פליטות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה ההבדל בין פליטה נוזלית כזאת כאילו כמו מרקם של החלב עצמו... לבין פליטה שהיא כמו קוטג'? מן הסתם הנוזלית זה שהוא בכלל לא עיכל אותה והקוטג' זה שכן. השאלה מה זה אומר מבחינת השובע? אם ינק ינק ינק ובסוף פלט קוטג' זה אומר שאכל טוב ופלט עודפים? ואם פלט נוזלית?
    סליחה שאני חופרת איתן פשוט לא יודע לינוק ואני משלבת חלב שאוב בבקבוק ולמרוצ זאת עולה לאט ולא יפה במשקל אז אני לחוצה קצת
11 תגובות
עמוד 1
  • אני גם תוהה לפעמים. גם אצלנו יש את 2 סוגי הפליטות.
    רק שמתי לב שכשהיא מצליחה להוציא גרפס, היא לא פולטת. וכשהיא לא עושה גרפס באמצע האוכל, היא תפלוט. לכן אני מתעקשת להפסיק אותה באמצע ולחכות- לפעמים לוקח ממש הרבה זמן, אבל הגרפס עולה ואז היא יותר רגועה ולא פולטת.

אולי תנסי?

• הוא לא עושה גרעפסים כמעט בכלללללללל. גם טל נדמה לי לא היה עושה...

אני שואלת כי אחה"צ הוא ינק איזה חצי שעה ואז שמתי אותו בעגלה והוא היה רגוע ואז פלט קוטג' אז תהיתי - זה אומר שהוא שבע? לדחוף לו בכ"ז את הבקבוק? אוף מתסכל... אני לפעמים שוקלת לפני ואחרי ארוחה אבל היה שבת... בסוף נתתי לו גם את הבקבוק כי מפחיד אותי שהוא לא עולה יפה...

• זה שהוא פלט זה יכול להיות שזה היה "עודפים", או שהייתה לו בועת אוויר שהיה צריך להוציא וכשהיא עלתה למעלה, היא דחפה איתה גם חלק מהאוכל. האפשרות השניה יותר נראית לי כי אם זה היה עודפים כי הקיבה מלאה, הוא לא היה מעכל את זה בכלל אלא ישר מוציא, ככה נראה לי

• זה נורא תלוי כמה יש לי סבלנות לשבת ולהניק. ואני גם לא תמיד שוקלת. אחה"צ היום ממש הרגיש לי שהוא ינק טוב. טוב בשבילו זה נגיד 40 CC בחצי שעה הזאת.
    לתת "סתם" בקבוק באופן כללי אני לא אוהבת. אני לא אוהבת לפטם ילדים שלא לצורך. זה נותן הרגל מגונה וסתם מרחיב את הקיבה. במקרה הספציפי הזה זה לא נכון כי הוא צריך שיפטמו אותו הוא עוד לא הגיע למשקל הלידה נכון ליום חמישי האחרון.

ואנחנו מחיזיקם אותו אחרי אוכל על הכתף יותר מ10 דקות. הוא לא עושה גרעפסים רק פולט... ועם כל זה הוא כזה מהמם ומתוק ותינוק חיוני לחלוטין. כל הילדים שלי תמיד מתחילים בתת משקל בתחילת החיים שלהם ולרמות זאת - זה לא מרגיע אותי
  • ברור שהתכוונתי שלתת את הבקבוק בגלל המשקל הנמוך. מה פתאום לפטם סתם? צודקת.

אני הייתי רגועה יותר אם הוא חיוני ופעיל ומתפתח טוב. גם שלי התחיל בתת משקל, ונשאר בעקומה משלו הרבה מתחת לכל גרף שהוא, אבל ב"ה טפו טפו. מפותח ומלא מרץ בלעה"ר.
    ואכן- יש תינוקות שפולטים יותר, ויש שפחות, יש שמוציאים גרפס ויש שלא, תינוק תינוק והרגליו

• אני בקשר יומיומי עם היועצת... על הרופא ילדים אני לא כ"כ סומכת. אני תוהה אם לעבור לרופא אחר. אולי אני אעשה את זה...
    השבוע אנחנו שוב מנסים לפטם וביום חמישי שקילה נוספת ואז נראה כמה עלה. אם לא יעלה יפה הרופאה של הטיפת חלב אמרה לי להתחיל לשלב לו גם מטרנה כי אולי החלב שלי דליל אבל אני לא מתכוונת לעשות את זה ואם הוא לא יעלה יפה אני אפנה לרופא ילדים שלי כדי לעשות בירור מה לא בסדר באיתן (אולי קשור לCMV איכשהו?).

• תראי, אצלי ברוך ה' זה לא קורה הרבה אבל כשהבת שלי פולטת מיד אחרי הארוחה אז כן אני אתן לה עוד. תרצה תיקח , לא תרצה - לא תיקח.

אבל אם פלטה אחרי חצי שעה מהאוכל לא אתן לה.. אבל אשים לב שאולי היא תיהיה רעבה מהר יותר ממה שבד"כ

• הוא לא עולה 100-150 גרם בשבוע? מה זה נקרא לעלות יפה?
    אני מבינה שיש לו את הפער של משקל הלידה, שכנראה הוא הוריד המון ממנו, אבל אולי הוא מעלה בקצב שלו? הגרף עולה בצורה תקינה? אפילו מתחת לאחוזונים, אבל יש עליה סטטית?
    ואני ממליצה בחום לעבור רופא ילדים. אין כמו רופא ילדים שאת יכולה לסמוך עליו.
    והרופאה של הטיפת חלב מדברת שטויות. אין דבר כזה חלב דליל. היועצת אמרה לי בזמנו שיתכן מצב שהחלב לא מזין אך ורק אם האמא בתת ת ז ו נ ה רציני, וצמה ימים ארוכים. ולא נראה לי שזה המצב

• מיכל למה לתת עוד? פליטה לא אומרת שהילד פולט עודפים? ז"א שאכל יותר מידי?
  • את מזכירה לי שכשאברמי היה תינוק וגם היה אותו סיפור של המצאת גרף, הרופאה כתבה באחד הסעיפים: "הורים קטנים"... איך צחקנו..
    אולי פשוט תקבעי תור לרופאה הזו, ותחליטי שמעכשיו את אצלה? אין דברים כאלו בכללית? פשוט תזמיני תור הרבה מראש, כשעדיין פנוי וסלמט, לא?
    אני מבינה למה את דואגת. חדש וטרם החזיר משקל לידה זה באמת לא רגיל. אבל אולי הרופאה תרגיע אותך

עדכני מה קורה
  • לפעמים זה לא עודף... אלא פשוט יוצא...( לא יודע איזו סיבה יכןלה להיות) אבל אני מנסה. אם היא לוקחת וזה נשאר לה בבטן... סימן שזה לא היה עודף...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה