סקר: איך אתן מגיבות אם מישהו מעיר לכן את התינוק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מעניין אותי לדעת איך אתן מגיבות אם מישהו נכנס אליכן הביתה, כשהילד/ים ישנ/ים.

האם אתן מבקשות בכל לשון של בקשה,בצורה-ישירה, להיות בשקט כשהתינוק/ות שלכן ישנים,בייחוד בשנ"צ, שהיא שינה קלילה יותר אצל מרבית-הילדים?

מה אתן עושות כשהילד בכ"ז התעורר בגלל הרעש של אותו-האדם,שביקשתן ממנו בצורה-מפורשת? אתן מסתפקות בלתת פרצוף לאותו-האדם?
    אומרות משהו?
    או לחילופין מבליגות באמת בפנים ולא-מייחסות לכך חשיבות? כי כולה הילד התעורר וזה שטויות,אז תהיו איתו עוד כמה שעות,כשהוא הפוך,כי לא ישן מספיק, באמת שלא-קרה כלום,לא-מחייב שהילד יישן כמה שהוא צריך לישון...
    טוב,אז אני אתחיל...
    אם יש משהו שמחרפן אותי מעצבים,זה אם מישהו מעיר לי את הילדה..
    זה הזמן של נעמה לישון ושלי להפסקה..(כן,עדיין!!!!!!!!!!!).

בהתחלה,כל-היממה היתה לא-צפויה וקיבלתי זאת באהבה ובסבלנות,די מייד התחלתי שיגרת-לילה ועם השנ"צ זרמתי..
    בהדרגה הבנתי שמה ששוחק אותי,זה שאין לי ודאות עם השנ"צ והרגלתי לשיגרת-שנ"צ.

* יש לנו מכרים,שכשהם מחליטים שהם קופצים,כשנוח להם, אז באופן-ספונטני, אז הם עושים זאת,מבלי ליידע אותנו מראש.

יצא,חוק-מרפי והם עשו זאת תמיד כשנעמה היתה לקראת-השינה,בפיק הזה,שאם עובר,הלך עלינו..

לפני ההיריון,כשהיא היתה בהיריון וגם די מייד אחרי-הלידה (הם גרו אצל אמה בבית,אז הם לא-הבינו מה זה עומס).

יידעתי אותם בזמן-ההיריון וגם באותה הפעם שלאחר-הלידה, שאליי לא-מגיעים באופן-ספונטני!!!!!!!!!!!! אפשר להתקשר ואז אני יוצאת החוצה (יכול להיות שרק מי שבאמת או שלא-ישנה מספיק בלילות או שעמוסה בשאר-היממה מגיבה כמוני לסיטואציה שכזאת).
    חשבתי שפעם-אחת זה מספיק,אך הייתי צריכה להיות חדה יותר בפעם-השנייה ואז סופית הם הבינו.

* היום,בעלי-הבית הגיעו,כי הדיירים-הקודמים השאירו דירה מטונפת+נזקים..
    יידעתי את בעלת-הבית,שזה בדיוק זמן-השנ"צ.

היא+בעלה (+התינוק) התעקשו להגיע עם הדיירים..
    סבבה,הייתי חדה,הפגישה היתה בחוץ ובעלי-הבית נכנסו בכל-פעם לבד,כדי לראות את הנזקים.
    הילד התחיל לבכות ולצרוח בגלל האוירה של הצעקות ונאלצנו אני ובעלי לשעשע אותו בבית וגם אז עשה קצת רעש..

כולם עיקמו את הפרצוף עליי, אבל זה מה יש! אני לביאה כשזה נוגע לביתי!
    לא-בא לי להיות נחמדה ולרצות את כולם על חשבון-נעמה, שתתעורר בוודאות.

לבסוף,הדיירת-הקודמת והחבר שלה החליטו לעמוד בכניסה ולדבר איתנו,הם העלו את הטונים,כי כך הם מדברים,רגיל (לא מתוך כעס עלינו חלילה), מייד השתקתי אותם (בכל-פעם שצריך לתת תיזכורת,אעשה זאת!).
    הבחורה בהיריון+ילד בן 6 הסתכלה עליי,כאילו אני לא-סבבה,קולית כזאת (ממש לא מזיז לי) ואז אמרה,וואלה,אני כבר לא-זוכרת כמה זה קשה,להיות עם תינוק קטן..בטח,שאתם צריכים הפסקה והנמיכה מייד את קולה.

אני תמיד מקפידה לבקש,יפה,בעדינות (לא בתוקפנות),אבל במעין קלילות כזאת,של יאללה,אני חייבת את ההפסקה הזאת לעצמי...
    אולי בגלל הגישה-הנעימה שלי,יש אנשים לא-מתחשבים,שלוקח להם כמה-פעמים להבין זאת והתחלתי להקפיד להזכיר זאת בכל-פעם שהם מעלים את הטונים של הדיבור ועושים רעשים (זה חדש,התחלתי להיות קרציה

25 תגובות
עמוד 1
  • אז ככה..
    בגלל שגם ככה מאוד מאוד מאוווד קשה להרדים את ליעד תמיד כשמגיעים אנשים לבית כשהוא ישן אני דורשת שיצאו למרפסת.. בלי להתבייש בלי כלום.. אני יודעת שאם אני לא אעשה את זה הוא יקום ואני זו שאצטרך להרדים..
    אם הילד מתעורר בגלל רעש של אותו בן אדם (שזה לרוב חברים של בעלי) אני שוללחת את בעלי להרדים.. אבל זה לא עובד בד"כ ואני מוצאת את עצמי שוב בלופ של ששש ודייי וששש..חח

• לבייבי שלי אף פעם לא היה שנ"צ נורמאלי..אולי פעמיים לפני תקופת הגן אז אני לא כל כך יכולה לענות לסקר.
    אבל אני הרגלתי את הבייבי לישון ברעש ודיבורים כי גם אני ככה..מדברת בקול רם..והאמת לא מפריעה לה לא רעש לא צרחות וגם לא כלב קטן ומעצבן שנובח על רוח.

• בייבי

• יווו מאמי גם אצלנו זה ככה!!
    ליעד אם הוא קם הוא לא יחזור לישון גם אם אני אעשה עמידת ראש ואמחא כפיים עם האצבעות של הרגליים חחחחחחחחחחחח

• האמת אם בגלל מישהו הילדה הייתה מתעוררת הייתי גם מתעצבנת..
    פשוט אף פעם לא קרה.. האמת החברים שלי די שכחו ממני כשילדתי..הייתי מבודדת:)

• יש רעש ויש רעש
    אצלי דור רגיל לישון ברעש אבל אם יש צעקות או רעשים קוליים אחרים הוא התעורר גם אדם מבוגר ששמוע צעקות של אנשים מתעורר
  • הרגלתי את נתנאל לישון עם רעש, כלומר רעש של טלוויזיה, קולות של אנשים, זה לא מפריעה לו בכלל. אם באים אלינו חברים בערב כשנתנאל כבר ישן, וחברים מתחילים לדבר בלחש, אני זו שאומרת להם לדבר באופן רגיל.
    שנ"צ זה סיפור אחר, יום יום אני עובדת משרה מלאה ונתנאל בגן עד 16:30... אז שנ"צ בבית זה רק שישי שבת וכולם יודעים שבשעות האלה אף אחד, אבל אף אחד לא מוזמן אלינו כי גם אנחנו בני אדם וזקוקים למנוחה!!!!!!!!!!!!! אין לי שום בעיה להיות רעה בקטע הזה אם צריך, אני לא מתביישת להגיד שבשעות צהרים אנחנו ישנים, כולנו! אז אין עם מי לדבר

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230prs__.png" border="0">
    http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">

http://images56.imikimi.com/image/1lCTO-10r.jpg?height 640 scale max width 640" border="0">

http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
  • מהרגע שהקטנה נולדה הרגלנו אנשים להיות בשקט כשהיא ישנה ואנחנו גם לרוב לא קובעים שאנשים יבואו לבקר בשעות שינת הצהריים שלה, חוץ מהמשפחה...
    החברים באים לרוב אחה"צ ואם הקטנה הולכת לישון הם בעצמם יודעים להנמיך את הקול כדי לא להפריע לה...
  • שנצ זו אכן תופעה דיי מוזרה מבחינת שינה, בלילה ישן עם רעשים לא מפריע לו.
    שנצ זה קדוש. למרות שאני משאירה הכל דולק כמו שהיה כשהוא נרדם וזה לא מפריע.
    איכשהו אנשים שנכנסים זה תופעה! בטח משהו אנרגטי.

תמיד הייתה לנו שגרת שנצ, וכמו שאת מתארת אם היא לא קוימה את בסוף
    זאת שנענשת ע"י תינוק סמרטוטי ועצבני. וגם את כזאת כי לקחו לך את הפסקת הצהריים בה את אוכלת את הארוחה היחידה שלך ביום!
    בהתחלה מי שהיה מפריע לשנצ זה החמה. בעלי הרבה פעמים הסביר לה שיש לנו שנצ קדוש, אבל בגלל שהילד לא מדויק כמו שעון ואין אצלו להרדם על הדקה ב12:00 עד 13:00 כל יום, ולפעמים הוא ישן כמה שעות 2-3 אפילו, ולפעמים זה מ11 בכלל, ופעם היה יותר מוקדם ולפעמים יותר מאוחר, אפילו ב14:00...החמה התקשתה להבין מתי היא בעצם יכולה לבוא. והתקשתה גם להתקשר.

עד שקרה מקרה בו היא צפתה בילד סמרטוטי ועצבני ברמות שיא שהיא בעצם העירה.
    הייתי איתו כשהוא על הידיים שלי והוא קילף לי נקודת חן בולטת וירד מלא דם.
    מאז אותו ארוע, היא מקפידה להודיע על כוונותיה ואפילו אומרת תתקשרו אלי מתי שהוא יתעורר כדי שחס וחלילה לא תעיר אותו עם הצלצול שלה.

לגבי הצד שלי, הם מהמתקשרים, אז בטלפון הייתי מודיעה שלא להגיע.
    ועכשיו הם בכלל לא מבקרים, כי יש מתח ביחסים... אבל לפחות יש שנצ!

• אם הילדה ישנה, אני מבקשת לדבר בשקט כי היא ישנה, והיא מזבוב מתעוררת, גם לה נורא חשובה השינה, וגם לי

• שנ"צ? מזה? חחחחח תמר בקושי ישנה בצהריים בפיקים של חצי שעה. ואבוי למי שיפריע לה בזמן הזה- כמו שאמרת מרווה זה הזמן החופשי שלי!

בלילה תמר יכולה להיות בסביבת רעשים - לדוגמא עכשיו חזרנו מההורים שלי ואחיינית שלי שתהיה בריאה לא מדברת היא צועקת וכך גם אחותי וגיסי, היה קשה להרדים את תמר אך ברגע שנרדמה ידעתי שזה בסדר.- אני לא דורשת כשאני לא בבית שלי... אבל בבית שלי עד שתמר תרדם נשתדל לשמור על אווירת שינה.. טלוויזיה לא מאוד גבוהה אורות דלוקים אך לא מסנוורים בטירוף ונדבר פשוט רגיל.

לא מאמינה בלהרגיל תינוק לישון ברעש ואור- בדיוק כמו שלי זה מפריע כשאני ישנה כך אני מאמינה שלתינוקת שלי!
    קיצר שמישהו יעזזזזזזזזזזזז להעיר לי אותה! והמרוקו יתפרץ החוצה

• מהרגע שאוריה נולדה אני הרגלתי אותה לישון ברעש, כלומר רעש של טלויזיה, מוזיקה, קולות של אנשים.
    בזמו האחרון היא ישר מתעוררת מכל רעש ולכן אני תמיד מקפידה לדבר בשקט
    בזמן שהיא יושנת ...
    ואם חברים באים אלינו בזמן שהיא יושנת והם עושים רעש אז אני כמובן יגיד להם להנמיך את הקול.

• מבינה אותך לגמרי בקטע של "מעירים לך את הילדה ופוגעים בזמן המנוחה שלך (גם אם את לא הולכת לישון"
    כולנו צריכים את פסק הזמן הזה, למנוחה, הכנת משהו לאכול, סידורים קטנים בבית או כל דבר אחר....
    אל תתביישי לעמוד על שלך שכל מי שלא נראה לו שיקפוץ!!!

אני לא יהסס להעיר למי שמפריע את שנתם של ילדי
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• מבקשת תמיד להיות בשקט יש לי סקרנל קטן בבית ואם היא שומעת אנשים מדברים לידה היא ישר קמה ואני כל כך אוהבת את השיגרה הזאת של השינה שלה היא גם כל כך רגועה כשהיא ישנה טובבב

אז כולם יכולים לקפצץ כזה נוגע למיקה אין לי בושה....

• אלינו אף אחד לא בא בלי שתיאמו מראש . את צריכה להסביר את זה שוב לחברים שעכשיו זה לא כמו פעם ויש לכם תינוקת קטנה ושי שסדר מסויים והם לא יכולים לבוא בספונטניות כמו פעם ושצריך לקבוע מראש. אני הייתי ברמה שכשילד שלי כשהיה תינוק וישן פשוט הייתי מנתקת את הבזק אפילו ופלאפון מחזיקה לידי כדי לענות מהר שלא יתעורר.
    לגבי הדיירים מה שכתבת ובעל הדירה..אין מצב..אנחנו עכשיו בדיוק עוברים מהדירה שלנו וכשהמתווכת החוצפנית רצתה להביא לנו אנשים כשבא לה פשוט לא נתנו לה, אמרנו שאנחנו לא בבית וזהו. ועד שקבענו בזמן שבאמת אנחנו יכולים לקבל ומזל שהאנשים האלה הסכימו להשכיר את הדירה אז יותא לא נסבול מהמתווכת. בכל מקרה היית צריכה להגיד שאת לא ביית ולהגיד באיזה שעה את כן תוכלי.
  • אני לא מבקשת שקט להפך אני מעדיפה שתתרגל לרעש
    כמובן בגבול נורמלי

• ואי,אני רואה שרוב הבנות כמוני,מפחידותתתתתתתתתתתתת

• אני מזהירה בנימוס בהתחלה, ואם אני רואה שלא מזיז וממשיכים להרעיש אני מזהירה בתקיפות. אז יחשבו שאני לא נחמדה ומרגילה את הילדה לשקט מוחלט, אז מה? אני יודעת מתי שווה לי להיזהר לא להעיר את בר ומתי זה בסדר גם לצחוק בקול כשהיא ישנה. מי שלא מראה אכפתיות לא שווה את המאמץ שלי להיות עדינה על חשבון הנסיכה שלי.

• תאמת, אני ממש משתדלת שלא יבואו אלי הביתה בזמן שנ"צ שלהם.
    השנ"צ בדכ"כ פחות עמוק ואם הם יתעוררו מוקדם זה ממש סיוט.
    ואם כבר באים, אני לא מתביישת ומעירה, הילדים שלי הכי חשובים, זה מה יש!

• אני מבקשת מיד שהאורחים נכנסים להיות בשקט כי נוני ישן.
    במקביל סוגרת את הדלת של החדר שלו

אצלנו בד"כ משתדלים,
    אם ובמידה עושים רעש אני ואומרת שמי שמעיר את נהוראי - מרדים אותו בחזרה

בד"כ זה גורם לשקט מופתי

• היחידה שמסוגלת להעיר לי את הילדים "בטעות" זו חמתי. בלילות כשהיא מגיעה סביר להניח שלא יתעוררו ואם כן יחזרו לישון (אפשר לחשוב כמה היא כבר מגיעה כן?!) ובצהריים לא יוצא הרבה כי ישנים במעון אבל אם כן עוד לפני שפתחתי לה את הדלת אני עושה שששששששששש ואם היא מספיק חצופה לא להקשיב אני מספיק חצופה להזכיר לה שזה הילד שלי והבית שלי ושאם לא מתאים לה שתבוא בפעם אחרת
  • אמת? צריך לחלק את הסקר הזה ל- הורים לילד ראשון ול-הורים ליותר מילד אחד[/
  • אני ממש כועסת כשמעירים לי אותה... שנת הצהריים שלה קדושה בעיני, בייחוד ביום שישי או שבת ולכן אני עושה הכל כדי למנוע הפרעות - שמה את הטלפונים על שקט, לא מרעישה במטבח ולמעשה הולכת לישון בעצמי...

• אני אישית אחרי סופש אצל חמי וחמתי אז העצבים בעניין הזה בשמיים
    אני יכולה לתלוש לעצמי את כל השערות מהעצבים כשמעירים לי את הבנות
    יווווווווווווווווווווו כמה שזה מעצבן אותי
    ביום שישי נועם התעוררה בדיוק כשנכנסנו למיטה ואז חמתי הגאונה עומדת מחוץ לדלת ושעה "סיון סיון סיון סיון"
    יא רבאק סוף העולם הגיע? אירן תוקפים? יש שריפה? - מה התירוץ הכי מוצדק לזה שאני מרדימה את הבנות ואת צועקת מחוץ לחדר????
    דרך אגב התירוץ היה "השמיכה הכחולה אצלכם בחדר במקרה?"
    אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
    ההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

• יו, סיון, תארת עכשיו את אמא שלי.....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה