-
ממי אם אני אתחיל לספר אני לא אסיים
רק אומר לך שכדאי שתקחי אויר והרבה אויר כי בעזרת השם אחרי הלידה יהיה הרבה יותר קשה
קבלי טריליוני חיבוקים מראש
-
-
אוי בובי מצטערת לשמוע
אכן מעצבן ולא נעים
-
-
אווווו סיפורים על חמות יש מפה לתאילנד..
באמת עדיף שלא נתחיל ועם כל הבאסה- אני עם סיון- אחרי הלידה זה לרוב מתגבר..
סתם שאלה- אם בעלך לא היה- למה עשית את זה??????
-
הי,
תודה על התגובות החמות... תרתי משמע
-
למה אנחנו מתכוונות?
* אמרו שיהיה קר מחר תלבישי את הילדים טוב- מזל שאמרת לי כי אם לא הייתי משאירה אותם לקפוא מקור!
* זה כבר רשמתי אתמול- מה זה השטויות האלה טקס שינה, נהייתם אשכנזים? ואז עושה דווקא רעש ומשחקים.
* עינב אל תוציאי בקור, עינב יש שמש תנצלי אותה, עינב לא צריך לקלח כל יום, יופי שהוצאתם אותם שיש שמש אבל למה הרבה שעות בחוץ? זה מטרטר אותם. ועוד ועוד ועוד ועוד נהייתי עצבנית מהדוגמאות אין לי חשק להמשיך.
כשחמותי אומרת שהיא באה לראות את הילדים אני ישר מזעיקה את בעלי שיתייצב לארח לה חברה, לי אין עצבים לכל זה לבד.
-
אוי, עינבי, הרגת אותי עכשיו!!! אם זה לא היה מרגיז פשוט הייתי צוחקת...
למזלי הרב, חודשיים אחרי הלידה אני עוברת לגור בחו"ל כך שלא אראה אותה כ"כ הרבה, למרות שגם לשבועיים בשנה שהיא תבוא אני אצטרך לקחת הרבה(!) אויר. יואו, פשוט אי אפשר איתן ואי אפשר איתן...
-
אוייייייייש אני לא רוצה להגיבבבבבבבבבב...........
נוראי
-
טוב שחמתך מסתכלת עלייך בכלל...
-
אוווויייי....!!!! אתן מפחידות אותי!!!!!
יש לי חמה לא משהו בכלל, אישה שחושבת שהיא יודעת הכל, למרות ש-36 שנים לא יצאה מהבית ולא עבדה לעולם, מדברת בצורה מעצצצבננת על אנשים מאחורי הגב ומלקקת להם בפנים רק שיתנו לה משהו, מדברת מגעיל עם בעלי ומה לא.....
אני לא מדברת איתה כבר שנתיים וחצי, וטוב לי עם זה, כי היא סיבנה לי את המוח עם סיפורים החוזרים על עצמם שלה (על מה יש לה לדבר??? היא לא מחוברת לעולם!!!) עד כדי דמעות בעיניים, הכל אתן יודעות בגלל מה - - - -- - בגלל שהייתי נחמדה!!!!!!
לי אין בעיה לא להיות נחמדה, בכלל לא, במיוחד שהעברית היא לא שפת האם שלי אז אני פחות רגישה לדברים גסים, לא חשה את משמעותן העמיתית (כן, יש כזו תופעה בשפות זרות - חשבו על אנגלית עבורכן) ולכן אין לי בעיה לסתום את הפה או להרחיק ממני אנשים. אני לא אוהבת לסגור דלתות, אבל לפעמים צריך שפוט לתרוק אותה בפרציף של מישהו כדי שמשהו ישתנה....
אני בטוחה שמאוד כדאי לשים אנשים במקום, ומהר ככל האפשר, במיוחד במצבים שגורמים לכן לדברים לא נעימים. לא נולדנו לסבול, אז אין שום סיבה בעולם שאנשים אחרים יקלקלו לכן!!!!!
החמה לא תשתנה, כמובן, אבל אפשר להתרחק ממנה כמה שאפשר או להרחיק אותה (בעזרת מומחה להרחקת יונים.... סתם) ויהיה יותר טוב. נכון, בעלול יסבול, אבל זו לא אשמתכן! שילמד לדבר לאמא שלו גם בגסות, אתן לא צריכות לשלם על אמא שלו!!!! אני אמירתי לבעלולי הירק שלי "אם היא תתערב לי - יהיה בלגן גדול מאוד!" ויהיה כי אני פסיכית לגמרי והוא יודע את זה. אולי אפילו יצטרך לחפש אותי במקום אחר, יחד עם הילד\ה...
yifat123, ריגשת אותי ותראי למה גרמת לי - לשפוך פה הכל :) סליחה, רק קציתי להגיד שאני בדיוק במצב שלך - ככה עם חמותי ויותר טוב עם הסבתה, אבל לעולם לא הייתי הולכת לבד לארוחה איתם! אני משתי ארוחות אחרונות יחד בחגים פשוט קמתי והלכתי, בעלי באמצע האגדה של פסח חיפש אותי בנרות...
כנראה שלעולם לא נהיה טובות לחמות שלנו, לא משנה מה, אבל מילה גסה מדי פעם מחזירה לקרקע לא פחות טוב מסטירה (אמרתי כבר שאני קצת פסיכית?) ויש לעשות את זה, גם לבעלולים שלא ישכחו שאנחנו לא באנו בשבילן אבל עבורם.
זהו, מספיק, מותק, סתמי!!!!! (זה לעצמי)
סורי!
-
אני עוברת דירה השבוע.
חמותי התקשרה "לעזור" לי,להציע לי שאקח עוזרת או חברת-ניקיון.
אמרתי לה שאנקה לבד,גם כי אני מעדיפה וגם כי החודש בגלל המעבר,יש לנו הרבה הוצאות-כלכליות (עיקלו להם את החשבון,אז נתנו להם 6,000 ש"ח).
אבל,הוספתי,שאשמח לעזרה עם נעמה,שתיקח אותה אליה אחה"צ,ג' או ד'..
אז מה היא עונה לי? מה,אבל זה רק לשעה וחצי,שעתיים...מה כבר יעזור לכם.
עניתי לה שזה מאוד יעזור.
אח"כ היא אומרת לי: אבל נעמה לא-יודעת לשבת ולשחק לבד ולהעסיק את עצמה,אז קודם כל כן,פשוט אין לה סבלנות לשחק איתה,רק לתת אוכל ולחתל.
אני התעצבנתי,בעלי דיבר עם הוריו,כשהם התקשרו.
גם אמר להם,שזה לא-ייתכן,שביום ו',כשנעמה הגיעה אליהם, כדי שיעזרו לנו עם המעבר,נעמה החלה לבכות כשהיא ראתה אותה עם הקרירות-הפולנית שלה.
כל-כך כואב לי,שיש לבעלי כזאת אמא וגם לאביו יש קטעים..
ואני גם משתדלת להנמיך את עצמי ולהיות צנועה איתם,אבל אז הם תופסים עליי גובה,עם זה שהבית שלי לא-מתוקתק כמו שלה.
בקיצור,גם אני בקלחת הזאת לצערי.
כשפוגעים לי בילדה,אני מתחילה לחטוף עצבים.
חמותי ממש מנסה להתנער מעזרה כעת עם המעבר,אז בגלל זה החיים שלה נראים כפי שניראים..
הבעיה היא שגם אנחנו סובלים מזה.
המזל שלי,שאני גרה בעיר ולא במושב,יש לי מרחב,יש עוד אנשים..
אם הייתי צריכה לגור איתה במושב,הייתי נחנקת..
-
אני אתן לך דוגמא מה מעצבן אותי
חמתי היה שומרת על להב מגיל חמישה חודשים עד גיל שנה שהכנסתי אותה למעון
ועד היום על כל דבר קטן היא אומרת לי "מה את יודעת אני גידלתי את הילדה הזאת"
את ידועת כמה זה יכול לחרפן בן אדם????????????
היא גידלה?????????? גררררררררררררררררררררר את הנשמה נתתי לילדה הזאת, כמה השקעתי בה, והיא גידלה
כי היתה שומרת עליה? רוב היום היתה דואגת שתישן
-
אויש, יקירותיי... אז כנראה שרוב החמות הן באמת כאלו. מעצבנות! שלי גם צבועה נוסף על הכל, אומרת לי בכל הזדמנות "נסיכה שלי", "אוהבת אותך", וזה גורם לי לרצות להקיא- במיוחד אחרי שהיא מתנהגת כמו שתיארתי למעלה...
כנראה שזה לעולם לא יעבור לה, לא יודעת למה- אולי כי היא מרגישה שגנבתי לה את הבן, שהיה עוזר לה בהכל, ונותן לה מלא תשומת לב שחסרה לה, ומסדר את הבית, ומגיש בערב שישי, ותולה כביסה (אפילו כשהוא כבר לא גר בבית כך שהיא בכלל לא היתה שלו).
עכשיו אנחנו עוזבים, ויש בי תחושת הקלה שאשלים את תהליך ההתנתקות ממנה- היא תצטרך ללמוד להסתמך על עצמה ועל יושבי ביתה, ואני אוכל להקים את הבית שלי, עם בעלי ובעזרת השם- עם התינוק שייוולד לנו.
יקירותיי, מאחלת לכולנו שנשכיל להיות חמות אחרות- אוהבות, מקבלות, מעניקות, רחבות לב, בעלות ראש פתוח ונפש חפצה. הלוואי.
-
יפעתוש,
המון-תודה,באמת!
אבל נסתדר,בעלי ייקח מחר יום-חופש..אחותי תעזור ביום ד' ואימי מיום שבת בבוקר עד מוצ"ש.