורא, צריך לשלוח ארוחת בוקר וצהריים (יכול להיות שזה ישתנה שנה הבאה אבל כרגע זה המצב) ובפרטי אני שולחת בלי ארוחות - מקבל הכל שם. ואני אצטרך לשלוח לצהרון כי כמה אפשר להעמיס על ההורים שלי.....מבחינת מחיר יצא יותר זול בערך ב300 שקל מהפרטי.

נו אז מה לעשות? להשאיר בפרטי או להעביר קרוב לבית?

9 תגובות
עמוד 1
  • הקטע של המרחק באמת נמשע מבאס אבל... אם אין לך בעיה במי שיקח ויחזיר אותו אני אישית היתי משאירה עוד שנה בחממה
  • הי,
    אני בעד פרטי! אם יש אפשרות כלכלית, אני הייתי משאירה אותו בגן פרטי. נכון שיש שיקול של נוחיות,אבל אם את רואה היום שלילד שלך טוב שם, שהוא אהוב ומרגיש בבית חבל לפי דעתי להעביר אותו ולהתחיל תהליך של הסתגלות מחדש בשביל הפרש גם כזה קטן...לא רציני. בנוסף אני מסכימה איתך שבדרך כלל (לא תמיד אך לרוב) הצהרונים הם לא המקום האידיאלי כי באמת מעבירים שם את הזמן. שמעתי הרבה אמהות מתלוננות על זה ואם יש אפשרות לא לשלוח לצהרון או יול"א,עדיף!.
    אני לא בעד שינוייים מיותרים כש טוב לך...
    בהצלחה בהחלטה שהיא בטח לא פשוטה
  • ואיפה איתן יהיה בשנה הבאה?
    בטח תשלחי אותו גם לגן הפרטי של טל, לא?
  • כל עוד יש אפשרות כלכלית להשאיר בפרטי למרות שבגילאים שלו כבר חל חוק חינוך חינם.
    אצלינו למשל שקד כן בצהרון כי אין לנו ברירה כי אנחנו עובדים ולאמא שלי קשה להוציא אותה כל יום ונכון זו מעמסה כלכלית כבדה יחסית אבל זה ממש לא להעביר את הזמן קודם כל שם היא אוכל הרבה יותר טוב והיא עושה שם מלא הפעלות שבגן ביום רגיל היא לא עושה אבל תאמת אם היה לי תאפשרות לוותר כן הייתי מוותרת אבל רק בגלל החיסכון בכסף

המסנג'ר שלי: [email protected]
  • איתן יהיה אצל המטפלת סבתא
  • לדעתי תלוי איפה יהיה איתן. אם עם טל בפרטי- אז הייתי כמובן משאירה אותו בפרטי. אבל אם תצטרכי מקום שלישי עבורו- תחשבי על לתזז דרך 3 מקומות כל בוקר. די קשה, לא?

• איתן לא במשוואה מבחינתי כי הוא עולה עם פיג'מה להמשיך לישון אצל סבתא.......

ככה שזה נשאר בדיוק כמו השנה במידה ואני מחליטה להשאיר את טל בפרטי. בפרטי זה לא צהרון אלא סדר יום עד 4... יש לזה יתרון גדול מבחינתי. בצהרון שחר וטל יהיו יחד אם אני אשאיר את שחר בצהרון שזה דוקא מוצא חן בעייני...
    נראה לי אני באמת אשאיר אותו בפרטי עוד שנה. סתם כי רגיל כבר ואוהב אותם...

• אני חושבת שזה די ברור
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• טוב נראה לי שהחלטתי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה