כמה שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • זה ההריון הראשון שלי :)

יש לי כמה שאלות שהייתי רוצה לשאול כדי להבין יותר את מה שעובר עליי.

1. בהתחלה כשגיליתי שאני בהריון - הכל היה כרגיל אבל בשבוע ה-6-7 התחילו הבחילות, העצבים, הבכי המטורף שהיה בא ככה פתאום, ההקאות.
    עכשיו אני בשבוע ה-9 והכל כאילו נרגע.... יש בחילות פה ושם.... אבל מה שכן, התחילו סחרחורות ואני מרגישה חלשה מאוד. זה תקין?

2. אני מתקשה לאכול בשר, ודברים שבושלו עם שמן ומעדיפה יותר לחם עם גבינה או לחם עם משהו. העיקר שיהיה לחם ואני דואגת שהעובר לא מקבל מה שהוא צריך.... מתי זה עובר? מתי התאבון בד"כ חוזר?

3. לפני כמה ימים היה לי שיעולים לא נעימים וכל פעם שהשתעלתי היו לי כאבים בבטן וגם הרגשתי כנראה את הרחם... אני לא יודעת... צריך לבדוק את זה? או שזה בסדר?

4. יש לי המון המון המון הפרשות.... צהוב כזה שקוף כזה... מה זה?!?!

5. אני נוטלת חומצה פולית + ברזל שנקרא פריפול... וזה גורם לי לכאבי בטן רצינים ועצירות.... שמעתי על אלתמן שהוא יותר טוב ולא עושה תופעות כאלה.... כדאי להחליף?

6. איך אני אדע שאני נותנת לעובר שלי מה שהוא צריך ביום? יש תפריט לאישה בהריון?
    אודה לכן על העזרה, וסליחה על החפירות
12 תגובות
עמוד 1
  • היי
    מזל טוב
  • לגבי ההפרשות - לא כואב לי ולא שורף כל כך...

ובקשר לאוכל - הבעיה היא שאין לי כל כך תיאבון ואני נגעלת לפעמים ממה שמציעים לי לאכול ולא יכולה לאכול. משתדלת לאכול מה שאני יכולה.

ומה בקשר לחומצה פולית + ברזל? יש כדורים מחברה אחרת שהיא יותר טובה ולא גורמת לתופעות שאמרתי?

אני מבואסת מהפריפול שבעלי קנה לי כי הוא רצה שאני כבר אתחיל ליטול חומצה פולית עם ברזל.
  • לגבי העצירות,
    גם אני הייתי סובלת מזה בתחילת ההריון עד שעברתי לברזל עדין של חברת 'סולגר' ואחרי כמה שעות שהייתי שותה את הברזל, הייתי שותה שמן פרפין שיחליק הכל החוצה...
    ברזל עדין+ כף גדושה של שמן פרפין והכל מסתדר מעולה (מניסיון בתור אחת שסבלה המוווווווון מעצירויות קשות, שלא מאחלת לאף אחד אותם)
    תרגישי טוב ושיהיה הריון תקין ובריא!
  • לא נשמע טוב השמן הזה... חח
  • היי מותק, בוקר טוב
  • 1. סחרחורות וחולשה מעידים על חוסר ברזל, בהריון עושים בדיקות דם בשביל לבדוק מה הרמה בדם ואולי תקחי אקסטרה ברזל בעקבות זה...
    את יכולה להגיד לרופא שיש לך סחרחורות וחולשה שיפנה אותך כבר עכשיו לבדיקת דם.
    סדכ עושים אותה יותר מאוחר, אבל זה לא משנה כי זה פשוט לעקוב אחר המצב שלך.

2. העובר מקבל מה שהוא צריך. הוא על תקן פרזיט.
    מי שיכולה להפגע זה דוקא את, כי הוא יקח לך הכל את כל המאגרים ולך לא ישאר (אם ונגיד הת**** שלך ממש לקויה, ואת בחסר תזונתי... מה שאני בטוחה שאת לא)
    לכן חשוב בשבילך יותר מאשר לעובר לאכול מכל אבות המזון. אני בטוחה
    שיש תפריטים שמשווקים בתור תפריט להריוניות אבל חוץ מהשם זה אותה דיאטה
    שטובה לכל אדם. מזון מגוון והרבה מים! (חוץ מכמובן דברים לא מבושלים..דג נא, מוסים נראה לי - ביצים לא מבושלות)
    אם בכל זאת את מרגישה אבודה...את יכולה לבקש לראות תזונאית והיא כבר תבנה לך תפריט. אבל עכשיו שעוד לא נגמר לך שלב הבחילות והרתיעה מדברים מוזרים לא חושבת שכדאי לדבוק בתפריט כלשהו...זה לא אפשרי במצב הזה חחחחח
    תחכי שיעבור. זה אינדוידואלי מתי זה עובר....והאם זה עובר בבום או בהדרגה. אבל התקופה שלפי דעתי היא התקופה הכי כיפית בהריון זה שבועות 20-30. מבחינת חוסר תופעות.

3. כמשתעלים השרירים מתכווצים, אז הגיוני שיכאב כשמשהו קורה שם... אם היה שיעול אז היית חולה? את זה הייתי בודקת, אבל אם כבר החלמת
    אז זה כבר לא חשוב... אבל אני לא יודעת להגיד לך לבדוק או לא...
    (פתאום ניהייתי כסתחית כמו הרופאים אלוהים ישמור...)

4. כל עוד זה לא מגרד ולא מפריע לך זה סתם הפרשות...
    בהריון יש יותר ממה שיש ברגיל.

5. אני לקחתי את מה שהרופא רשם לי וזה היה נקרא: פרנטל. יש שם הכל מהכל.
    גם ברזל גם חומצה פולית וויטמינים ומה שאת לא רוצה.. ולא עשה לי תופעות לוואי.

6. עניתי על זה ב2 חחחח
  • בהתחלה כשגיליתי שאני בהריון - הכל היה כרגיל אבל בשבוע ה-6-7 התחילו הבחילות, העצבים, הבכי המטורף שהיה בא ככה פתאום, ההקאות.
    עכשיו אני בשבוע ה-9 והכל כאילו נרגע.... יש בחילות פה ושם.... אבל מה שכן, התחילו סחרחורות ואני מרגישה חלשה מאוד. זה תקין?
    ***** תקין, סחרחורות בהריון זה משהו שידוע וקורה. לגבי החולשה - זה מה שקורה כשאת מגדלת בן אדם בבטן, תנוחה עד כמה שאפשר.

2. אני מתקשה לאכול בשר, ודברים שבושלו עם שמן ומעדיפה יותר לחם עם גבינה או לחם עם משהו. העיקר שיהיה לחם ואני דואגת שהעובר לא מקבל מה שהוא צריך.... מתי זה עובר? מתי התאבון בד"כ חוזר?
    **** מה שהכי חשוב בשלך שלך של ההריון זה חלבונים, בשר, דגים, חלב, תשתדלי להקפיד שאלו יהיו לך בתפריט

3. לפני כמה ימים היה לי שיעולים לא נעימים וכל פעם שהשתעלתי היו לי כאבים בבטן וגם הרגשתי כנראה את הרחם... אני לא יודעת... צריך לבדוק את זה? או שזה בסדר?
    **** ייכול להיות שנפתס שם שריר, הרחם גדל והשרירים של הבטן מתרפים. כל עוד אין לך כאבים ו/או דימום אין מה לבדוק

4. יש לי המון המון המון הפרשות.... צהוב כזה שקוף כזה... מה זה?!?!
    **** תקין כל עוד לא צורב, חוץ מזה עוד מאט את מתחילה מעקב הריון בטיפת חלב שם בודקים גם שתן

5. אני נוטלת חומצה פולית + ברזל שנקרא פריפול... וזה גורם לי לכאבי בטן רצינים ועצירות.... שמעתי על אלתמן שהוא יותר טוב ולא עושה תופעות כאלה.... כדאי להחליף?
    *** תנסי להחליף חברה, מה שטוב לאחת לא טוב לשנייה. אני היתי לוקחת פרנטל לי זה היה טוב

6. איך אני אדע שאני נותנת לעובר שלי מה שהוא צריך ביום? יש תפריט לאישה בהריון?
    *** תשתדלי לאכול מאוזן, מכל אבות המזון, כפי שצינתי בתחילת הריון חלבונים זה מאד חשוב!
    [

• השמן הזה ללא טעם ותאמיני לי שמי שסובלת מעצירות, תשתה כל דבר, העיקר שהסבל יעבור...
    בלגימה אחת עם משקה מתוק וזהו. נגמר.
    גם אני חשבתי שאגעל מזה, אבל ממש פלאות הדבר הזה.
  • המון המון המון המון תודה על המידע שהעברתן לי...

תודה ותודה.... עזרתן המון וחשבתי שנבהלתן כבר מהשאלות שלי. :)
  • נבהלנו? מה פתאום!
  • יו מקסימה כמה את מזכירה לי את עצמי...
    אז ככה:
    1. חלשה זה תקין, זה אומר שמישהו חמודי בתוך הרחם לקוח לך כוחות
    גם הבכיות והבחילות הן תקינות, עברתי את זה גם וכך גם חברותיי..

2. נכון נכוןןןןןןןן כל הדברים הטעימים פתאום הופכים מבחיליםםםם. אי אפשר להריח בישולים, לפעמים אפילו הריח של הבעל ממש דוחה ובשר הופך לגוש של גועל נפש...
    התיאבון חוזר בדרך כלל בשבוע 12 או יותר... ה3 חודשים הראשונים זוועתיים בדרך כלל מהבחינה הזו.. אבל גם זה לא תמיד מדוייק..

3. כאבי בטן בדרך כלל זה נורמלי, השאלה מה העוצמה וכו'..

4. אולי יש לך פטרת? שורף ומגרד לך במקום? אם כן- אולי זה פטרת, תבקשי מהרופאה מרשפ למשחה שמאד עוזרת. אם זה משהו רציני יותר, ממש הפרשות גדולות + כאבים.. לכי להתיעצות, לא מבינה בזה..

5. הברזל עושה עצירויות, אני עברתי לברזל טבעי, שקונים בחנויות טבע (תשאלי על זה את הרופאה שלך- אם זה בסדר, ילי אמרו שזה מצויין) וזה עצר את העצירויות :)

6. את צכה לאכול מה שתמתחשק לך!!! ולא מה שתאכלי ואחרי כמה דקות תרוצי להקיר... תאכלי דברים קלילים וטעימים, טוסטים, מעדנים, ממתקים, פירות, וכל הדברים הפחות בריאים והיותר טעימים. אחרי שתעברי את תקופת הבחילות וחוסר התיאבון, תשתדלי לאכול יותר דברים בריאים, פחות סוכרים ושטויות (מה שאני לא מקפידה בכלללל) ויותר פירות וירקות. אל תפחדי התינוק ניזון. יותר חשוב שלא תתיבשי.

בכיף ובהצלחה. והכי תקין שיש!
    כולנו הילדים של אבא בשמים
  • 1. זה תקין וטבעי הכל נגמר בשבוע 12
    []
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה