בעקבות הסקר של נוגה סקר נוסף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך אתן מתמודדות עם עקשנות/ חוצפה
    קורה הרבה פעמים שתהילה מתעקשת על משהו שהיא רוצה ואין באותו רגע ולא מוותרת עד שאני צריכה ממש לכעוס- איך אתן מתמודדות?
    היא גם מתחצפת המון, משתמשת במילים כמו: לא בא לי, לא רוצה, אני יעשה מה שאני רוצה, את לא קובעת עלי, וכו׳ בדרך כלל איומים ועונשים עוזרים אבל אני רוצה להגיע למצב שהחוצפה תעלם ואני לא יצטרך להעניש
    אני חייבת לציין שאתמול הייתי בגן שלה יום שלם והיא ממש מתנהגת יפה שם אבל יש שם שלושה ילדים בעייתיים, שהבנתי מהגננת שהם צריכים חינוך מיוחד, הם לא רגועים, לא יושבים דקה, מרביצים, מקללים ומתחצפים לגננת ולדעתי היא לומדת מהם כי רק שם היא חשופה להתנהגות כזו

12 תגובות
עמוד 1
  • מצד אחד אנחנו רוצים ילדים שיקשיבו לנו בשנייה שאנו פונים אליהם ויעשו מה שביקשנו באותו הרגע מצד שני אנחנו רוצים ילדים שידעו לעמוד על שלהם, שידעו לדרוש ולעמוד על זכויותיהם, שיגדלו וינהגו כפי גילם, בקיצור אנחנו רוצים ילדים מתוכנתים לעשות מה שנרצה בבית והפוכים בחוץ

• חחחחח סיבכת אותי על הבוקר

• סורי

• ממש מעודדת

• אני אומרת לשקד "כמו שאת לא מקשיבה לי, גם אני לא אקשיב לך כשתרצי שאני אקשיב"
    בפעם הראשונה היא זלזלה בזה, ואז באמת התעלמתי מכל מה שהיא דיברה במשך כשעה, ואז ניגשתי ודיברתי איתה, ומאז זה די עוזר
  • בגדול,
    הגישה היא שבחוצפה ובצעקות לא משיגים כלום.

הדרך היא להראות להם שכשהם מבקשים יפה הם משיגים תוצאות מהירות ויעילות,
    כשהם מתחצפים או צועקים- לא רק שהם לא משיגים את מה שרצו-
    אני בכלל לא מדברת איתם.

גם דוגמא אישית- אני מבקשת מהם יפה דברים. אני מצפה שיקשיבו לי.
    אני לא מדברת אליהם לא יפה.
    אין מצב שאני אגיד למשל- אתה ילד רע.
    אני אגיד- אתה מתנהג לא יפה ולכן...

אם אחד מהם אומר לא בא לי- התשובה שלי- בלי שיבוא לך.
    לא תמיד אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים.
    אני משתפת אותם שגם אני עושה דברים שלא בא לי אבל צריך לעשות אותם.

[

[
    [
  • זוהר... גם אני משתמשת ב"גם לי לא בא.... "
  • אני מסכימה עם לינבר....באמת יש 2 צדדים למטבע הזה

האמת, אצלי כאשר מקבלי תשובה "אין"...דיי עוזבים את זה..כאילו מה כבר יש לחפור אם אין? יש מצבים שמשפט מהסוג "אני אביא לך מחר" עוזר

לגבי החוצפנות..אני מחלקת את זה לכמה סוגים של חוצפנות...יש סוגים שאני מתעלמת , יש סוגים שאני כועסת ויש סוגים שאני מתמודדת אם מעבירים את זה לדוגמאות...אז למשל "לך תסדר את החדר"...לא בא לי ! - זה מהסוג השלישי התגובה תהיה : טוב, עכשיו לא בא לך, אז מתי יבוא לך? ואני מקפידה לקבל תשובה שהיא מוגדרת בזמן, לשוגמא "עוד וחצי שעה"/"שתוכנית תגמר" וכו...ואז שהזמן הזה מגיע - אני מציקה - נו? נגמרה התוכנית/עבר חצי שעה וכו...לרוב זה דיי עובד אצלי (מנקודת הנחה שאני מילדות חופרת- אם מבטיחים-מקיימים ! )

האמת דיי קשה לעשות משהו שממש יכעיס אותי , אבל אם מצליחים אני לפעמים גם משתמשת בפוזה של "נעלבתי ממך" , עושה פרצוף עצוב ולא מדברת איתו/ה...זה גם עובד לרוב
  • הכי הזוי שכל מה שכתבתן כבר ניסיתי ועשיתי וזה עובד יום כן יום לא
    לדוגמא: כשאני בטלפון היא מתחילה להציק: אמא אמא אמא אמא
    אני: אני בטלפון עכשיו כשאסיים אני ישמע אותך תמתיני בסבלנות
    יש מצבים שזה עובד ויש מצבים שזה ממשיך: אמא אמא אמא אמא אמא אמא
    אני: הסברתי לך כבר שכשאני בטלפון לא מדברים עם אמא ומחכים בסבלנות
    היא: אבל אמא אמא אנמא אמא אמא
    ואז אני: תהילה! אני בטלפון! עד שאני לא כועסת היא לא מפסיקה!
    וכמובן כשאני מסיימת את השיחה אני מדגישה לה שעכשיו סיימתי לדבר ואני יכולה להקשיב לה
    הכל תלוי במצב רוח שלה ובקריזות שלה באותו רגע 

• מאמי..לכולנו יש מצבי רוח וקריזות
    אצלי לדגומא כל הבית יודע- לא מתעסקים עם אמא בבוקר למרות שלרוב אני יוצאת שכולם עוד ישנים, קורה שאני מאחרת או צריכה להגיע למקום כלשהו לא כזה מוקדם..אבל לכולם זה ידוע מראש "בשעות הבוקר אמא במצב רוח "התקפה"..לא להתעסק אז לא מתעסקים
  • חחחח סבבה את אמא
    לא מקובל עלי שהיא תוציא עלי את הקריזות שלה

• תאת עכשיו את אדיר 1:1. הוא תמיד יעשה הפוך ממה שביקשתי:
    אדיר תישאר פה רגע אני כבר חוזרת - לא, אני רוצה איתך!
    אדיר תן לי רגע את השלט - לא, אני עכשיו!
    אדיר קח תחזיק שניה את השקית - לא בא לי!
    אדיר לך לישון בבקשה - לא! אני רואה עכשיו את הסרט, כשיגמר אני אראה עוד קצת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה