להחזיר מכות או לא? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אורי חזר ביום שישי עם נשיכה על .... הלחי!!!!
    ממש נראה לא טוב...כמובן שהגננות לא מספרות מי הילד,
    אבל אורי כבר גדול מספיק וסיפר לנו.

שתבינו אורי הכי גדול בגן שלו- גם פיזית וגם בגיל.
    אורי לא מרביץ ואף פעם לא הרביץ, לא נשך,
    הוא כמו דובון אכפת לי שמחבק ומנשק

[
    [
32 תגובות
עמוד 1
  • שאלת השאלות...
    אני פעם הייתי בגישה שלך. שילד לא יכול לעשות את ההבדלה הזאת מתי זה נכון ומתי לא. אבל.. לא רוצה גם ילד כאפות. ושחר הוא ילד טוב כמו שאת מתארת אתצ אורי.
    אני קוראת לזה בשם - הגנה עצמית... וככה מציגה את זה בפני הילד...

• לי זה נשמע שאורי ילד שיודע לעמוד על שלו ("הנחתי אותו על הרצפה..."
  • באמת שאלה טובה.... כי זה אכן מבלבל את הילד. אין להם עדיין את יכולת ההבחנה מתי כן ומתי לא....
    אצלנו, תאיר עד לא מזמן הייתה ילדה שחופשי יכלו להרביץ לה מכות קללות נשיכות ומה שתרצי ( זה אמנם ב"ה לא היה קורה ...אבל במידה וכן - ) אז היא לא הייתה מתגוננת או עושה משהו אלא ישר פורצת בבכי.
    אני הייתי נורא מתוסכלת עם זה - כי כמו שכתבת את לא רוצה ילד/ה אלים אבל זה גם לא פייר להיות בצד החוטף כל הזמן....
  • בהחלט- אחת השאלות..
    כל אמא מתחבטת בשאלה הזו ומה שקורה אצלכם קורה ברוב הבתים- שהאבא אומר להחזיר..
    [
  • אני עם סוכנת צ'....

אז מה הפיתרון אם לא להחזיר? להלשין?
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני הבנתי דבר פשוט :
    ההורים אמורים לחנך לאי אלימות
    ההורים אמורים לחנך להגנה עצמית .
    זה לא סותר.יש הבדל גדול בניהם , וצריך לעמוד על ההבדל , אבל ילד בעולם שלנו אמור לדעת לא לוותר על עצמו.
    אותי לא מעניין , שיתבלבל בהתחלה. מצטערת .אני לא אתן לילד שלי להיות שק חבטות עטוי גלימת מתייפיף של אי אלימות .

כמו שאת זוכרת הילד שלי היה חוטף יופי . הספיק לי.ילד צריך לדעת להגן על עצמו.
  • אני עם הסוכנת

• אני אומרת "תחזיר ואז תגיד לגננת שהרביצו לך
  • זה מאוד תלוי בילד. אם הילד מטבעו יותר אלים ויותר אגרסיבי טיפה - אין צורך לדעתי לחזק את הצד הזה אצלו. גם אם להחדיר לו כל הזמן ״לא להרביץ״ הוא לא יתן שיפגעו בו. ואם הילד ״שק חבטות״ לדעתי צריך ללמד להגן על עצמו. וכן לחדד מליון פעם שזה רק שמרביצים לך, לא להרביץ אלא להחזיר.
    ובכלל אני הכי לא אוהבת שילדים על כל שטות, כל יום וכל היום מסתובבים עם ״אני אגיד אותך לxxx (שם של הגננת). תרבות ההלשנות הזו מטריפה אותי. כמובן שיש דברים שחייבים להגיד לגננת/לאמא, אבל צריך להסביר את ההבדל בין הלשנה לבין זה
    וילדים הם הרבה יותר נבונים ממה שנדמה לנו לפעמים. הם לומדים מהר מאוד את הקווים הדקים המפרידים בין הדברים

• כן מאמי..להחזיר מכות אם מכים אותך
    כמו שרוב הבנות אמרו- לנסות להסביר את משמעות של הגנה עצמית
    תשמעי..אצלי בן המון שנים מתאמן בלחימות למינהם, שנים אחרונות באיגרוף טאילנדי... בואי נגיד ב2 מכות הוא בטואריה יכול להרוג...אבל בחים, בחיים הוא לא השתמש בזה (וטוב שכך ) כי בבסיס של כל אומנויות לחימה יש את הקטע- שלא משתמשים בזה אלא אם כן לתחרות או הגנה עצמית !
  • שאלה קשה
  • אני עם שולי זה מאוד תלוי בילד..
  • תראו אני לא איזה מתייפיפת שחיה בלה לה לנד ומטיפה נגד אלימות...
    ממש לא.
    אני נגד אלימות בכל צורה, אבל מבינה שבעולם שלנו אלימות היא חלק מהחיים נרצה או לא נרצה.
    אבל יש לי דיסוננס בעניין הזה.
    אני לא אתן שידרכו עליי,
    ואם מישהו יפגע בי יש לי ציפייה שיניב יכסח אותו...

[
    [
  • הבנות שלי למדו להתרחק במצב כזה ולספר לגננת.

לא יודעת, אני לא אוהבת לעודד אלימות
    פייס: ortal_hori
  • בהחלט להחזיר!! צריך לדעת גם להתגונן ! ואז לספר לגננת ש- X הרביץ לי...
  • אני לימדתי את הילדים שלי להפחיד את מי שמרביץ
    כלומר אם מרביצים לך "תעשה אריה מפחיד" וזה אומר שהם צריכים לשאוג כמו אריה וכך להפחיד את הילד המרביץ.

פעם ראיתי את ניצן מפחיד ככה ילד בגינה שרצה לחטוף לו צעצוע - הילד היה יותר גדול ממנו אבל ברגע שהוא הציק לניצן ניצן נתן לו שאגה והילד התחפף
  • אני חושבת שאורי עדיין קטן לג'ודו .
    רשמנו את ירין לג'ודו ,וזה חוג שמתאים מגיל 4 אבל יש שם ילדים יותר מסיביים ממנו והוא נראה ממש קטן וחסר בטחון שם .
    כיום אני שומעת פחות "הרביצו לי" , אולי כי הוא יותר השתלב אז ילדים פחות מטפסים עליו , אולי הוא נותן לזה פחות משקל כי הוא לפעמים מחזיר אולי .. לא יודעת ..
    אנייודעת שהוא מודע לחוזק של ילדים כי יום אחד הוא אמר שהציקו לו - אמרתי אז תחזיר- והוא אמר - הוא יותר חזק ממני ....
  • פנינה לא התכוונתי לרשום אותו עכשיו...
    כשיהיה בן 5 בערך נראה לי זה יתאים...

תודה לכל העונות הצלחתן לבלבל אותי עוד יותר...

[
    [
  • בשביל זה אנחנו פה
  • זוריקו אני מתחברת לגמרי למה שאת אומרת.. אני רק רוצה לחדד טיפה את הנושא של הבדל בין להרביץ בכוונה או משהו שיוצא בטעות...
    תראי..שאת בטעות במעלית דורכת למישהו על הרגל...נכון שהאופן אוטומטי יוצא לך : אוי סליחה! ?
    זה בדיוק מה שמבדיל בין "בכוונה" או לא צריך ללמד את הילד/ה שאם הוא עושה משהו לא טוב בטעות - ישר מבקשים סליחה
  • צודקת מרינה,
    אורי למשל מאוד מגושם, הוא יכול ליפול פתאום על מישהו
    הוא יכול לא לשים לב ולדרוך על רגל או יד,
    קשה לי לחשוב שמישהו יחטיף לו על זה...
    [

[
    [
  • לא רוצה ולא רוצה לענות לך!!!!

יוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו.... זהר, את צריכה לראות אותי... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חה חה!! חי חי חי ... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חהחהחה חיחיחיחיחיחיחיחיחיחי...
    די... אין לי אויר... שחטת אותי, הרגת אותי עם הילד הזה...
    טוב... ננסה לחזור לנשימה סדירה....
    אין, אין דברים כאלה... המשפט:
    "הנחתי אותו על הרצפה"
    הוא משפט המאה!!!!!!

פשוט אין דברים כאלה....
    אני מדמיינת איזה מן גוליבר טוב לב, ש"מניח" על הרצפה את אחד הגמדים המעצבנים שהעיז להפריע את מנוחתו, ומתפוצצת שוב מצחוק!!!!!
    ענק!!! ענק!!! ענקקקק!!! עשית לי את היום!
    תודה מותק!

• בלי יותר מידי התייפיפות....

הבנים שלי הם לא שק חבטות של אף אחד ולא יהיו כאלו ! לא אתן !
    ואני חושבת שאין שום רע בלהחזיר....
    כל עוד זה לא נעשה על בסיס קבוע .
    אין שום רע בלהגונן !
  • ליאבי מחזיר וגם מקבל לא נראה לי שיש הרבה ברירות כמה שאני מנסה ללמד אותו מספיק שיגיע משהו מהגן ויכפכף לי אותו אז הוא טיפה בוכה ואומר לגננת ואז אח"כ הוא הולך להחזיר אם אותו ילד לא קיבל עונש לפי טעמו מה שלא קורה בדר"כ
  • זה מוזר- אבל נראה לי שככה זה אצל רובנו- האבא מטיף לבן להחזיר, והאמא מחפשת להציג בפני הילד דרכים אחרות לפתרון סכסוכים.
    אולי כדאי פשוט להשאיר את זה ככה-
    בעלך יכול להציג בפניו את הגישה שלו,
    ואת יכולה להציג את הגישה שלך.
    אולי דווקא חזית שאינה אחידה בנושא הזה, שהוא הרי לא שחור או לבן, תעשה את שלה.
    הוא יבין שמותר להרביץ כשצריך (אבא אמר)
    ושאפשר למצוא דרכים אחרות להתמודדות (אמא אמרה)
    תכלס הרי באמת אין ממש אמת אחת, זה תלוי בסיטואציה.

• בעלי אומר לי שצריך ללמד אותו להחזיר, אבל בפועל הוא לא אמר את זה עדיין לאופק דין. גם בינינו יש את ההתלבטות הזאת.

הייתי במפגש שבוע שעבר עם פסיכולוגית קלינית והיא דיברה על זה מעט. היא הסבירה שלפי מחקרים שנעשו, אם אנחנו מלמדים את הילדים שלנו להחזיר אז הסיכוי שהם ייכנסו למעגל האלימות יותר גבוה. כפי שכתבתם קודם, בהתחלה הם מחזירים רק כאשר הם מקבלים מכות, אח"כ הם מחזירים כי אמרו להם משהו לא יפה, אח"כ הם מחזירים כי הסתכלו עליהם... אני חושבת שבגיל הזה קשה להם לדעת מתי זה נכון ומתי לא.

אישית, אני אומרת לאופק דין לא להרביץ!! אבל הוא למד בגן

• אופק דין-תראי מה גורם לו ה"לא להחזיר" הזה..הוא מתוסכל שהוא לא מצליח
    להתקדם בחברה,הוא מוציא את זה על אחותו....
    בת כמה רום אופיר?

אני למשל בהתחלה באמת הייתי בגישה של "לא להחזיר" (בין עידן ואהוד בבית- בגן הם לא היו מרביצים)
    ראיתי שזה תמיד נגמר בזה שכל שניה הם רצים אלי ש"אפתור" להם את הסיכסוך
    (בלי לנסות לפתור אותו בין בעצמם) רציתי שילמדו גם לנסות לפתור סיכסוכים ולא תמיד לגשת למתווך-שלא בטוח שיהיה בסביבה כל הזמן..
    בקיצור

• רום אופיר בת 3. לפעמים היא מחזירה לו ולפעמים ישר בוכה

וזה לא כ"כ נכון שאצל המבוגרים זה לא באלימות. לצערנו גם הרבה מבוגרים חושבים שהם יכולים לפתור הכל עם קצת יותר כוח

• שרוני- גם אנחנו צחקנו מהמשפט איזה שבוע לא נרגענו...

[
    [
  • האמת שגם אני די מתלבטת וגם אותי השרשור הזה הצליח לבלבל
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• אני כן אומרת לגאיה שאם מתנהגים כלפיה באלימות יש לה את הזכות להגן על עצמה- כלומר באותו הרגע להרחיק ממנה את הגורם הפוגע, זה יכול להיות באמירה, בדחיפה או הדיפה ואם זה לא מרחיק אז כן להחזיר ולאחר מכן לפנות לגננת

זה לא ממש עוזר כי בפועל גאיה לא ילדה אלימה בגן ולא יודעת להחזיר- תמיד בוכה כתגובה וזה ממש מציק לי

חבל שבבית זה הפוך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה