התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בננות, אני יודעת שאני לא הרבה פה אבל ככה זה ב"חופשת לידה" הבית דורש את שלו.. ואני מוצאת את עצמי בבוקר מכינה את הבית ואת עצמי לאחה"צ הקרבי עם הילדים ... (במיוחד השבוע שהיה קר וגשום והייתי צריכה להיות איתם בבית כ-ל הזמן)

שאלה: יפתחי בן שנתיים וחצי. הוא מודיע כל פעם אחרי שהוא עושה פיפי. מבקש להחליף את הטיטול.. ועושה קקי בשירותים. כל ערב לפני האמבטיה מושיבים אותו בישבנון מעל השירותים - לפעמים יוצא לו לפעמים יוצא רק פיפי... אבל הוא יודע שעושים פיפי וקקי רק בשירותים.. הבעיה היא שהוא עוד לא שולט בפיפי שלו. ניסיתי איזה ערב לתת לו להסתובב בלי מכנסיים ובלי חיתול והוא השתין כל שנייה בכל פינה..

השאלה: האם הגיע הזמן להוריד חיתול??? האם כדאי לי להשקיע כשאני כבר בחופשת לידה להשאיר אותו איתי איזה שבוע ולגמול אותו? אני ממש מתלבטת! מצד אחד הוא כאילו מוכן ומצד שני אולי לא.....
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
20 תגובות
עמוד 1
  • הממממממממממממממממממממממ......
    אני אישית הייתי מחכה שיעבור קצת הקור... אולי בגלל זה בורח לא פיפי....
  • מסכימה עם עירית. קשה לגמול אותם עכשיו - גם לינוי שלי כבר בת 3 ולא שולטת על הצרכים

[email protected]
    פייס: ortal_hori
  • תחכי לאביב,
    עכשיו אמנם את בבית, אבל קר ולא מתאים...
    גם להחליף כל כך הרבה שכבות כל פעם זה מדכא...

אני מניחה שבפסח גם יהיו לך עוד כמה ימי חופש..
    בד"כ הימים הקריטיים של הגמילה הם בין יומיים לשלושה... אז זה די בקטנה

אני גם גמלתי את שלי בחופשת פסח, והוא היה בן שנתיים ו-7 חודשים

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• תשמעי...מצד אחד זה כבר מזמן הזמן לגמול מטיטול בחייך ילד בן שנתים וחצי מצד שני..עכשיו זה לא הזמן כי קר. חלק בלתי נפרד בגמילה זה להסתובב עם תחתונים ולהשתין בכל פינה ועכשיו עם הקור הזה זה לא רעיון טוב
    חכי לאביב
  • תודה על העצות החד משמעיות....
    פשוט אצל יאיר זה היה כל כך פשוט!
    הוא בא אלי עם הטיטול ביד בגיל שנתיים ו-4 ואמר לי - זהו אמא אני לא צריך יותר חיתול
    ומאותו יום הוא נגמל
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • אלירן נגמל בגיל שנתיים וחצי- אבלללללללללל

זה היה בקיץ- חודש יוני-יולי
  • הייתי מחכה קצת. אוטוטו פסח
  • אני היתי מחכה עוד חודש ככה ומרידה לגמריי את החיתול

בהצלחה
  • ילד שולט בסוגרים שלו מגיל שנתיים
    אבל יש שנגמלים לפני ויש שנגמלים אחרי
    הילד צריך להיות מוכן מבחינה נפשית רגשית ופיזית
    לפי מה שאת מספרת הוא מוכן לגמילה
    זה שבהתחלה הוא מפספס זה נורמלי לחלוטין
    אחרי כמה פיספוסים הוא יבין שזה לא נעים ויתחיל להפנים את המטרה של השירותים

שנתיים וחצי הילד כבר מבין ומדבר
    והכי הכי חשוב מרגע שמתחילים אסור לחזור כי הילד מרגיש שהוא נכשל
    אם את מורידה טיטול אז זהו

• היפו, יקירתי, מרופא מוסמך שמעתי שעד גיל 3 ילדים מתקשים לשלוט על הסוגרים.

אני אישית, בגיל 5, עוד היה בורח לי....
    פייס: ortal_hori
  • חגיתוש שקד נגמלה בגיל שלוש בפסח שנה שעברה באמת רציתי בקיץ שלפני כן כשהייתה בת שנתיים וחצי והיה לה סלמונלה וזה הביא לה פחד ואז בתחילת השנה המטפלת במשפחתון אמרה זה תחילת שנה אל תנסי ונהייה חורף ומייד כשהתחיל פסח האביב גמלנו אותה ולפני כן ראתה מלא מלא קלטות וספרים והיה סיר בסלון והיא כל הזמן היתה אומרת יש לי פיפי והיינו אומרים אין לך והיתה מורידה את הטיטול ועושה ממש בסיר זה היה מאין משחק בשבילה ובפסח כשהורדנו הייתה ממש מוכנה ולא היו פיספוסים בכלל ממש טיפה בקטנה. אף פעם לא מאוחר. תחכי עוד טיפה כמו שאמרו לך אבל תני לו טיפה לשחק בנתיים אם יש לו שייעשה אבל בלי להוריד את הטיטול לגמרי עושים ומחזירים וככל שישחק יותר יהיה יותר מוכן
    בהצלחה

המסנג'ר שלי: [email protected]
  • את מכירה אותו הכי טוב... אם הוא מוכן, אז הוא מוכן

• גם אני בדיעה שעדיף לחכות לימים חמים יותר
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• ושכחתי להוסיף שכדאי מאוד שתמשיכי להושיב אותו כל ערב על הישבנון בשביל שיעשה פיפי (ואולי כדאי שיעשה זאת בעמידה) זה יעזור לו לעכל זאת טוב יותר
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• אני יודעת שזה לא מדע מדויק
    אבל בערך בגיל שנתיים הילד שולט בסוגרים שלו
    כמו בכל דבר יש עקומה
    יש ילדים שנגמלים בגיל שנה ו6-7 חודשים
    ויש ילדים בגיל 4 שעדיין עושים קקי רק אם שמים להם טיטול

אנ בעד לגמול אם הילד מראה סימנים שהוא מוכן אפילו אם זה שיא החורף !
  • יש ילדים שנגמלו בחורף, אבל הם היו ממש מוכנים, לא פספסו בכלל, בגלל שהוא עדיין לא ממש שולט בפיפי הייתי מחכה שיהיו ימים חמים יותר...

• מצטרפת לבנות הייתי מחכה. אלא אם כן הוא בא אלייך ומבקש תחתונים ואז בהחלט לזרום איתו!

• אני הייתי מחכה בגלל שכל מה שקשור לחורף הזה , מסרבל ומתסכל ...
    נדב החליט עכשיו לגמול את עצמו מחיתול לילה . אני זורמת בגלל שזה בא ממנו אבל זה סיוט ... לשטוף אותו כל בוקר בקור הזה ... לכבס את ערמות הבגדים המצחינים והמצעים .. . זה בהחלט אפשרי אבל מבאס

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה