די, די דאאאאי!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• [
30 תגובות
עמוד 1

• תגידי יש מצב שאת מדברת על הבית שלי ?????

ולא זה לא שאת לא מציבה גבולות
    ולא זה לא שאת לא עומדת על שלך בשביל לחנך
    ולמה זה שאחד מקשיב והשני לא

אני אנסה לענות

קודם כל אתם הורים מקסימים אני בטוחה במליון אחוז
    דבר נוסף לכל ילד יש תקופה כזאת שהוא בודק עד כמה הסיבולת של ההורים שלו מסוגלת לעמוד
    דבר שלישי גם לי לפעמים בא לצרוח דייייייייייייייייייייייייייייייייייייי
    (וצעקתי פה ככה עם עקבת)
    אבל.....

החלטתי שאני מתעלמת
    נכון זה קשהההההההההההההה מאודדדדדדדדדדדדדדדד
    אבל זה עובד
    להגיד פעם אחת את מה שדעתך בנושא וזהו
    הקשבת טוב לא הקשבת בעיה שלך
    אני את דעתי אמרתי אני את תשובתי נתתי ולא אגיד פעם נוספת
    אז תצרח תילל תרקע ברגליים תעמוד על הראש אני לא מגיבה
    תנשמי עמוק זה לא קל אבל ..זה עובד !!!

אתמול ניסיתי את זה עמדתי על שלי ולא וויתרתי והיא הבינה שאין בררה אמא החליטה והיא הפסיקה לילל ולרקוע ולצרוח וכ'ד
    ואז היא באה ואמרה לי אבל אמא.... אז הסברתי לה יפה ובשקט את העמדה שלי
    ולא תאמיני ... היא אמרה לי טוב אמא והלכה לחדר בשקט ושיחקה יפה בלי שאשמע אותה כמעט בכלל
    האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• הדסוש,
    [
  • קודם כל כן. זה הגיוני שילד אחד מקבל מה שאת מציבה לו וילד אחר לא. אני יודעת שאצלי למשל ההתמודדות מול טל היא אחרת כי הוא ילד צומי (מכירה את זה? ילד כוח ילד צומי?) וכל מה שהוא עושה גורם לי לרצות לחבק אותו.
    אולי תפנו לאיזה יעוץ משפחתי או איך שקוראים לזה? יש לי את עינת גבע חברה בפייסבוק את רוצה שאני אקשר ביניכן? היא כזאת מדהימה בחשיבה שלה. אני הייתי הולכת לאנשי חינוך יועצים שהם רבנים... נגיד כמו הרב אבינר או הרב אליקים לבנון וכד' אבל נראה לי הייתי הולכת. כי ככל שהזמן יעבור יהיו עוד התמודדויות.

• יש תקופות של רגיעה או תמיד זה ככה ?
  • זה נשמע מאוד קשה ... גם נדב שלי מוציא לי את המיץ בהרבה מהמקרים אבל לא ברמה שאת משתפת אותנו
  • מאמי

• אצלנו אם הוא בוכה או מתנהג מוזר בלי סיבה הוא פשוט מוצא לחדר מדרגות....

פשוט ככה....

אני אומרת לו שאם הוא לא נרגע עכשיו הוא יוצא מהבית!

ואם הוא לא נרגע הוא יוצא!!

אני אומרת לו שבבית שלנו לא מתנהגים ככה....
  • היי עמית
    אני מבינה את מה שאת רושמת גם אנחנו היינו בעבר באותו הסרט עם אביאל.
    אבל לצערי הדבר לא עובר בלי טיפול של אנשי מקצוע אנחנו עשינו אבחון שאומר שיש לילד בעיה רגשית הלכנו אפילו לנירולוג כמה פעמים כי חשבנו אולי הפרעות קשב וריכוז אבל לא אין לו הפרעות קשב וריכוז.
    הטיפול הוא שיחות עם הילד תוך כדי משחק והדרכת הורים איך מתנהגים בכל מיני מצבים לפעמים השיחה היתה רק עם אביאל לפעמים השיחה היתה אני עם אביאל ולפעמים בעלי עם אביאל ולפעמים כל המשפחה יחד ובנפרד היה לנו מפגשים של אני ובעלי הדרכה להגיד לך ששלמתי פרטי כל שבוע 250 שקל למפגש של 45 דקות שווה 1000שקל לחודש אבל זה שווה כל שקל הילד השתנה פלאים להגיד לך שהמורות אומרות שזה לא אותו ילד בתחילת כיתה א' ושצריך ללמוד מההתנהגות שלו ואיך שהוא התבגר.
    עמית רק עם טיפול הדבר משתנה אין ברירה.
    והמשחקים עם למשל ללמד את הילד שצריך להפסיד לפעמים ולא רק מנצחים.
    ללמד את הילד לוותר לפעמים.
    ללמד את ההורה שגם בשעת הכעס הכי גדול שלו איך להתמודד בכל מיני מצבים.
    והכל היה תוך כדי משחק.
    שווה

• עמיתי, אני די רחוקה מלהבין את זה
    אבל ההגיון הבריא והשכל הישר פשוט אומרים לי שצריך להתחיל מזה שתפסיקי להשוות...

כל ילד הוא בפני עצמו.

יש ילד חפיף וקליל יותר, ויש את זה שזקוק ליחס קצת שונה...
    אין לזה הסבר. זה פשוט ככה וזה גם לא כל כך חריג

אני הייתי מתייעצת עם גורם מקצועי בעניין
    לא בגלל שזה נראה לי חמור, בכלל לא
    אלא כדי להקל עליכם ועליו, אני בטוחה שהוא סובל לא פחות מכם...

תשתדלי לא להתייחס להערות מבחוץ, אף אחד באמת לא חווה את זה ויכול להביע עמדה אמיתית ונכונה... ואת יודעת עד כמה קל לדבר...
    ואת יודעת שלאנשים תמיד יהיה מה להגיד...

שבוע טוב
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• וואאוווו נראה לי שזה בדיוק מה שקורה אצלינו
    את יודעת מה אותי מתסכל -המבט הכעסני עם חשיפצ שיניים שאריאל עושה לי
    פרצוף של "עוד רגע אני מפרק את אמא שלי במכות" כי היא לא מסכימה, או כועסת, או לא מתפשרת
  • וואו תמי, הפרצוף עם החשיפת שיניים נמצא גם אצלנו!
    [
  • שימי לב שאת כל הזמן משווה אותו להודייה...
    כל ילד הוא עולם במלואו
  • אני יודעת, אני יודעת!!
    היחס שלי הוא שונה לשניהם,
    בפניהם אני לא משווה..
    ואני משתדלת להמנע..
    אבל זה צועק!
    [
  • ומתי ה"קריז" הזה קורה לו? באיזה סיטואציות?
  • זה יכול לקרות מהההכלל...
    מזה שנגיד בבוקר כשקראתי לו להתלבש הוא לא בא, קראתי לו 8 פעמים והוא לא בא,
    אז אין זמן לארוחת בוקר בבית, אלא לוקחים בשקית כמה עוגיות לגן!
    ואז זה מתפרץ..
    מזה שבעלי צריך לצאת מהבית!!
    כי עכשיו הוא רוצה את אבא.. אבל לפני שניה שאבא היה לידו הוא לא הקשיב לו..
    מזה שהוא רוצה עכשיו לראות סרט במחשב ואני מחליטה שזה לא יהיה טוב עכשיו!

מזה שהוא רוצה לאכול חטיף לפני שאכל ארוחת צהריים.
    מזה שהוא רוצה ללכת עם נעלי שבת לגן ואני לא מרשה, במיוחד כשיורד גשם ויש בוץ בחוץ.
    מזה שיש להודיה יומולדת בגן ולו אין!
    מזה שהודיה התארגנה בבוקר נורמאלי ויש לה זמן לשחק קצת עם אמונה ולא אין זמן כי הוא מבזבז את הזמן שלו על לא להקשיב..
    מזה שהערתי אותו בבוקר..
    מזה שהערתי לו על זה שאסור לגעת לתינוקות בראש!! במיוחד לא לסובב אותו כאילו הם בובה!!
    מזה שהוא מרביץ או חוטף או מתנהג בפראות, ואני שולחת אותו לחדר לעונש..

כבר אמרתי מהכל??
    זה בא בהפתעה.. ואנחנו מנסים לעצור את ההדרדרות, יורדים לגובה שלו ומדברים איתו בנחת..
    ולפעמים זה עוזר ואז יש חיבוקים וחיזוקים ואנחנו מצליחים לעזור לו להתגבר..
    ועושים מזה חגיגה!!!
    [
  • אני יכולה לדבר איתך בפייסבוק?
  • בטח! איפה את??
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
    [
  • שלחתי לך הודעה
  • מאמי שלי...
    עכשיו אני רואה את השרשור הזה...

אני חושבת שלא יכולתי להסביר יותר טוב, ברגישות ובאהבה, מרחל דוד, שהסבירה לך כל כך יפה עד כמה עוזרת עזרה מקצועית במקרים שצריך...

מאמי, תראי כמה את סובלת... ורק בשביל זה - שווה להגיע להתייעצות מקצועית.

שיהיה שבוע טוב וקל
  • ...

• עמית,
    מסכימה עם שרון, ורחל.
    מהמילים שלך אפשר להבין את הקושי שאת נמצאת בו,
    מילים של אנשים סביבך שחושבים שהם יודעים מה הבעיה
    בטח לא עוזרות ורק גורמות לך להרגיש רע,
    אולי שווה להתייעץ,
    זה לא יכול להזיק...
    בכל מקרה קבלי חיבוק מקווה שזה יעבור.
    [
    [

• מסכימה עם רחל ושרון
    פייס: ortal_hori
  • עמית בוקר טוב
    אביאל שלי בכיתה ב' עולה שנה הבאה לכיתה ג'.
    עמית האבחון שעשיתי לאביאל נעשה לפני שהעלתי אותו לכיתה א' לראות מסקרנות מה הידע שלו ומבחינת בשלות רגשית לא הייתי שקטה להעלות אותו לכיתה א' שבגן הגננת אמרה לי שהוא עולה.
    עשיתי לו אבחון דידקטי ופסיכולוגי שבאבחון יצא שיש לו בעיה רגשית עוד לפני זה טיפלתי בו אצל פסיכולוגית דרך קופת חולים ונתתי לו רכיבה טיפולית.
    בכיתה א' המורה אמרה לי לגשת לאבחון של קשב וריכוז נגשתי מלאתי את הטפסים וגם המורה מלאת ויצא שאין לו בעיות קשב וריכוז יש בעיה רגשית וזהו, יוצאת בית הספר המליצה לי לעשות לו טיפול בתחום שהוא מרגיש שהוא טוב שיש לו הצלחות בו שאלתי את אביאל ומרוב שהוא היה מגיל קטן ביותר מידי חוגים (ג'ודו, אומנות, שחיה, רכיבה טיפולית, וכל מיני חוגים) הוא לא רצה כלום, אז יוצאת בית הספר המליצה לי על פסיכותרפיה שזה שיחות תוך כדי משחק ואביאל שיתף פעולה שחבל על הזמן.
    היום אני יכולה להגיד לך אחרי שהפסקנו טיפול של שנה הילד אחרת לגמרי הוא התחיל כיתה ב' יותר בוגר, יותר רוצה ללמוד, ההתנהגות שלו כלפנו וכלפי הזולת, המורות מציינות שהילד צריך ללמוד ממנו הרבה דברים יש לו גם יכולות ללמוד יותר טוב והתעודה הראתה את זה.
    בקיצור אין פלאים צריך לטפל אין ברירה וזה עולה כסף והרבה אבל זה שווה.
    גם האיבחונים שלו עלו לי הרבה אבל הייתי מוכנה לעשות הכל ויתרתי על הדברים שלי אמרתי עכשיו הוא קטן צריך לטפל כדאי שבעתיד אני לא אבכה וידע שנתתי הכל.
    בהצלחה

• אורטלי, גם בתחושה שלנו שזה הולך ןמחמיר..
    הבעיה היא שעד עכשיו זה היה בא בתקופות וכל פעם שהיינו אומרים "יאלה צריך לעשות משהו"
    פתאום היתה באה תקופה רגווועההה והיינו מסתכלים עליו וחושבים- איזה ילד בוגר!
    בטח זה עבר..
    [
  • עמית
    בהצלחה גדולה וכן לפעמים אין ברירה וצריך לטפל.
    בהצלחה בהצלחה

• רחל
    פייס: ortal_hori
  • אצלנו גם היו בעיות ענקיות לצאת מהבית בבוקר, הגדולה הייתה חוטפת קריזה שלא היינו יודעים מאיפה בכלל.

אנחנו הרי מטופלים בגלל בעיה בויסות חושי, הפסיכולוגית הדריכה אותנו, ולמרות שחלק מהדברים שהיא אמרה כבר בעצם עשינו היא חיזקה אותנו ונתנה לנו עוד כלים.

עכשיו בבקרים הטלויזיה דלוקה, זה עוזר לבנות להתעורר, הבהיה הזו במסך המטופש, אז למרות שאני ממש נגד, אני בוחרת את המלחמות שלי, עכשיו הגדולה יודעת שאם היא מתלבשת יפה היא יכולה לראות בינתיים, ברגע שהטלויזיה מפריע לה להתארגן אני מכבה (לא כעונש, אלא רק כדי שתהיה פנויה להתארגן) ומדליקה לה בחזרה אם התארגנה יפה.

גם אני כמו רוב הבנות חושבת שאתם צריכים עזרה מקצועית, ואם אתם כבר מחכים לאיבחון בקופ"ח אז פשוט תנדנדי להם, לפעמים יש ביטולים וכאלה שהם נותנים לנודניקים.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה