-
אני ממשיכה ודוגלת בשיטה שלי
למרות שעם נועם זה לא עבד אז ישר הכנתי מרק שלם
ותכלס גם זה לא עובד
נו מה אני אעשה עקשנית יש לי אני
-
אני גם בשיטה של להוסיף ירק ולא כל אחד בנפרד.
לרסק למרקם נקי, כמו משחה.
לתת קצת מים. שתתחיל להתרגל.
תוך חודש אצלי כבר אכלו מרק שלם, התחלתי בגיל 5 חודשים
ובגיל 6 חודשים כבר אכלו מנה עם כל הירקות + עוף + קטניות.
לדעתי, עדיף לתת את הטעימות לפני הארוחה של הצריים, אני עשיתי ככה.
שיהיה בהצלחה!!!
-
גם אני התחלתי מתפו"א, אחרי יומיים נתתי גזר, אחרי יומיים ערבבתי את שניהם,
אחרי זה הוספתי להם קישוא, בטטה, דלעת...
התחלנו עם 2-3 כפיות בארוחת צהריים והשלמתי עם הנקה ואחרי שהיא טעמה את כל הירקות,
התחלתי לתת טעימות של פירות בבוקר - התחלנו מבננה, אח"כ הוספתי תפוח,
אגס וכו' (חוץ מקלמנטינה, תות ומנגו) ולכל זה מגיל חצי שנה התחלתי לרסק לה
"אצבעות" של מטרנה.
בשר התחלתי לתת בגיל חמישה וחצי חודשים, אחרי שכבר הגענו למרק ירקות שלם.
התחלתי מפולקע של עוף, חזה הודו (עשיר מאוד בברזל).
כמובן שהכל צריך להיות מרוסק לבלילה חלקה. ועדיף לתת טעימות ביום - בבוקר פירות
ובצהריים ירקות ובשר. אני לא הגבלתי את בריאל, כמה שהיא "ביקשה" נתתי לה,
עד שהגענו למנה שלמה (200CC בערך)
-
היי ג'ני קודם של המון המון בהצלחה וככה אני עשיתי ועושה:
התחלתי עם בטטה דווקא וכל יומים בערך הוספתי עוד ירק כשראיתי שהיא לא אהבה משהו (קישוא
-
אנחנו התחלנו מכל ירק בנפרד - קישוא, גזר, בטטה וכך הלאה, בחרתי להתחיל דווקא מקישוא שהוא הכי פחות טעים מכל הירקות כדי שאריאנה תתן לו הזדמנות לפני שהיא יודעת שיש דברים טעימים יותר
-
קודם כל - חמוד בעלך!
אני גם נתתי כל ירק בנפרד. אגב מה שהיא לא אוכלת עכשיו תציעי בהמשך שוב יכול להיות שהיא תאהב. הטעם משתנה כל הזמן. ממליצה לתת לה גם דברים שאת לא אוהבת ולא לחסום אותה. זה ישתלם לך בעתיד.
לא עברתי על כל הירקות אחרי שעברנו על 3-4 ירקות התחלתי לערבב. בהמשך הוספתי בשר ואח"כ עברנו לפירות.
חשוב שתדעי שיכול להיות שהיא לא תזרום איתך. אל תלחצי ואם לא הולך עזבי ותנסי אחרי שבוע שוב.
אני לא מסכימה עם הטיפת חלב. כמו שכבר ראית בעצמך שאין חוקים ואת היית בגישה של לדחות מוצקים אבל הרגשת את הילדה שלך וראית שהיא בשלה לזה אותו דבר לגבי זה. בהתחלה תתני 2-3 כפיות וכשתרגישי שהיא רוצה עוד תני עוד.
תקני לך בלנדר מוט ועם זה תטחני. חלק חלק ללא גושים. מעיכה של מזלג לא מספיק טובה. אני בהתחלה לא נתתי מים כשזה היה רק טעימות אבל את יכולה לתת קצת. אני רק כשזה הפך להיות יותר מנה נתתי. פחדתי שזה סותם אותם סתם והעדפתי להניק. הילדים שלי גם ככה תת משקל.
אל תתני בערב כדי שאם תופיע פריחה או משהו שתראי את זה בשעות העירות שלה. אני נתתי תמיד סביב 12 בצהריים כי זו השעה שתהיה אח"כ שעת הירקות אז הרגלתי אותם בסדר היום.
-
טוב אז ככה:
אני נתתי כל יום ירק אחר = לבד! ואחרי שטעמה את כולם לבד, הכנתי מכל הירקות שכבר טעמה מרק עם עוף (גיל 5 חודשים בערך)
תתחילי טעימות ב2 כפיות, אחרי שתשללי אלרגיה, אפשר להגדילל טיפה את המינון אבל כמובן לא להעמיס עליה...
עם הטעימות כמובן מגיעים המים