זוגיות אחרי הלידה :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שבוע טוב!
    אם כל הפחדים שלי מהלידה אני ממש מפחדת מה יקרה לזוגיות שלנו אחרי הלידה
    אני אוהבת אותו ואני יודעת שהוא אוהב אותי אבל לא נראלי שהוא יצליח להבין את ההתפרצות הורמונים והבכי שאני בטוחה שיהיה
    אני ממש מפחדת כי נקשרנו כל כך חזק במהלך ההריון ואני בטוחה שזה לא יהיה אותו דבר

מישהי שעברה לידה יכולה להגיד לי???
8 תגובות
עמוד 1
  • באיזה שבוע את?
    תתחילו לדבר על זה כבר מעכשיו.. חשוב חשוב!! באמת.. תגידי לו את מה שיושב עלייך.
    תגידי לו שאת מפחדת,
    ושאת באמת לא רוצה שיהיה ריחוק.
    תגידו לו שאת ממש שמחה על הקרבה בינכם בזמן ההריון..
    ושינסה להבין אם את פתאום מתפרצת בבכי..
    תסבירו לו גם מבחינה פזיולוגית את כל עניים ההורמונים המשתוללים, ושאחרי לידה זה יכול להתפרץ פתאום..

אני ממש ממש בעד שיחה פתוחה, אמיתי וכנה.
    אין דבר שאני מעריכה יותר מזה!
    [
  • לידה ראשונה בעייני זה הדבר הכי משמעותי בחיים. כ"כ הרבה משתנה ובבת אחת. אם את שואלת אותי צריך ממש לדאוג לשמור על הזוגיות. את נשאבת לתוך האמהות - לטיפול בתינוק לעייפות וכו' ויש גם את ההתאוששות מהלידה אבל צריך לזכור שאמנם את הופכת לאמא אבל את נשארת גם בת זוג
  • וואי, תודה בנות!
    כל פעם שאני מנסה לעלות את הנושא הוא אומר שיהיה טוב
    אני ינסה להסביר לו על הכל כבר מלפני תודה ענקית
  • מתוקה שלי, החששות שלך טבעיות
    אני חושבת שהבנות יעצו לך מצויין, אוסיף שאל תשכחי שיהיה לך בידיים ילד/ה...
    זה ישכיח חצי מהקשיים אם לא את הרוב.
    בהתחלה יהיה קשה, אבל תוך חודש מהלידה בד"כ אצ אמורה להרגיש טוב יותר פיזית ונפשית...

אספר לך שאני ובעלי מאוד קשורים, אחרי הלידה לא הפסקתי לבכות לו
    אז יצאנו פעמיים בשבוע להליכה (גרתי בנתיים אצל אמא), ישבנו ודיברנו העברנו ציפיות ורגשות.

כרגע אני יכולה להגיד לך שעברנו תהליך.
    אבל ב"ה חזרנו לעצמנו (יחד עם נוני שלנו) רק בזכות היציאות הקבועות, ההבנה והתהליך המשותף שעברנו.
    חשוב שבעלך יהיה שותף להכל כבר מעכשיו...
    חשוב שתשבו ותבהירו ציפיות למה שהולך לקרות. השינוי הוא גדול! אבל מדהים ומרגש.

אני בטוחה שבעזרת ה', כמו כולם, הכל יהיה בסדר

• זה בהחלט שינוי- פתאום יש מישהו נוסף בבית שממש גוזל ממך את התשומת לב..והבעל הוא בהחלט יכול להדחק הצידה.
    אני חושבת שהעובדה שזה מעסיק אותך לפני זה בהחלט התחלה מצוינת

• אני יכולה להגיד לך שהתקופה הכי קשה שהיתה לנו בזוגיות (המדהימה!) שלנו הייתה אחרי הלידה הראשונה.
    אז
    א. חשוב לדבר על זה ולהיות מוכנים לזה.
    ב. לדעת שזה עובר. שהכעס/עצבנות/היעלבות לא לגמרי אמיתיים אלא מועצמים פי 1000 בגלל העייפות וההורמונים. לקחת הכל בפרופורציה- גם את הריבים.

כשיש זוגיות חזקה, מתגברים ומוצאים דרך להתמודד ביחד עם המציאות המשתנה. לפעמים זה קורה מאוד מהר, לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן, וגם זה בסדר. צריך אורך נשימה לקבל ולעבור את תקופת ההסתגלות הזאת.

טוב שאת מודעת. אני לא הבנתי מאיפה זה בא לי..

• הפחדים שלך מוצדקים, עצם המודעות להם זה כבר המון המון המון!
    אחוזי הגירושין בארץ לאחר לידה ראשונה הם גדולים מאוד.
    עם הלידה הראשונה, עם בוא אדם נוסף לזוגיות היסודות בעצם מתערערים, הדברים שהיו ברורים מאליהם כמו לצאת מתי שבא מהבית או לישון או לאכול (או ללכת לשרותים
  • הבעיה היא שהוא מנסה להדחיק אני בן אדם עם קריזות גם ככה
    מסכן שלי
    תודה רבה בנות היום אני אנסה לדבר איתו ולהסביר לו
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה