מוות. איך מסבירים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עוד שאלה קשה...
    יש לנו חברה של המשפחה, די מבוגרת. נקרא לה סבתא חנה. היא די מבוגרת. הבנות היו אצלה בבית ואוהבות אותה. אתמול כברנו לחד הבית שלה ואביגיל יצאה ביציאה איפה גרה אמא של סבתא חנה? שאלה די לגיטימית...
    דווקא לשאלת המוות התכוננתי בראש, עדיין קיבלתי את זה בהפתעה.
    אז דיברנו קצת על כך שאנשים מאוד זקנים עולים לשמיים, מעל העננים ומעל המטוסים. ואי אפשר לבקר אותם.
    אני לא בטוחה שהאמינו לי אבל לפחות ירדו מהנושא...
    ועכשיו החתול של הסבים שלהם מת. בשבת הם יגיעו לשם ויתחילו שאלות. מה, גם החתול עלה לשמיים?

לפחות אני נתקלתי בשאלה זו על מישהו שהם בכלל לא מכירים ועל חתול שהם במילא לא חיבבו ולא על אדם יקר.

מה אתן הסברתן או מתכוונות להסביר בנושא?

9 תגובות
עמוד 1
  • אוף עזבי פעם אחרונה ששחר שאל על סבא וסבתא שלי הסתבכתי 200 פעם.....
    שלחתי אותו לבעלי
  • אבא שלי נפטר כשהייתי בת 12
  • האמת שבזמן האחרון היא שואלת המון, זה התחיל כשהכלב של ההורים שלי מת והמשיך כשהייתה לי הפלה, לפני שבועיים היא פחדה שאני ימות והיום היא שאלה על אמא של סבתא אז תמיד אני מסבירה את אותה תשובה: אנשים זקנים מאוד מאוד מתים ועולים לשמים
    רק בהפלה הסברתי לה שהתינוק היה מאוד חולה ואז הוא עלה לשמים והפך למלאך,
    מבחינתה מלאך זה דבר טוב ושומר אז היא מקבלת את הדברים בהבנה

• הבעיה היא שאני לא באמת מאמינה שמתים עולים לשמיים.
    אבל לא ידעתי איך להסביר את השקפת עולמי לילדה בת 4.
    אני מקוה שזה בסדר ״השקר״ שלי.

• את מאמינה שמתים - אז נגמר? אין המשכיות בעולם הבא? אין לנו נשמה שנשארת אח"כ?
    פייס: ortal_hori
  • הילדים שלי לא חוו מוות עדיין....כשיגיע הזמן להסביר(ואני מקווה שלא יגיע כ"כ מהר...)
    אני אגיד להם ש X נפטר\מת, אם ישאלו איפה הוא עכשיו- אענה- במקום שכל המתים נמצאים בו...
    אשתדל לא להרחיב יותר מידי בדיבור...
  • שני ההורים שלי מתים, אז תמיר שאל כמה פעמים....

וגם אצלנו תמיד עולה סיפור של מופסה (אבא של סימבה
  • אם אני זוכרת נכון, שרון פעם ייעצה להסביר לילד שיש מקום שנקרא בית קברות ושם נמצאים כל המתים.
    המושג "עלה לשמיים" מופשט מידי ולא ברור להם...
    שה' ישמור, שאני לא אצטרך להסביר את עניין המוות, אבל אין לי מושג מה אני אגיד בשעת אמת
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• כן,תמיד עולות השאלות האלו וייצא לנו לא פעם לצערי שהייתי צרכיה להסביר לילדים כשהיו קטנים להסביר בפשטות לדעתי זה הכי טוב בלי יותר מידי להתעמק הם בגיל שאת המורכבות של הדברים קשה להם להבין לפעמים גם לנו זה קשה אז קל וחומר להם...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה