התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    סליחה מראש על האורך, ותודה על הסבלנות והעזרה!
    הסטוריה: נשואה 3.5 שנים, אני אחרי הריון חוץ רחמי (שהושג בעזרת טיפולי איקקלומין 4 ותמיכה של כדורי אוטרוגסטאן וזריקות אוביטרל)שהסתיים בעזרת זריקת mtx לקראת שבוע 6. (הריון זה היה החמישי: 3- הפלות טבעיות לא ידוע איפה, ו- 2 חוץ רחמי כל אחד בצד אחר, הריון הראשון- ניתוח לפרוסקופיה- חצוצרה נחסמה בעיקבותיו, והריון האחרון זריקת mtx), מאז תחילת הטיפולים לא נראה שהייתה לי בעיה להכנס להריון פעמים "הצלחנו".
    בעיקבות הפעם הזו וההסטוריה שלנו הוחלט להעביר אותנו לטיפולי ivf (בנתיים מחכים לאישורים, הבעיה אצלי, אצל בעלי לפי בדיקת pct הכל בסדר בנתיים לא הופננו לבדיקת זרע) יצויין שכל שאר הבדיקות שלנו בסדר גמור.

מאז זריקת הmtx היה לי דימום חלש במשך כ 21 ימים (ביום ה- 21 הבטא הייתה 2 אז אמרו לי שזה נחשב כהתאפסות ולא צריך עוד בדיקות ואני אמורה לקבל מחזור...)
    מעשית הדימום הקל המשיך עוד כמה ימים ואז נפסק, ולא היה מחזור ולא כלום.

1. האם זה נורמאלי שלא קיבלתי מחזור כרגיל?
    2. הדימום הקל שהיה לי במשך כ"כ הרבה זמן זה במקום המחזור?
    3. אני לא אמורה לעשות בדיקות גם או אולטראסונד כדי לראות שהכל בסדר והכל הסתיים? (נקי- ויצא?)
    4. צריך ליצור קשר עם רופא בקשר לחוסר במחזור?
    5. כשהבטא 2 באמת זה נחשב כהתאפסות? אין סיכוי שזה יעלה שוב? לא צריך השגחה?
    6. אתה חושב עפ"י ההיסטוריה שלי שבאמת כדאי לעבור ל- ivf?
    7. האם חייבים לעשות / כדאי לעשות בדיקת זרע בשלב זה?

תודה רבה על כל העזרה ההקשבה והליווי שלך!!!!
    שבוע טוב! וחודש טוב!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    1. צריך להופיע וסת רגיל. קשה להעריך בדיוק מתי.
    2. לא. כנ"ל
    3. אני חושב שחשוב לקבל בדיקת בטא שלילית( קטן מ 3) לפני שממשיכים.
    אולטרסאונד פחות חשוב.
    4. אם עברו מעל 6 שבועות, כדאי
    5. כן. זה בעצם בטא שלילי
    6. כן. עושה רושם שהחצוצרות שלך לא מתפקדות כראוי
    7. לפי זה שאת נכנסת להריון ללא בעיה, הזרע תקין. אבל כדאי בכ"ז.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה