-
אין מקום לחשש בכלל בכלל
גם נועם לא מתהפכת ובקושי מתהפכת מהבטן לגב
-
בכל לא לחשוש!
זה בסדר גמור
אצלי הדסי שלי אוטוטו מתהפכת ... היא ממש עושה כל הכל הכל עוד תנועה אחת, תנופה אחת וזה קורה
אבל כל דבר בעיתו.
זה יכול לקרות מחר זה יכול לקרות עוד שבוע שבועיים אפילו עוד חודש.. אל תדאגי
הוא עדין בתחום ה-תקין.
כמובן שאת יכולה לעשות לו תרגילים סתם ככה, בשביל החיבור שלך איתו, בשביל התחושות וגבולות הגוף ולעזור לו להתהפך, אבל לא בלחץ.
כי אם הוא לא מוכן- שום תרגיל בעולם לא יעזור!.
-
ועוד משהו
את יודעת מה אמרה לי הפיזיוטרפיסטית השבוע?
"אותנו לא מעניין מתי הילד עשה מה, אותנו מעניין איך הוא עשה את זה"
כלומר, לא מעניין אותם לראות מתי התיישב, מעניין אותם לראות איך הוא מתיישב, או זוחל, או מתהפך, או מרים ראש, או מושיט ידיים
והאמת מבחינתי מעכשיו מה שהיא אמרה זה מוטו לחיים
-
תשובה
-
תודה חמודות שלי הרגעתן אותי
-
בוודאי
למשל התיישבות צריכה לבוא דרך עמידת 6, לצד הגוף ואז התיישבות על הטוסיק
יש ילדים שמעמידת 6 זזים אחורה ומושיבים את עצמם לישיבת W - זאת התיישבות וישיבה לא תקינה
-
גם אני חושבת כמו הפזיוטרפיסטית של סיון, אם הוא עושה הכל נכון אז אני לא יכולה לקרוא לזה עיכוב...בכל דבר.סיון הסבירה לך איך נכון להתישב, אז נגיד בזחילה צריכה ליהיות סימטריה כלשהי...(למרות שגם שם יש יוצאים מן הכלל, אנחנו זחלנו גחון לא סימטרי, ועם רגל אחת בכלל לא בפעולה,ולפני שהגיע התור לרופאת התפתחות שתסביר למה ככה ומה לעשות, כבר התחלנו לסיים זחילה על שש והיינו עומדים והמשכנו להתפתח רגיל לפי הספר)
אנחנו גם לא התהפכנו עד הסוף בגיל 6 חודש, הוא כן היה מסתובב ומתפטל כמו נחש אבל לא משלים סיבוב. הייתי תוך כדי משחק עוזרת לו להשלים את הסיבובים ועושה כל מיני תרגילים שיש באינטרנט....בסוף הוא נהנה לעשות את זה רק אחרי שהתחיל לזחול על 6...הייתה לו אז ממש תקופה שברגע שהשכבנו אותו על הגב במיטה שלנו הוא התגלגל ללא הפסקה ומאוד נהנה. השלים את כל הזמן שלא התפך
-
בטח יסמין
יש הרבה דברים שהם יכולים לעשות אבל לא עושים בצורה תקינה
יש כאלה למשל שעומדים בלול אבל הם לא עומדים בצורה טובה עם דחיפה הרגליים אלא מושכים את עצמם מהידיים.... וזה לא תקין.
יש כאלה שבכלל מוותרים על זחיללת 6
-זה בסדר
אבל רצוי שיעשו את זה
יש כאלה שיושבים כי הם "נופלים" מעמידה
ולא יושבים בדרך הרגילה של , על הברכיים (6), מפנים את הגוף הצידה ומתיישבים
וזה גם לא תקין
ולגבי זחילה
התקין זה- כמו זחילת קומנדו, כמו לוחמים, יד אחרי יד, ורגל אחרי רגל...
ויש כאלה שמושכים את עצמם קדימה עם הידיים- וזה לא תקין.