מה דעתכן ? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• מי שמבינה קצת בהפרעות קשב וריכוז

האם לדעתכן ילדה ש :

יושבת ועושה פאזל של כמעט 60 חלקים
    יושבת איתי ולומדת את האותיות כמעט שעה
    צובעת ציורים במשך חצי שעה ויותר
    מנקה את החדר ומטאטא ואחרי שמטאטאת זורקת לפח את הלכלוך
    רוצה לעזור בשטיפת כלים
    יושבת מול הטלוויזיה שעה
    פותרת מבוכים מסובכים לגילה
    יושבת לשחק עם אחותה ברוגע המון זמן
    פעלתנית וחברותית
    יושבת בקולנוע עד סוף הסרט
    יושבת בשקט בנסיעות בלי להפריע
    אוכלת ארוחה בשקט בלי שום תנועות מיותרות ובלי להשתולל

ועוד ועוד ......

האם לדעתכן ילדה כזאת חשודה בהפרעות קשב וריכוז ??????
57 תגובות
עמוד 2
  • אני הגעתי עד תגובה של שרון, אז אני לא יודעת מה המשיכו להגיב לך,
    אני רק רציתי להגיד, שכמו שכתבתי אני לא אשת מקצוע ורואה את הדברים מנקודת מבט של אמא כמוך.
    לכאורה נראה לי שאין מקום להפרעת קשב וריכוז הגננת כנראה משעממת את הילדים....
    אבל קראתי את עצה של שרון אלייך ואני חושבת לשנות את דעתי בנושא.
    יש מצב אולי לעשות בדיקה בשביל השקט הנפשי שלך.
    מה שאת קוראה באינטרנט ומה שמאבחן מקצועי יודע זה שני דברים שונים.
    את יכולה לראות באופן סובייקטיבי או אפילו אובייקטיבי שלילדה אין את הסעיפים הבעייתיים,
    אבל אולי יש (ואני מניחה שיש ) תתי סעיפים, דברים קטנים שרק מאבחן מקצועי יכול לדעת ולראות, ואנחנו, הורים לא.

אנחנו גאים בילדיםש לנו וקשה לנו לקבל עובדה שאולי יש חשד להפרעה כזאת או אחרת,
    וזאת הסתכלות לא נכונה
  • להגיד לכן את האמת...אני בכלל חושבת באופן גורף שצריך לקחת לאיבחונים את כל הילדים לפני כיתה א... זה בכלל לא רע...

• לא עושים אבחונים לפני גיל 6? התפתחות הילד זה רק עד גיל 6.....ברור שהם עושים אבחונים

פשוט תבקשי הפניה מרופא הילדים להתפתחות הילד ותשאלי מה התהליך משם, אם את באמת רוצה

אני לא מכירה את הגננת שלה אבל אם כתבת שהיא זקנה אני מניחה שיש לה כמה שנות ותק וניסיון... היא ראתה לא מעט ילדים בשנות עבודתה וסביר להניח שהיא יכולה להבחין בין קשיים שונים של ילדים. דברים שההורים לא תמיד רואים. לא הייתי פוסלת את זה ישר

• תמר, אני בטוחה שאת גננת מדהימה שפועלת בהתאם למה שציינת, אבל עדיין את לא יכולה לדבר בשם כל הגננות...

בתחילת השנה, כשהבן שלי היה בקושי בן 3 הגננת הלחיצה אותנו נורא:
    הוא לא יודע צורות
    הוא לא יודע צבעים ("אולי הוא עיוור צבעים??")
    הוא צריך קלינאי תקשורת
    צריך לבדוק הפרעת קשב וריכוז...

אני ובעלי היינו ב
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• לדעתי בשביל השקט הנפשי שלך תעשי איבחון הבת שלי אני יכולה לומר לך מנקודה אישית מגיל 7 חודשים מטופלת במכון להתפתחות הילד התחיל בטונוס נמוך םיזיוטרפיה עכשיו מגיל שנתיים אחרי ניתוח שקדים קלינאית תיקשורת כן היתה פעם אחת באיבחון פסיכודידקטי מטעם מכון לנירולוגיה בבית חולים דנה ובתאריך 5 למרץ יש איבחון חוזר כן אני מעדיפה לעשות איבחונים (למרות שבאיבחון דניאלה מסרבת לשתף םעולה אך בבית ובמעון היא פורחת ומשתפת פעולה) אז כן האיבחונים חשובים אם כל אחד היה יכול לעשות זה היה חוסך הרבה שוב זו דעתי ואל תתייחסי למי שמלחיץ אותך

• אני התקשרתי למקום פרטי
    יכול להיות בכללית עושים בדיקות לפני זה אבל גם אם עושים אז אין עדיין איבחון סופי לפני גיל 6
    וגם כל השאלונים שראיתי באינטרנט מותאמים לגיל 6 וקשורים ברובם להכנת שיעורי בית .

אני חושבת שחלקכן לא מבינות את הסיטואציה פה

אני מגיעה ליום הורים ואומרים לי רק לקחת אותה לאבחן ולא מספרים לי שום דבר טוב או חיובי
    כשהבת שלי הייתה בגן פרטי לפני שעלתה לגן עירייה כל הזמן היו אומרים לי עד כמה הבת שלי מיוחדת וכשהיא תגדל היא תעשה דברים גדולים ועד כמה היא בוגרת לגילה ויודעת דברים וקולטת הרבה יותר מבני גילה. הגננת שלה פשוט אמרה לי שהיא לא רוצה שהורים אחרים ישמעו אבל היא חושבת שהיא הרבה יותר מתקדמת משאר הילדים.

אני חושבת שיש לי ילדה חכמה שיודעת לעמוד על שלה ולא מקבלת כל מה שהגננת אומרת כמשהו מוחלט ויודעת לחשוב ולהחליט בשביל עצמה... גם הגננת אמרה לי מתחילת השנה שהבת שלי עונה לה ולא תמיד מסכימה איתה...

אם הגננת הייתה אומרת לי משהו רציני כמו נגיד שהילדה מפריעה כל יום בשעת ריכוז או אף פעם לא מסיימת מטלות וכו'... מילא
    אבל הדוגמא העלובה שהיא הביאה גם הוכח שהיא לא נכונה ! אף ילד לא יסכים לצבוע את אותו ציור שוב ושוב במיוחד הבת שלי !

אז כן אני אקח אותה לבדיקה אם יש בדיקה מותאמת לגילה אבל רק כדי להוכיח שהיא טועה וגם בשביל השקט שלי למרות שבתחושה שלי הגננת הזאת צריכה לצאת לפנסיה

אני לא יודעת אם אתן זוכרות אבל סיפרתי לפני שנה שהגננת הזאת עשתה סימן כחול על ידה של הבת שלי . ראיתי על היד של הבת שלי סימן כחול בזרוע ליד הכתף ושאלתי אותה מאיפה הסימן והיא סיפרה לי שבגן הגננת אחזה בזרוע שלה חזק והכאיבה לה בגלל שנגעה בטלוויזיה. הלכתי לדבר עם הגננת שכמובן הכחישה אבל אני האמנתי לבת שלי כי הסימן היה במקום שבו סביר שמישהו אחז בה חזק !
    גם אז רציתי להעביר אותה גן אבל השארתי אותה רק בגלל שבגן הזה נמצאים כל החברים שלה.

תסלחו לי אבל אחרי מה שעברתי עם האחות המטורפת בטיפת חלב ועכשיו הגננת הזאת אין לי שום אמון באנשים האלה , אני סומכת על השיקול הדעת שלי והתחושה שלי ומחזקת את כל מה שפנינה אמרה ועכשיו גם עדי !
  • אני יכולה גם לתת את הצד השני - הגננות בגן בו מעין היתה לפני שנתיים בכלל לא הבינו למה אנחנו לוקחים אותה לאבחונים ועובדה שצדקנו ....

בכל מקרה - בשביל להוריד חשדות או לעזור במקרה הצורך - דברי עם רופא הילדים, תשאלי אותו מה בדיוק צריך לעשות ולאן לפנות ע"מ לקבוע אבחון.

57 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה