-
תשמעי, שאלה קשה...
אלה עכשיו מדברת על מוות. היא שואלת מתי זה יקרה, איך וכו'.
שאלות קשות ואורי חשוף להן טרם הזמן שלו.
אני עונה לה שאנחנו משתדלים לשמור על עצמינו כמה שאפשר, ולא מתחילה לפרט יותר מדי כי הרי אין לי תשובה חד משמעית של איך למה וכמה...
אני לא חושבת שזה נכון להגיד שאלוהים לא לוקח ילדים קטנים...
בדיוק מהסיבות שאמרת.
כשהוא פחד לישון היה אפשר אולי להגיד לו שסבא כבר היה זקן וחי חיים ארוכים.
מאוד קשה להסביר דברים שאנחנו לא יודעים בוודאות...
[
[
-
ההורים שלי גם פרודים, אז הסברתי ליונתן שלפעמים בני זוג לא אוהבים אחד את השני ואז הם נפרדים - אבל הם תמיד אוהבים את הילדים שלהם.
ואז הוא אומר לי כזה בקול עצוב "אבל את ואבא תמיד תגורו ביחד, נכון?" אז אמרתי לו שנכון.
אתמול דוד שלי נפטר
-
מסכימה איתך לגבי המוות של ילדים קטנים
-
דרך אגב, אנחנו עד היום לא בקשר עם ההורים של בעלי, הם לא היו בחתונה שלנו, לא יודעם שיש להם נכדים מקסימים וכו'.
אני בטוחה שיום אחד הוא ישאל איפה אבא ואמא של אבא ולמה אנחנו לא הולכים לבקר אותם, או שהוא יתחיל לחשוב שאולי אבא שלו צמח משומקום, בלי אבא ואמא שזה גם משהו שלא הייתי רוצה שהוא יחשוב כי זה גם נראה מאוד מוזר.
מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
-
לומר חצי אמת...ולנסות לא לקחת את זה למקום רגשני מידי כדי לא להעמיס על הילד
-
אמת ורק אמת, כמובן לפשט אבל עם שקרים רק מסתבכים...
מוות זו תמיד סוגיה קשה, אבל אפשר לפשט כמה שיותר ותתפלאי איך הילדים מקבלים את זה יפה.
שלא נדע, אבל שנה שעברה אחד החברים של הבת שלי מהגן נפטר, כל ההורים היו בהיסטריה מה להגיד לילדים, הביאו פסיכולוגית לגן שבסה"כ הסבירה להם שהייתה לX מחלה מאוד נדירה, לא כמו שכואב גרון או משהו כזה, והשם לקח אותו אליו.
הילדים קיבלו את זה, שאלו שאלות, קיבלו תשובות וחיים אם זה מאוד יפה, עד כדי כך שעכשיו אחותו (תיבדל לחיים ארוכים) נמצאת באותו גן והסבירו לילדים לא לדבר יותר מידי על X לידה כדי שלא יכאב לה והיא תתגעגע והם קיבלו גם את זה. (זה גן לגילאי 3-4)
יצא לי מגילה, מצטערת, הפאונטה היא שאם מסבירים בצורה פשוטה ורגועה, הילדים מקבלים את זה כך.
ההורים שלי גם גרושים, ואני בכלל לא בקשר עם אבא שלי(הבנות שלי לא מכירות אותו ולא יכירו) הגדולה שלי יודעת שיש לי אמא, ויודעת שלאחים שלי יש אבא, ועוד לא נפל לה האסימון שאיך לי אין אבא?
אבל אני כבר מוכנה למה שאני הולכת לענות, משכנעת גם את עצמי בכל מה שכתבתי למעלה, שאם אסביר בפשטות אז היא תקבל את זה בפשטות....