תרשו לי להוסיף..עיניין של המכס חוץ מסכום הקניה זה גם הרבה מזל

זה או שתופסים את החבילה לבדיקה או שלא

בד"כ רצוי לבקש מהמוכר לשלוח בדואר אויר רגיל (ולא אקספרסים פלצנים שגם יקרים וגם באופן גורף כולם עוברים בדיקת מכס

אפילו אם אין על מה לשלם מכס, תצטרכו להיפרד מ28 שח עמלה שיחרור מכס- הזוי לגמרי אבל אין עם מי לדבר

- אכלתי את זה פעמים

)
לפחדניות של כרטיסי אשראי..אני ממליצה לקנות את הכרטיס הנטען בסניף דואר..טוענים בכל סכום שרוצים ומשתמשים- ללא פרטים שלכם ללא פרטי בנק- כלום

למרות שPAYPAL דיי אמין ויש בו ביטוח אני דיי סומכת - הם עושים עבודה מצויינת
עבור כל מוצר באיי ביי רשום אם הוא נשלח WORLFWIDE (יענו לכל העולם) או לדוגמא רק לאמריקה . אפילו אם לא כתוב לכל העולם- אפשר לשלוח אימיין למוכר ומהרבה מקרים אין להם בעיה לשלוח לישראל (כל עוד אתם משלמים את המשלוח

)
מוצרי חשמל- לא שווה לקנות - בכלל דברים כבדים לא שווה כי המשלוח יוצא לפעמים הרבה יותר יקר מהמוצר עצמו ...ביגוד- שווה - רק אם מדובר על מותגים ,
בין הדברים הכי שווים - זה משחקים לקונדולות (לקנות באי ביי של אנגליה לפי שיטת שידור PAL ) , בגדים של לדוגמא טומי/ראלף לורן/הוויאנס בקיץ האחרון קניתי 3 זוגות במחיר ש1 עולה כאן) כל מיני שטויות לאייפון , בכלל מוצרים של סין- בגרושים לרוב גם המשלוח חינם...דברים שקשה להשיג גאן (סתם לדוגמא אם מישהי צריכה מגפים עם פרווה לטיול במדינה עם -20 מעלות - לכי חפשי כאן בקניון

)
בקיצור - שווה לבדוק כל מוצר לגופו.